Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

αγαπάς την Ελλάδα; απόδειξη




Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλά ακόμη να αποδείξει. Οπότε, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. 

Αν δεν προετοιμαστούμε κατάλληλα, μπορεί να πάθουμε αυτό που πάθαμε όταν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, κι ενώ πέσαμε για ύπνο σίγουροι ό,τι είχαμε αφήσει το μέλλον μας σε στιβαρά χέρια, απέδειξε ό,τι το ΟΧΙ δεν το είπαμε γιατί το θέλαμε, αλλά γιατί είμαστε πνεύματα αντιλογίας. Οπότε, αυτό που θέλαμε να πούμε ήταν το ΝΑΙ. 

Βγαίνοντας απ' το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε δήλωσε στους δημοσιογράφους ό,τι μπορεί να ανοίγει δρόμους ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν και ό,τι αυτό το έχει αποδείξει. 

Μάλιστα, όπως είπε, αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν μας, διότι θα ανοίξει κι άλλους δρόμους. Εκεί που δεν υπάρχουν. Εκεί που υπάρχουν θα τους κλείσει. Για να μην γίνεται μπέρδεμα. 

Γιατί να ταλαιπωρείται ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο επαγγελματίας, να βαδίζει το δρόμο προς την τράπεζα για να πάρει τη σύνταξη, το μισθό του ή την αμοιβή του και να μην τα βρίσκει στο λογαριασμό του, ή να τα βρίσκει μισά; 

Αυτός ο δρόμος θα κλείσει. Και θα ανοίξει ένας άλλος. Για να του παίρνουν απ' το λογαριασμό του ότι χρωστάει. Κι αν δεν έχει στο λογαριασμό, θα του παίρνουν το σπίτι. 


Οπότε, ο συνταξιούχος, ο μισθωτός και ο επαγγελματίας θα είναι διπλά ικανοποιημένος. 

Δεν θα κουράζεται να πάει στην τράπεζα και να στέκεται στην ουρά, ούτε θα του έρχεται το φιρμάνι του ΕΝΦΙΑ στο σπίτι για να του ανεβάζει την πίεση. Μόνον ο κλητήρας με το χαρτί της έξωσης. 

Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε και κάποιον άλλο δρόμο εκεί που δεν υπήρχε. Κι αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Με τη στάση του και τον προσωπικό του λόγο κατάφερε να κάνει κυβέρνηση την αριστερά. 

Μέχρι να αντιληφθεί ό,τι η αριστερά τον είχε ξεπεράσει για να ανοίξει έναν άλλο δρόμο. 

Επίσης, δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε το δρόμο που άνοιξε στο κόμμα του. Αλλά εκεί δεν μας πέφτει λόγος αφού το κόμμα είναι δικό του και το κάνει ό,τι θέλει. Έκλεισε έναν δρόμο που υπήρχε και άνοιξε έναν άλλον εκεί που δεν υπήρχε. Απλά πράγματα. 

Τελικά, σ' αυτό που φαίνεται να έχει ειδικευτεί είναι το άνοιγμα δρόμων εκεί που δεν υπάρχουν και το κλείσιμο εκεί που υπάρχουν. 

Ήδη άρχισε να ετοιμάζεται για τον επόμενο δρόμο που θα ανοίξει από αύριο, με σταθερά βήματα. Αλλά και αυτόν που θα κλείσει γιατί δεν έχει σταθερά βήματα.  

Αφού τα σταθερά βήματα είναι αναγκαία για τις μεγάλες συγκρούσεις. Και ο Αλέξης Τσίπρας είναι για τις μεγάλες συγκρούσεις. Θα τις προχωρήσει για να ανασάνει ο τόπος. Με σταθερά, αλλά αργά βήματα. Για να βγει η τετραετία. 

Στην επόμενη τετραετία δεν θα χρειάζονται βήματα. Θα έχουν γίνει στην προηγούμενη. Οπότε, θα έχουμε τη νέα εποχή και θα είμαστε ένας ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη. Καληνύχτα.

1 σχόλιο: