Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ο πνευματιστής κ. Ποτάμης




Άλλοι συνομιλούν με τον ελληνορθόδοξο εκ Παλαιστίνης θεό, άλλοι προστρέχουν στις Πυθίες της τράπουλας και των υπολειμμάτων του καφέ για χρησμούς και άλλοι μαθαίνουμε τελευταία ό,τι είναι συνομιλητές επιφανών Ελλήνων πολιτικο-στρατιωτικών ηγετών/ηγεμόνων της αρχαιότητας.

Ο επικεφαλής του "Ποταμιού" παρεισέφρησε, κατά πως ο ίδιος εμαρτύρησε την πρώτη του έτους, του νέου, στο μυαλό του Περικλή προκειμένου να εκφράσει στο πόπολο τις ευχές του. Όσο να 'ναι μια νοερή σύνδεση με τα κλέη του "χρυσού αιώνα" προσδίνει το στόμφο της σπουδαιότητας στον κενό λόγο φιλήδονων παρατρεχάμενων της πολιτικής λαγνείας.

Εις εξ αυτών, ο Σταύρος του Αλάτσι, ο Αγιο-Βαρβαρεύς, ήτις συνομιλεί πνευματικώς μετά του Περικλέους του Ξανθίππου, του Χολαργέως.

Ρε μεγάλε Περίκλα, να χαρείς! Μύησε με στους εξοστρακισμούς. Να εξοστρακίσω των Κίμωνα Τσίπρα, που γονυπετής τον εκλιπαρώ. Τι του ζητώ ο κακομοίρης; μια τόσο δα μικρούλα συγκυβερνησούλα, κι αυτός με γράφει στα παπάρια του και, πάει και κρέμεται από καψαλισμένα αμελέτητα!

Ζήτησε (λέει) τη γνώμη του Περικλή, για το τι θα συμβούλευε αυτός σήμερα τους γκάγκαρους και τους πάροικους του κλεινού άστυ στον αιώνα της πολιτικής πανούκλας που διάγουμε, όπου οι "Πέρσες" εξέδραμον εξ Εσπερίας και ισοπέδωσαν τα κοινά και τις εστίες.



Αίφνης ηγέρθη της κλίνης μισο-ανοιχτομάτης κραδαίνων τη συμβουλή σκαλισμένη σε μαρμάρινη πλάκα απ' τα χέρια του Φειδία Μπόμπολα, όστις αναστυλώνει τον ερειπιώνα με τα υπολείμματα του ταμείου της Τροϊκανής Συμμαχίας που αποπληρώνεται με γη και ύδωρ, αλλά και με αίμα οσονούπω.

Να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη δημοκρατία και όχι για την πολιτική μας επιβίωση.

Διαμήνυσε τη σκέψη του Σταύρου, ο Περικλής, που, βεβαίως, συγκρούστηκε σφόδρα με τους συντηρητικούς εξοστρακίζοντας πρώτα τον Κίμωνα, κατόπιν τον Θουκυδίδη, κάνοντας την Αθήνα δημοκρατία κατ' όνομα και το πολίτευμα ενός ανδρός αρχή (για την πολιτική του επιβίωση, βεβαίως). Είλωτες μας θέλει ο Σταύρος του Αλάτσι.

Να εργαζόμαστε μεθοδικά και τίμια, χωρίς να περιμένουμε κανενός είδους ανταμοιβή, να δουλεύουμε σκληρά στο παρόν, για να ελπίζουμε σ' ένα καλύτερο μέλλον.

Στην μετά θάνατον ζωή ο παράδεισος, η κόλαση στην καθ' ημάς καθημερινότητα. Ο μαθητεύων τα κλέη. Διαισθάνεται την δημοκρατία ως διακομιστής ιδεών one man show. Κοντολογίς και κατόπιν μελέτης της σκέψης του Περικλέως ελάλησε: τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. τα υποκριτικά.

Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας. Αν πρέπει να αντισταθούμε σε μια λάθος απόφαση να το κάνουμε με αποφασιστικότητα, επιχειρήματα και σθένος.

Βεβαίως, το θάρρος της γνώμης (γι' αυτόν που την έχει) είναι σημαντικό και το λάθος επίσης (γι' αυτόν που δεν ευθύνεται). Πόσο θάρρος πρέπει να έχεις και πόσο αποφασισμένος πρέπει να είσαι για να παραδεχτείς ό,τι έχεις μερίδιο ευθύνης σ' όλα όσα υποφέρει ο λαός και υπομένει!

Κι αναρωτιούνται κάποιοι πως φτάσαμε σ' αυτό το χάλι! Βεβαίως και φτάσαμε. Αναρωτιούνται μα απάντηση δεν παίρνουν.

4 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι πότε θα πάρουμε απάντηση....
    Καλή εβδοάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα σου πω ό,τι την απάντηση την ξέρουμε... (θα μου πεις, ε καλά τώρα, για νέο μας το λες;)
      οπότε, περιττεύει.
      να είσαι καλά, χαίρομαι που έχεις το χρόνο και τα προλαβαίνεις όλα.

      Διαγραφή
  2. Καλέ μου φίλε, η εποχή έχει γίνει "φασκελοκουκούλωστα", ποιος να ξεχωρίσει μέσα στο χάος αυτό και γιατί;.. Καλή χρονιά με δύναμη, είπαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμείς ξεχωρίζουμε, αλλά δεν είμαστε, ούτε αρκετοί, ούτε έχουμε τη δύναμη που χρειάζεται, δεν τα παρατάμε, σιγά σιγά θα γίνουμε πολλοί και να γνωρίσουμε τη δύναμή μας
      Καλή Χρονιά να έχεις και συ.

      Διαγραφή