Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ένας μπάφος την ημέρα, την ύφεση κάνει πέρα




Καμιά φορά μαθαίνεις πράγματα που δεν θα τα φανταζόσουν ακόμη κι αν είχες πιει έναν μπάφο Καρανίκα. Να, φέρ ειπείν: ενώ ο Ευκλείδης μας είπε πρότερα ό,τι τα μέτρα και τα προαπαιτούμενα που πέρασε η μετά την πρώτη φορά είναι υφεσιακά, τον ακούσαμε να λέει εξερχόμενος του eurogroup ό,τι μπήκαμε στην αρχή του τέλους της ύφεσης.

Το φάρμακο που μας χορηγήθηκε για να απωθήσουμε την ύφεση (διότι τα ετερώνυμα έλκονται), είναι μεγαλύτερη ύφεση. Δεν ήταν αρκετή και έπρεπε με ένα συμπληρωματικό να συμπληρωθεί η καταστροφή (έπεται η συνέχεια συμπληρωματικών και καταστροφής στις επόμενες αξιολογήσεις). Όχι λένε οι ναιναίκοι.

Δεν πρόκειται για το τέταρτο και το δεύτερο αριστερό. Τα επιπρόσθετα που ζήτησαν οι εκβιαστές είναι συμπλήρωμα στο τρίτο. Το πρόβλημα τους είναι το περιτύλιγμα και όχι τα ίδια τα μέτρα, όπως η αναθεώρηση του ασφαλιστικού προς το χειρότερο, που μόλις έγινε νόμος του κράτους. Προτιμούν το αλουμινόχαρτο από τη λαδόκολλα, μην κατηγορηθούν ό,τι έχουν εθιστεί στην υπογραφή μνημονίων .

Παρεμπιπτόντως, προτιμώ τον Καρανίκα που το είπε καλύτερα. Με τις χημειοθεραπείες και τα χειρουργεία ταλαιπωρείται ο άρρωστος και επιτείνεται η αρρώστια. Ενώ με έναν μπάφο Καρανίκα, φεύγει ο άρρωστος εν ευδαιμονία. Είπε ο Ευκλείδης: η αρχή του τέλους είναι η συμφωνία για την αξιολόγηση.



Είπαν και οι δανειστές: για να εκταμιευθεί η δόση πρέπει πάραυτα να ξαναπεράσουν απ' τον πάγκο των θεσμών κάποια (ή και όλα) απ' αυτά που ψηφίστηκαν μέχρι χθες και, με τις υποδείξεις τους, να αλλάξουν και να τα ξαναψηφίσουν οι παπαρολόγοι, διότι αλλιώς, οι δόσεις προβλέπεται να πάνε του αγίου φούφουτου ανήμερα.

Κι αφού, πρώτα, γραφτούν οι νέοι νόμοι στα γερμανικά για να τους διαβάσει ο κ. Σόϊμπλε διότι δεν εμπιστεύεται την Ελληνική γλώσσα. Οσονούπω, εκτός από τους νόμους, που θα γράφονται και θα ψηφίζονται στα γερμανικά, η γερμανική θα αντικαταστήσει την ελληνική σε βάθος χρόνων 99 για καλύτερη επικοινωνία, αφού τα πάντα όλα θα περάσουν σε γερμανικά χέρια.

Το δε τέλος της αρχής, ο Ευκλείδης, πρόβλεψε να προσγειωθεί για να απογειώσει τους Έλληνες (αν έχουν μείνει) με την παρέλευση του ενενηκοστού ένατου έτους απ' αρχής πρώτης αξιολόγησης. Ενδιάμεσα αρχής και του τέλους; μπάφοι Καρανίκα. Τα δε έτη στο εξής θα μετρώνται κατά το πρότυπο των αρχαίων προγόνων μας.

Το πρώτο έτος του τρίτου μνημονίου οι Έλληνες έχασαν τη δουλειά τους και το δεύτερο έτος του τρίτου μνημονίου ξεσπιτώθηκαν.

Ο κ. Τσίπρας έζησε μια πλάνη. Έναν μπάφο Καρανίκα. Η αυταπάτη του ήταν ό,τι μπορούσε να πραγματώσει αυτά που έλεγε. Το κατάλαβε και ήρθε στον τόπο του. Πλανήθηκε, ξεπλανήθηκε.
Εμείς ζήσαμε τη δική μας αυταπάτη. Ό,τι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν Σαμαράς και δεν θα γινόταν ποτέ Σαμαράς. Πλανηθήκαμε. Ας ξεπλανηθούμε.

4 σχόλια:

  1. Η λύση βρίσκεται στο τίτλο σου, συνεπώς "ζητείται μπάφος
    για να τα βλέπουμε όλα ρόδινα". Καλό σ/κ και βοήθεια μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τους συριζαίους είναι δωρεάν, οι υπόλοιποι πληρώνουν 24% ΦΠΑ
      καλό σ/κ

      Διαγραφή
  2. Δεν ανησυχώ. Αντέξαμε 400 χρόνια τους τούρκους, στα 99 θα κωλώσουμε; Είμαστε λεβέντες εμείς ωρέ!!!
    Και 800 να περάσουνε όλα θα πάνε καλά. Θα τσαντιστούμε τόσο μα τόσο πολύ που θα τους πάρουμε φαλάγγι και όλη η εβρόπη θα γίνει δική μας.

    Πάω να πάρω το χάπι μου γιατί άργησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή