Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

μπρος στη σωτηρία τι είναι ο πόνος;



Στο εκλογικό πρόγραμμα που θα δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες το "Ποτάμι" θα υπάρχουν αρκετές καινοτομίες. Κυριολεκτικά, μετά από απαίτηση των απλών ψηφοφόρων του κόμματος και ανιδιοτελών υποστηρικτών του, αποδέχτηκε η ηγεσία του τις προτάσεις τους και έδωσε εντολή στις αρμόδιες επιτροπές να τις επεξεργαστούν σε βάθος, ώστε, να αποτελέσουν θέσεις του κόμματος στο βαθμό που αυτές κρίνονται λογικές και απαραίτητες για να σωθεί η χώρα χωρίς να διαλυθεί. 

Αυτό που συμβαίνει με το "Ποτάμι", όπως με σαφήνεια εξήγησε ο επικεφαλής του στο "Ράδιο Πρώτο" της Κύπρου, είναι πρωτάκουστο και πρωτόγνωρο. Πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του κόμματος, τα απλά μέλη του, να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των θέσεων και του προγράμματος στέλνοντας ένα e-mail

Μετά τη σχετική διαβούλευση των αρμόδιων επιτροπών με τον επικεφαλής του κόμματος πάρθηκε η απόφαση να πλαισιωθεί το πρόγραμμα με κάποιες από τις πρωτοποριακές προτάσεις των ψηφοφόρων του. Στη συνέχεια, όπως άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής του ποταμιού, θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες αρκεί να αποσταλούν οι προτάσεις έγκαιρα και πάντως πριν εκτυπωθεί το πρόγραμμα. 


Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με τα λεχθέντα του επικεφαλής του κόμματος, αποφασίστηκε να αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα η ανάγκη να μειωθεί στα τρία ο αριθμός των υπουργείων. Καθώς οι ειδικοί αναλυτές του κόμματος εκτιμούν ό,τι ο αριθμός τρία είναι ο ιδανικός και ο πλέον συνηθισμένος. Εκτός του ό,τι είναι θεϊκός και θα βοηθήσει να γίνει πραγματικότητα η πολυπόθητη κυβερνητική ευλυγισία, ώστε, ούτε κωλυσιεργία να παρατηρείτε, ούτε ασυνεννοησία, ούτε να μην γνωρίζει η αριστερά τι πράττει η δεξιά όπως με μεγάλη ακρίβεια επεσήμανε ο επικεφαλής του κόμματος και, αν είναι δυνατόν, να υπάρχει ακόμη και συστέγαση, για να γίνεται η επικοινωνία με ένα απλό σφύριγμα. 

Η πρόταση αυτή προκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές καθότι δεν απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό βουλευτών για την εφαρμογή της. Γεγονός, στο οποίο μπορεί άνετα να ανταποκριθεί το "Ποτάμι", σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του επικεφαλής του. 

Ένα δεύτερο σημείο του προγράμματος που θα απασχολήσει έντονα τους ψηφοφόρους του κόμματος και έτυχε της γενικής επιδοκιμασίας από τις επιτροπές, είναι, να απαλλαγεί το κοινοβούλιο από την "ντροπή" του. Αν και θα προτιμούσαν να οδηγηθεί η "ντροπή" του κοινοβουλίου στην "πυρά", συμβιβάζονται με την λύση να καίγεται ομοίωμα του Ιούδα με την μορφή της το βράδυ της Ανάστασης για τον παραδειγματισμό μελλοντικών υποψήφιων που θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν τον κανονισμό της βουλής με το "ν" και με το "ς". 

Το τρίτο σημείο του προγράμματος που κρίθηκε ως ανεπανάληπτα πρωτοποριακό, λόγω και της απήχησης που έτυχε από τον επικεφαλής του κόμματος, προβλέπεται να δώσει την πραγματική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που εντοπίζεται στο γεγονός ό,τι στις υπουργικές καρέκλες έχουν καθίσει έως τώρα ανεπάγγελτοι και κομματικοί υπάλληλοι που επιβάρυναν με τις αμοιβές τους τα κρατικά έξοδα. 

Αυτό, όπως δήλωσε στο "Ράδιο Πρώτο" της Κύπρου ο επικεφαλής του κόμματος, θα το σταματήσει το "Ποτάμι". Εξάπαντος και δια παντός. Αφαιρώντας τις καρέκλες από τα γραφεία των υπουργών. Έτσι, οι νέοι υπουργοί που θα έρθουν, θα έχουν νέες ιδέες και, μάλιστα, δροσιστικές. Δεν θα είναι πλέον ανεπάγγελτοι και κομματικοί υπάλληλοι αλλά θα είναι άνθρωποι που έχουν περάσει απ' όλες τις δουλειές του ποδαριού και έχουν συνηθίσει να στέκονται κλαρίνο. 

Οι ανεπάγγελτοι και οι κομματικοί υπάλληλοι δεν θα επιζητούν πλέον θέσεις υπουργών, καθώς δεν θα μπορούν να κρύβουν τον κώλο τους πίσω από τα γραφεία. Ο κώλος των υπουργών, σύμφωνα με την πάγια θέση του ποταμιού, είναι για να εκπληρώνει την αποστολή του για την οποία άλλωστε έχει κατασκευαστεί και όχι για να υποφέρουν οι καρέκλες και οι πολυθρόνες των υπουργικών γραφείων. 

Εν ανάγκη, οι νέοι υπουργοί, για να ξεκουράσουν τον κώλο τους μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις των τροϊκανών, θα μπορούν να τον στρώνουν σε σκαμπό εκστρατείας που θα κουβαλάνε και θα το απλώνουν χαμηλόμισθοι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι για να μην επιβαρύνεται το υπουργείο με περιττά έξοδα και αμέσως μετά θα το μαζεύουν για να μην συνηθίσει ο κώλος των υπουργών και πέσει η απόδοση. 

Εναλλακτικά, θα κάθονται σε παλούκι, κατά προτίμηση σταθερό, ώστε να διατηρείται σε κατάσταση αναμονής ο χώρος υποδοχής, έτσι όπως θα έχει διαμορφωθεί η διατομή του από το συνεχές μέσα-έξω των βιτσιόζων υπαλλήλων της τρόϊκας εξωτερικού, αφού η τρόϊκα εσωτερικού έχει διαφορετικά βίτσια. Δεν μοιάζουν ούτε στο ελάχιστο με τα βίτσια των τροϊκανών. Αυτοί το λένε και το κάνουν. Ενώ η τρόϊκα εσωτερικού, το κάνει αλλά δεν το λέει. 


υ.γ.  Α! και να μην ξεχάσω να ρωτήσω. Ο αρχηγός με τις αρπαχτές στην ΕΡΤ, πως το προτιμάει*. Καρεκλάτο; Στα όρθια; Υπαίθριο σε σκαμπό εκστρατείας; Ή με παλούκι;

*το υπουργείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου