Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Λύχνου σβεσθέντος, πάσα γυνή Λαϊς

το άσμα εδώ

Ο Κυριάκος είναι πλήρης οραμάτων. Μα, αν του γυαλίσουν μερικά ακόμη, δύσκολο να αρνηθεί. Δεν είναι της άρνησης ο Κυριάκος. Είναι θετικός, σε όλα τα μικρόβια. Βέβαια, μετά από αυτό της Siemens, έχει πάθει ανοσία. Δεν τον πλησιάζει μικρόβιο. Μόλις τον βλέπουν τα μικρόβια νοιώθουν τον κίνδυνο του αφανισμού και ψάχνουν τρύπες να κρυφτούν.

Ο κατάλογος των οραμάτων του Κυριάκου είναι μακρύς, σαν τον δρόμο του μεταξιού. Ο ίδιος ξεχειλίζει από αισιοδοξία ό,τι κάποτε θα φτάσει στο τέλος του δρόμου όπου τον περιμένει ένα μεταξωτό σώβρακο. Διότι, όπως λέει, διαθέτει τον ανάλογο κώλο. Μάλιστα, ο μόδιστρος του πήρε και τα μέτρα (αριστερός είναι, αν και δεξιός).

Η δυναμική των οραμάτων του Κυριάκου είναι αυτή που τον αναγκάζει (τον σπρώχνει καλύτερα) να κωλοστρίβεται διαρκώς γύρω απ' το παλούκι. Τα οράματα του Κυριάκου κρύβουν μια αρχέγονη δύναμη γι' αυτό και δεν κωλώνει. Τα παλούκια τα 'χει για κολατσιό. Δωσ' του στραβό παλούκι και θα στο ισιώσει στο πι και φι. Δεν θα σταματήσει να κωλοστρίβεται αν δεν νοιώσει τη γλύκα του.

Το πρώτο όραμά του είναι το παλούκι και πως θα το κλέψει απ' τον Τσίπρα, συγνώμη, να γίνει πρωθυπουργός στη θέση του πρωθυπουργού και όχι πρωθυπουργός σαν το Τσίπρα. Μπορεί ο Τσίπρας να έγινε πρωθυπουργός, αλλά στη θέση του πρωθυπουργού είναι άλλος. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κυριάκου και Τσίπρα.

Το δεύτερο όραμα του είναι να πικάρει την αδερφή του, που δεν μπόρεσε να γίνει ούτε αρχηγός κόμματος. Ακόμη και της Ν.Δ. που είχε αρχηγό τον Σαμαρά. Τουλάχιστον ο Κυριάκος αυτό το έχει καταφέρει. Οπότε, κερδίζει την αδερφή του 1-0 και θέλει μια νίκη για να ισοφαρίσει (1-1) τον πατέρα Μητσοτάκη (θεός σχωρέστον), που θα σημάνει και τη δεύτερη νίκη σε βάρος της αδερφής του με ορατό τον κίνδυνο να την στείλει στην β' εθνική μαζί με την Προοδευτική, κι από 'κει στη σύνταξη. Διότι, ο Κυριάκος εκτός του ό,τι θέλει να πρωτοτυπήσει, θέλει να είναι υποδειγματικός. Όταν γίνει πρωθυπουργός δεν θα βασιστεί σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε επαγγελματίες πρόσωπα.

Ο Κυριάκος, αυτά τα έχει διαχωρίσει στο μυαλό του απ' όταν ήταν πολιτικός εξόριστος. Άλλο οι επαγγελματίες πολιτικοί και άλλο οι επαγγελματίες-επαγγελματίες. Οι επαγγελματίες πολιτικοί είναι μούτρα και κομπιναδόροι, κι ο Κυριάκος απεχθάνεται τις κομπίνες όπως ο διάολος το λιβάνι, όταν είναι κοντά. Από μακρυά το βλέπει και γελάει. Ενώ οι επαγγελματίες-επαγγελματίες είναι πρόβατα που βόσκουν αμέριμνα στο λιβάδι. Γι' αυτό ο Κυριάκος θέλει να τους βάλει στο μαντρί του, ώστε στο άρμεγμα να μην πάει σταγόνα χαμένη.    

Το τρίτο όραμα του Κυριάκου, μια και το μέλλον είναι αβέβαιο, είναι να δει  την Ελλάδα του αύριο, μέσα από την γυάλα. Αυτό, βέβαια, δεν είναι όραμα, είναι επίσκεψη σε καφετζού. Η οποία καφετζού, καπάτσα όπως είναι, δεν θα του χαλάσει το χατίρι. Θα του πει: "αγόρι μου Κυριάκο, σε τρία τέρμινα σε βλέπω πρωθυπουργό. Να, αν δεν το πιστεύεις κοίτα και μόνος σου στο φλιτζάνι".

Βέβαια, αυτό ο Κυριάκος το ξέρει γιατί είναι το πρώτο, και το μεγαλύτερο, όραμά του. Δεν ξέρει όμως πότε θα του συμβεί, κι αυτό είναι που θέλει να μάθει και γι' αυτό βγαίνει παγανιά στις γειτονιές. Θα του συμβεί στο πρώτο τέρμινο, στο δεύτερο τέρμινο ή στο τρίτο τέρμινο; Είναι βασικό να ξέρει για να προλάβει να εξειδικεύσει τις προτάσεις του όπως είπε στην 2η Διεθνή Συνάντηση για τις ΜμΕ που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΒΕ.

Βέβαια, πριν ο Κυριάκος εξειδικεύσει τις προτάσεις του, άφησε να του ξεφύγουν οι κατευθυντήριες γραμμές που θα κινηθεί στις πρώτες 100 μέρες η κυβέρνηση του για να πάρει μπρος η οικονομία, διότι χωρίς τις εξειδικευμένες προτάσεις του Κυριάκου η οικονομία θα χτυπήσει μπιέλα, αλλά και για να ξέρουν αυτοί της ΓΣΕΒΒΕ τι τους περιμένει. Μια απ' τις προτάσεις που θα επεξεργαστεί είναι η διαγραφή των ανείσπρακτων εισφορών (αφού είναι ανείσπρακτες γιατί να αποτελούν εισφορές, και μάλιστα, προς είσπραξη!). Αυτό, βέβαια, πρέπει πρώτα να το διαπραγματευτεί με τους δανειστές, όπως είπε. Κι εδώ βρίσκεται η μαγκιά του Κυριάκου.

Ο Τσίπρας τα έκανε γαργάρα. Ο Κυριάκος έμαθε και δεν θα την πατήσει σαν τον αρχάριο τον Τσίπρα. Μεγάλη μαγκιά και μεγάλος μάγκας ο Κυριάκος. Θα τους κοιτάξει στα μάτια μ' αυτό το διαπεραστικό βλέμμα, το κάτι απ' το βλέμμα της αγελάδας αλλά από την πίσω πλευρά, θα τους κοιτάξει παρατεταμένα και επίμονα μέχρι να πέσουν κάτω σαν κοτόπουλα ζαλισμένα, μέχρι ν' αρχίσουν τους σπασμούς και να τον εκλιπαρούν να σταματήσει. Πριν επέλθει η ανεπανόρθωτη βλάβη. Διότι άνθρωποι είναι και αυτοί. Έχουν οικογένειες και παιδιά να μεγαλώσουν. Οπότε, τους έχει στο τσεπάκι του ο Κυριάκος. 

Το δεύτερο, που είναι προς επεξεργασία, είναι τα κόκκινα δάνεια. Εδώ ο στόχος του Κυριάκου, όπως είπε, είναι ξεκάθαρος. Η προστασία των φτωχών νοικοκυριών. Γι' αυτό, θα συζητήσει με τους δανειστές να προστατέψουν τη λαϊκή κατοικία, που ο Τσίπρας την έδωσε πεσκέσι στα funds. Μάλιστα, θα ζητήσει να επιστραφούν τα σπίτια σε όσους τα έχασαν, ή θα τα χάσουν, από έναν ανάλγητο πρωθυπουργό που, μάλιστα, κάνει τον αριστερό.

Ο Κυριάκος θα κλείσει τα συμβολαιογραφεία και θα στείλει τους συμβολαιογράφους μαζί με τα ΜΑΤ να μαζεύουν ραδίκια. Διότι όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία για να πάρει μπρος η οικονομία. Να κάθονται στα γραφεία τους και να τους προστατεύουν τα ΜΑΤ, αυτό, δεν βοηθάει στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο Κυριάκος, δεν θα επιτρέψει καμιά παρέκκλιση. Απ' όπου κι αν προέρχεται. Είναι αποφασισμένος.
  
Σ' εκείνο που δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα ο Κυριάκος είναι τα fake news που προέρχονται απ' την κυβέρνηση και τον εμφανίζουν να επιδίδεται σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Κυριάκος δεν είναι κανένας χαζός, όπως ο Τσίπρας, να υπόσχεται διάφορα που δεν θα του επιτρέψουν ποτέ οι δανειστές να τα κάνει. Ο Κυριάκος υπόσχεται μόνο αυτά που έχει επεξεργαστεί, κι αυτά που θα επεξεργαστεί στο μέλλον. Διότι η επεξεργασία είναι μια επίπονη διαδικασία και απαιτεί προσπάθεια και χρόνο. Υπομονή. Ο Κυριάκος θα μεριμνήσει για όλους και για όλα. Αρκεί να μην χάσει την ευκαιρία να ανέβει στην εξουσία.

Έχει μεγάλη πίστη στον ελληνικό λαό. Άρα πιστεύει και σε μένα. Αυτό με τιμάει σαν πολίτη που τον πιστεύει ένας μελλοντικός πρωθυπουργός γι' αυτό και θα του το ανταποδώσω. Δεν είμαι κανένας αχάριστος.Ο Κυριάκος ξέρει ό,τι οι Έλληνες είναι όσα πάνε κι όσα έρθουν, κι ό,τι με υπερβολικές και με ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα καταφέρει να τους πείσει. Ο Κυριάκος μου αρέσει, γιατί είναι ειλικρινής. Γι' αυτό κι εγώ σκέφτομαι να τον ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν. Σε ένα τέρμινο, σε δύο τέρμινα, σε τρία τέρμινα; Κι αν είναι να τιμωρήσω τον εαυτό μου, χαλάλι του. Γιατί ξέρω, ότι δεν θα κωλώσει να σιάξει και το πιο στραβό παλούκι. Είναι πεισματάρης και ανικανοποίητος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου