Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

όξω ο διακεκριμένος φασισμός





Αλυσιδωτές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η σύλληψη του διακεκριμένου αντιφασίστα δικηγόρου που έσβησε με σπρέι τα σύμβολα και τα συνθήματα των νεοναζί σε τοίχο αντιστήριξης στην είσοδο του Καρπενησίου.

Όπως έγινε γνωστό, όταν τον συνέλαβαν τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. για αντικαθεστωτική δράση, είπε  ό,τι το σπρέι που χρησιμοποίησε είχε κόκκινη μπογιά και δεν περιείχε απωθητικό πιπέρι για τα ναζιστικά σκυλιά.

Παρόλα αυτά, τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. θεώρησαν εξοργιστικό να ραντίζει τον τοίχο με κόκκινο πιπέρι για να αποτρέπει τα σκυλιά της ναζιστικής οργάνωσης να κατουράνε στον τοίχο, διότι και τα  pit bull χρειάζονται έναν τοίχο για να κατουράνε.

Προκειμένου να μην διαμαρτυρηθούν οι φιλοζωικές οργανώσεις, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Βέβαια, ο αντικαθεστωτικός δικηγόρος τη σκαπούλαρε λόγω της ιδιότητας του και δεν φιλοξενήθηκε στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά δεν γλύτωσε την απαγγελία κατηγορίας.

Όπως έγινε γνωστό του ζητήθηκε να εξηγήσει το λόγο που προέβη σ’ αυτή την αποτρόπαια πράξη κι ο δικηγόρους απάντησε με θράσος ό,τι δεν είναι δυνατόν σε μαρτυρικές πόλεις όπως είναι το Καρπενήσι, που το έκαψαν οι Ναζί, να γράφονται ναζιστικά συνθήματα από τους απογόνους τους.

Μάλιστα, του ζητήθηκε να τεκμηριώσει ό,τι αυτοί που έγραψαν τα ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα στον τοίχο είναι απόγονοι των Ναζί, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει από την πλευρά του, λόγω της αργίας των εορτών καθώς το ληξιαρχείο ήταν κλειστό, οπότε του απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς στον τοίχο.

Βέβαια, στην κατηγορία που του αποδόθηκε δεν αναφέρετε αν η διακεκριμένη φθορά αφορά τον ίδιο τον τοίχο, ο οποίος δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται ό,τι είναι ένας διακεκριμένος τοίχος, αφού βαστάει το πρανές και εμποδίζει την κατολίσθηση, ή αν αφορά τα συνθήματα και τα σύμβολα της ναζιστικής οργάνωσης, τα οποία επίσης δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται ό,τι είναι διακεκριμένα, αφού κράτος και TV είναι ανθέλληνες, οπότε και η φθορά δεν θα μπορούσε παρά να είναι διακεκριμένη, είτε έγινε σε έναν διακεκριμένο τοίχο, είτε έγινε σε διακεκριμένα ναζιστικά συνθήματα.

Μάλιστα, επειδή πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στο Δήμο, κλήθηκε ο συντηρητής τοίχων, που συγχρόνως είναι και ο εμπειρογνώμονας του Δήμου, για να εξετάσει το βάθος και το μέγεθος της διακεκριμένης φθοράς.

Εκ πρώτης όψεως, όπως είπε, είναι ένας από τους πολλούς κοινούς τοίχους αντιστήριξης και τα συνθήματα επίσης είναι κοινά, όπως άλλωστε σε πλήθος άλλων τοίχων εντός της πόλης αλλά και πέριξ αυτής.

Όταν ρωτήθηκε αν η κόκκινη μπογιά έχει εισχωρήσει σε βάθος μέσα στον τοίχο που θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένη ζημιά, απάντησε ό,τι από την πείρα του το αποκλείει, διότι αν οι τοίχοι καταστρέφονταν από τη μπογιά τότε δεν θα βάφονταν κανένας τοίχος, ούτε στα σχολεία, ούτε στα δημόσια κτίρια, κι ό,τι η μόνη φθορά που διαπίστωσε αφορά τα συνθήματα.

Μάλιστα, ο δημοτικός υπάλληλος είπε ό,τι θα μπορούσε ο δικηγόρος να απευθυνθεί στην δημοτική υπηρεσία αποκατάστασης τοίχων από ναζιστικά συνθήματα ώστε να επιληφθεί του θέματος ο Δήμος, κι ό,τι με την πράξη του αυτή δυσφήμισε το Δήμο σε όλη τη χώρα. 

Βέβαια, ο κ. Τόσκας όταν έμαθε για το γεγονός και τη σύλληψη του δικηγόρου, έσπευσε για αυτοψία στο χώρο ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν τα σύμβολα και τα συνθήματα είναι ναζιστικά, διότι υπάρχουν και απομιμήσεις και, όπως είπε, την επόμενη φορά που ο δικηγόρος θα σβήσει συνθήματα σε τοίχο να είναι πιο προσεκτικός και να σβήνει τα κακόγουστα συνθήματα κάποιων άλλων που άλλα έγραφαν, άλλα εννοούσαν και τελικά άλλα έκαναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου