Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

στο"Ποτάμι" δεν τρώνε βόειο κρέας, γιατί φορολογείτε




Σφοδρή επίθεση δέχτηκε ο Υπουργός Παιδείας από το "Ποτάμι" του κ. Θεοδωράκη για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τόσο σφοδρή, που ένοιωσε προς στιγμή μια ζαλάδα. Ευτυχώς αποδείχτηκε ό,τι δεν ήταν απ' το στρεσάρισμα. Είχε ξεχάσει να φάει πρωϊνό.

Παράγγειλε κατευθείαν πέντε πίτσες για κολατσιό και ζήτησε να του ετοιμάσουν άλλες δέκα για μεσημεριανό. Για βραδινό προθυμοποιήθηκε να του κάνει το τραπέζι ο Πάγκαλος. Για να έχει κάποιον για παρέα. Διότι όλοι οι υπόλοιποι, που καλεί για τραπέζωμα, τσιμπολογάνε για πέντε-δέκα λεπτά και μετά αναγουλιάζουν βλέποντας τον να συνεχίζει. Με αποτέλεσμα να του κόβεται η όρεξη.

Το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη ζήτησε απ' τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσει να το παίζει Ρομπέν των Δασών. Να ληστεύει τους πλούσιους μέσω του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και να τα δίνει στους φτωχούς δανειστές.

Όπως επεσήμανε το "Ποτάμι", αυτό δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Και αν εφαρμοστεί το μέτρο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση κινδυνεύει να θεωρηθεί η χώρα μπανανία.

Επίσης, ζήτησε απ' τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσει να τιμωρεί τους πλούσιους γονείς που επιλέγουν για τα παιδιά τους την ιδιωτική εκπαίδευση.


Διότι οι πλούσιοι, που μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, δεν βρίσκουν τα λεφτά στο πεζοδρόμιο. Αν είχε το πεζοδρόμιο λεφτά θα τα έβρισκαν πρώτοι οι φτωχοί που κυκλοφορούν με τα πόδια.

Οι πλούσιοι τα λεφτά τους τα κερδίζουν με τον ιδρώτα τους, γι' αυτό και δεν μπορούν να τα ξοδεύουν άσκοπα. Ούτε να τα χαρίζουν στο κράτος για να καλύπτει τις δαπάνες της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Αν θέλει το κράτος να μορφωθούν τα παιδιά των φτωχών να κάνει την εκπαίδευση ιδιωτική.

Μάλιστα, κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να περιορίσει τις δαπάνες από τα ρετιρέ του δημοσίου. Που αμείβονται με εξωφρενικούς και προκλητικούς μισθούς για να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία.

Και να αποβάλει την ιδεολογική αγκύλωση διότι οι πλούσιοι δεν είναι ο εχθρός. Ο εχθρός είναι το βόειο κρέας που φορολογείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου