Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

βρέθηκαν τα χρήματα, πληρώνει την Κριστίν η Ελλάδα



Τελικά, μετά από πολύ συζήτηση, από πολύ διαλογισμό και πολύ ώριμη σκέψη, βρέθηκε η λύση για να πληρωθούν οι δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ.

Με τη λύση αυτή που επιλέχτηκε όλοι μένουν ικανοποιημένοι. 

Η κυβέρνηση θα έχει λεφτά για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου και το ΔΝΤ θα πάρει τα λεφτά του πίσω, για να πάει και η καρδιά της Κριστίν στη θέση της. 

Γιατί, δεν ήθελε πολύ, για να φύγει απ' τη θέση της. Μετά την ανάκριση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ που την κατηγορεί ό,τι χάρισε τα λεφτά του ταμείου στην πτωχευμένη Ελλάδα.

Προς στιγμήν, ο Γερούν, αντέδρασε έντονα και παρενέβει στον διακανονισμό που συμφωνήθηκε και, μάλιστα, απαίτησε να μην πληρωθεί το ΔΝΤ για να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός και να δικαιωθεί η Μπακογιάννη. Αλλά τελικά κάμφθηκε μετά το φιλάκι που του έδωσε ο Γιουγκέρ στο μάγουλο.

Η συμφωνία που επιλέχτηκε προβλέπει να πληρωθεί το ΔΝΤ με δραχμές. 

Το Υπουργείο των Οικονομικών ήδη έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καλεί όλους τους Έλληνες που έχουν στην κατοχή τους παλιά χαρτονομίσματα, ακόμη και κέρματα, να τα καταθέσουν στις κατά τόπου Εφορίες.

Διότι, τα χαρτονομίσματα αυτά, αλλά και τα κέρματα, στην επόμενη χιλιετία θα έχουν συλλεκτική και αρχαιολογική αξία αφού, κράτος στα σημερινά σύνορα και με την σημερινή ονομασία δεν θα υπάρχει.

Θα αποτελεί έναν όμορφο μύθο που θα διηγούνται οι μαμάδες στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας σαν παραμύθι για να τα παίρνει ο ύπνος.    

Αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά δέχτηκε η Κριστίν και το ΔΝΤ να πληρωθεί σε δραχμές, διότι το κέρδος, εκτός του ό,τι θα είναι εξασφαλισμένο, θα είναι και υπερπολλαπλάσιο. 

Μάλιστα στην ανακοίνωση του Υπουργείου των Οικονομικών αναφέρεται ό,τι μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν ακόμη και τα "Κατοχικά" χαρτονομίσματα που έχουν στην κατοχή τους, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον του Σόϊμπλε όταν το πληροφορήθηκε.

Φέρεται να ζήτησε από την Μέρκελ να μην επιτρέψει στην Ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα Κατοχικά χρήματα για να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ.

Τα χρήματα αυτά, όπως είπε, δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία, εφόσον την εποχή εκείνη η Ελλάδα ήταν μέρος του Γ΄ Ράϊχ. 

Κατόπιν αυτού, θα εξετασθεί στο eurogroup, που θα συνεδριάσει εκτάκτως για τον λόγο αυτόν, αν και κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τις Κατοχικές δραχμές, για να ξεπληρώσει τα δανεικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου