Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ο Γιουνκέρ φιλούσε υπέροχα





by aristero mpatzaki


Ο κ. Γιουνκέρ διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο λέγοντας επί λέξη, "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", ότι είναι ο υπεύθυνος της διαρροής του απόρρητου εγγράφου που φέρεται να στάλθηκε από το γραφείο του κ. Σόϊμπλε με τον συνθηματικό τίτλο: "μια στο καρφί και μια στο πέταλο" και περιγράφει την κατηγορία που του αποδόθηκε, ως ο φέρον την αποκλειστική ευθύνη, ένεκα των πολιτικών χειρισμών της Κομισιόν στη διαχείριση του Βρετανικού δημοψηφίσματος, για το γνωστό αποτέλεσμα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς διέρρευσε στα ΜΜΕ εξέφρασε την απορία του λέγοντας ό,τι δεν είναι δυνατόν να υπεξαιρέθηκε το έγγραφο αφού, πρώτον: ήταν κλειδωμένο στο συρτάρι του γραφείου του και σφραγισμένο με βουλοκέρι, δεύτερον: ήταν γραμμένο σε κώδικα τον οποίο γνωρίζει μόνον ο ίδιος και, τρίτον: η εξώπορτα του γραφείου του ήταν κλειδωμένη και εξωτερικά υπήρχε δεύτερο λουκέτο με αλυσίδα.

Μάλιστα, όπως είπε, στην επόμενη συνάντηση του με τον κ. Σόϊμπλε προτίθεται να τον ασπαστεί σταυρωτά ώστε να λυθεί η παρεξήγηση και να τον διαβεβαιώσει ό,τι δεν θα τεθεί υπό κηδεμονία κανενός, παραμένει πιστός εραστής της γερμανικής ιδέας για την ευρωπαϊκή ευημερία. Ως εκ τούτου, αυτά που κυκλοφόρησαν δήθεν ως "Πρωτοβουλίες μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο" και αποδίδονται στον Γερμανό υπουργό των οικονομικών αποτελούν αποκύημα της φαντασίας κύκλων που επιθυμούν το κακό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Ουδέποτε ο κ. Σόϊμπλε διανοήθηκε, υποστήριξε ή εξέφρασε την άποψη ό,τι πρέπει να καταργηθούν οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη του φαινομένου της Μεγάλης Βρετανίας, είπε ο κ. Γιουνκέρ αποστομώνοντας τον αγενή. Εκλογές θα γίνονται διότι αποτελούν δικαίωμα των λαών της ένωσης να εκτονώνονται πολιτικά μια φορά στα τέσσερα χρόνια.

Εκτός αυτού, είναι απαραίτητες για το σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα μπορεί να απευθύνεται στο διευθυντήριο για οδηγίες και να λαμβάνει τις απαιτούμενες υποδείξεις ώστε να ακολουθείται πιστά το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης που αποτελεί το ευαγγέλιο της ΕΕ. Ακόμη και ο θεός ο ίδιος να κατέβει, όπως είπε, για να κυβερνήσει, δεν θα του επιτραπεί εάν συντάξει προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στους στόχους του ελλείμματος. Διότι και ο θεός κάνει λάθη. Αφού δεν είναι Γερμανός.

Σχετικά με την πρόθεση του κ. Σόϊμπλε για κούρεμα των αρμοδιοτήτων του και υποβιβασμό του σε απλό επιτηρητή των ευρωπαϊκών συνθηκών με παράλληλη απώλεια της εποπτείας της δημοσιονομικής πολιτικής η οποία θα ανατεθεί σε ανεξάρτητη αρχή, δήλωσε ό,τι δεν μπορεί να εκφέρει άποψη προς το παρόν, Θα πρέπει πρώτα να πειστεί πως αυτή η ανεξάρτητη αρχή θα είναι περισσότερο ανεξάρτητη από τον ίδιο. Διότι, αλλιώς αντιλαμβάνεται αυτός την ανεξαρτησία και αλλιώς την αντιλαμβάνεται ο κ. Σόϊμπλε. Επ' αυτού, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου