Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η "γιάφκα" Συ.Ριζ.Α. Κοζάνης




Τι συμβαίνει εκεί στα βόρεια; Βάλθηκαν να εξαναγκάσουν σε αυτοκατάργηση την μονταζιέρα και τα λένε χύμα; Έλεος! Δεν σκέφτονται ό,τι κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Για την εκλογική περιφέρεια της Κοζάνης μιλώ και τους υποψήφιους του Συ.Ριζ.Α. 

Τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου λένε ό,τι σ' αυτή την εκλογική περιφέρεια αν ένα κόμμα εκλέξει τρεις βουλευτές έχει και αυτοδυναμία. Φαίνεται ό,τι η δυναμική υπάρχει.


Πήραν φόρα οι υποψήφιοι του Συ.Ριζ.Α. και δεν βάζουν γλώσσα μέσα, σαν είδαν ό,τι ο λαός δεν "μασάει ταραμά", κι ό,τι θέλει τσαμπουκάδες, κι όχι οσφυοκάμπτες που προσέρχονται εκλιπαρώντας γονυπετείς στα φόρουμ των Βρυξελλών. 


Την αρχή έκανε η Ραχήλ Μακρή με τα 100 δις που θα "κόψει" η ΤτΕ αν τα τσιράκια της Μέρκελ και του ΣόϊΜπλε το παίξουν ζόρικοι. Που έγινε αφορμή να μάθουμε όχι μόνον ό,τι το έκανε η Ιρλανδία, μάλιστα ετσιθελικά, αλλά ό,τι το έκανε και η συγκυβέρνηση. Βέβαια, με μικρότερα ποσά, αν και αυτό καμιά σημασία δεν έχει, όσο το ό,τι έδειξε πως μπορεί να γίνει, αρκεί, βέβαια, να το κάνει η ίδια.


Συνέχισε ο Κώστας Χιωτίδης λέγοντας το αυτονόητο, "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Ναι, θα κάνουμε στάση πληρωμών (δόσεων και τόκων) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη και ό,τι το ευρώ δεν είναι φετίχ, κι αν χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή θα το κάνουμε μόνοι μας και δεν θα περιμένουμε να μας οδηγήσει η τρόϊκα έξω απ' την ευρωζώνη. 

Τους δυο, ακολούθησε και τρίτος, ο Θέμις Μουμουλίδης, που ήταν και υποψήφιος για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε και η Ραχήλ ό,τι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να "κόψουμε" ευρώ, διευκρινίζοντας, πως μπορεί να γίνει σε οριακές καταστάσεις. 

Και το "εξάνθημα" της ΝΔ, προκειμένου να μας πείσει ό,τι  το "σπυρί" πρέπει να το σπάσεις όταν ωριμάσει για να μην γίνει "απόστημα", ζητάει την συγκατάθεσή μας. Ποσώς και μας ενδιαφέρουν οι ανησυχίες της.   

............//////............

Ακόμη και οι δεξιοί θεωρούν τελειωμένη υπόθεση για την ΝΔ τις εκλογές. Χθες συνάντησα φιλικό ζευγάρι και πριν ακόμη ανοίξω τη συζήτηση, γιατί ήθελα να δω τι σκέφτονται, με πρόλαβαν οι ίδιοι και παραδέχτηκαν την επερχόμενη νίκη του Συ.Ριζ.Α. Μάλιστα, ευχήθηκαν να μην αποκτήσει αυτοδυναμία, γιατί θεωρούν ό,τι για τη διαπραγμάτευση καλύτερα είναι να συμμετέχουν και άλλα κόμματα. Τόσο απλά έγιναν τα πράγματα για τους δεξιούς ψηφοφόρους. 


............//////............

Η Λεπέν με το "Εθνικό Μέτωπο" ελπίζει σε νίκη του Συ.Ριζ.Α. και ο Αντωνάκης βρήκε την ευκαιρία να αποκαλύψει τους "συμμάχους" του Συ.Ριζ.Α. , αλλά......

Αλλά...... Αλλά......

Ο ιδρυτής του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» με τον πρόεδρο του ελληνικού «Εθνικού Μετώπου».

Ο Μάκης Βορίδης Στις εργασίες του συνεδρίου του "Εθνικού Μετώπου" Λεπέν

Ο Μάκης Βορίδης σε συγκέντρωση του "Εθνικού Μετώπου" Λεπέν στη Γαλλία

Η επιχείρηση δούρειος ίππος ξεκίνησε

Ο κουμπάρος του Μάκη Βορίδη Καρλ Λανγκ αντιπρόεδρος του "Εθνικού Μετώπου" Λεπέν

............//////............


Στις 25 το βράδυ θα πέσει πολύ κλάμα. Πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ θα πάνε σπίτι τους. Αυτοί που θα επιβιώσουν δεν θα είναι οι κεντροδεξιοί. Η ρητορική Σαμαρά ευνοεί τα ακροδεξιά στοιχεία που έχουν κατακλύσει τη ΝΔ. Την επαύριο θα ξεκινήσει ο "ανένδοτος" των κεντροδεξιών κατά Σαμαρά, για την επανακατάληψη του κόμματος. Θα υπάρξουν "γραφικότητες", τραγέλαφοι και πολύ γέλιο. 

 Και βέβαια, μια βουλή όπου θα δοθούν ομηρικές μάχες, με τα κατάλοιπα των χουντικών που θα πλαισιώσουν όσους γνωρίσαμε στην προηγούμενη βουλή και ελπίζουν να εκλεγούν και να επανεκλεγούν.


............//////............


 Τελείωσαν. Τέσσερις μέρες μείνανε.  



3 σχόλια:

  1. Τέσσερις και σήμερα, για να γίνουν παρελθόν. Αν είναι και οριστικό και αμετάκλητο, ακόμα καλύτερα για το λαό... Προβλέπω -μετά τις εκλογές- να διεκδικεί την προεδρία της νδ ο Βορίδης..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να δεις τι θα γίνει σ' αυτή την περίπτωση; (το έχω πει κάποια στιγμή) δες εδώ, http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_687.html

      Διαγραφή
  2. Εγώ παιδιά φοβάμαι μην έχουμε άλλο ένα 2012 και ανησυχώ μήπως δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι συσπειρώνονται και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του εναντίον όλων... Για μια ψήφο μπορεί να γίνει η ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή