Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η Λιάνα Κανέλη, ως κομουνίστρια, έχει λαμπρό μέλλον





Η Λιάνα Κανέλη από τότε που ασπάστηκε τον κομουνισμό πήρε ως δώρο και μια σκούπα. Όχι για να την καβαλήσει, αλλά για να ξεβρομίζει. Διότι, όταν βρομίζουν τα πράγματα το ΚΚΕ είναι πάντοτε με τη σκούπα στο χέρι. Οπότε, και η Λιάνα πρέπει απαραίτητα να έχει τη δική της σκούπα. Όπως άλλωστε όλοι στο ΚΚΕ. 

Τι κάνει με τι σκούπα το ΚΚΕ και η Λιάνα; Μα, ξεβρομίζουν τα πράγματα. 

Στην επόμενη διαδήλωση του ΚΚΕ, οι Κνίτες, αντί για τις σημαίες με το σφυροδρέπανο θα κρατάνε από μια σκούπα στο χέρι. Μάλιστα, φεύγοντας απ' την πορεία για το σπίτι θα ξεβρομίζουν την πλατεία και τα πεζοδρόμια από τα καλαμάκια και τις χαρτοπετσέτες.    

Βέβαια, δεν είπε το ΚΚΕ, οπότε δεν μπορεί να γνωρίζει η Λιάνα, ποιος βρομίζει τα πράγματα περισσότερο. Ώστε να τον πλακώσει με τη σκούπα και να ξεβρομίσει ο τόπος. 

Η Λιάνα νομίζει ό,τι στην χειρότερη περίπτωση τα πράγματα βρομίζουν από μόνα τους. Και στην καλύτερη ό,τι τα βρομίζει ο Συ.Ριζ.Α. Όχι, το ΚΚΕ δεν βρομίζει. Το ΚΚΕ ξεβρομίζει με τη σκούπα του. 

Μάλιστα, ξεβρομίζει όλες τις βρομιές του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Όχι γιατί τους έχει ιδιαίτερη συμπάθεια, αλλά γιατί, όταν βρομίζουν τα πράγματα, το ΚΚΕ που είναι πάντοτε με την σκούπα στο χέρι, αναλαμβάνει να τα ξεβρομίσει.


Βέβαια, δεν κάνει το ίδιο και με τον Συ.Ριζ.Α. Γιατί ο Συ.Ριζ.Α. δεν είναι ούτε Σαμαράς, ούτε Βενιζέλος. Οπότε, δεν συντρέχει λόγος να ξεβρομίζει τις βρομιές του. Τον αφήνει μέσα στη βρόμα για τον βλέπουν οι Κνίτες και να μην τους ληστεύει την ψήφο τους. Διότι οι Κνίτες συχαίνονται τους βρομιάρηδες ληστές ψήφου. Προτιμούν τους γραβατωμένους.   

Η Λιάνα Κανέλη από τότε που ασπάστηκε τον κομουνισμό δεν θεωρεί ό,τι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη ψήφος. Γιατί το ΚΚΕ, δεν ξεπούλησε ποτέ, την χαμένη ψήφο αυτών που το ψήφισαν. Εκτός και αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να μειώσει τον πήχη του, και να μην ψηφίσει το ΚΚΕ. Τότε εντάξει, μπορεί να είναι μια χαμένη ψήφος. Για το ΚΚΕ.


Άλλωστε, όπως είπε, το χρηματιστήριο είναι αυτό που αποφασίζει αν η ψήφος του άνεργου, του δυστυχισμένου και του καταληστευμένου, που ψηφίζει ΚΚΕ, είναι χαμένη ψήφος. Γιατί το χρηματιστήριο, θέλει τον Συ.Ριζ.Α., βρέξει-χιονίσει, γι' αυτό και είχε πανηγύρι σήμερα το πρωϊ. Μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και τις δημοσκοπήσεις που του δίνουν μέχρι και αυτοδυναμία. 

Οπότε, ας μην ανησυχεί. Δεν χρειάζεται ο Συ.Ριζ.Α. τις χαμένες ψήφους. Μπορούν να τις κρατήσουν, να τις μετρήσουν και να περηφανεύονται γι' αυτές. Άνεργοι, δυστυχισμένοι και καταληστευμένοι να υπάρχουν, για να τους ψηφίζουν.


Η Λιάνα Κανέλη είπε ακόμη ό,τι μετεκλογικά το ΚΚΕ θα ψηφίσει όσα νομοσχέδια είναι φιλολαϊκά. Μάλιστα είπε ό,τι αν υπάρξουν πέντε νομοσχέδια, που θα μοιάζουν φιλολαϊκά θα τα ψηφίσει. Δεν ξεκαθάρισε όμως, τι θα κάνει αν υπάρξουν δέκα νομοσχέδια, ή αν όλα τα νομοσχέδια μοιάζουν φιλολαϊκά. Θ ψηφίσει τα πέντε πρώτα και μετά θα πάει σπίτι του, μια και θα έχει ολοκληρώσει το έργο του, ή θα μείνει για να ψηφίζει και τα υπόλοιπα; 

Οπότε, θα του χρειαστεί μια εφεδρική σκούπα. Ας την έχει μαζί του καλού-κακού.     


8 σχόλια:

  1. Τι να πω ρε παιδί μου, ακόμα και μέσα στα Πανεπιστήμια οι ΚΝΗΤΕΣ με τις αριστερές παρατάξεις τα βάζουν. Είναι καθαρή μνησικακία γιατί κάποιοι κάποτε τόλμησαν να αποσχιστούν από το παλιό ΚΚΕ. Καημό το έχω να τους δω σε μία πορεία μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους. Καημό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι συμβαίνει τώρα, αλλά στην εποχή μου έπεφτε πολύ γέλιο με του Κνίτες. Ο συγκάτοικος μου τα είχε φτιάξει με μια Κνίτησα. Όταν το μάθανε οι Κνίτες την απείλησαν πως θα την διαγράψουν, γιατί ο συγκάτοικος μου ήταν σε άλλη παράταξη. Τελικά τα χάλασαν. Τέτοια αφοσίωση στην "επανάσταση" δεν είχα ξαναδεί.

      Διαγραφή
  2. Τραγικοί.Δεν το κρύβουν πιά οτι προτιμούν τον Βορίδη απο τον Συριζα.
    Ελπίζω σε αυτές τις εκλογές ο λαός να τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, είναι τόσο πωρωμένοι που νομίζουν ό,τι είναι απ' ευθείας απόγονοι του Στάλιν. Χθες, είχα μια συζήτηση με έναν γνωστό μου που ψηφίζει ΚΚΕ, του έφερα σαν παράδειγμα την αρπαγή της σωρού του Αλέξανδρου από τον Πτολεμαίο, γιατί έχοντας στην κατοχή του το κουφάρι του, πίστευε ό,τι θα είχε και τον έλεγχο της αυτοκρατορίας, και ό,τι το ίδιο έκανε και ο Στάλιν με το κουφάρι του Λένιν. Ε, έγινε το έλα να δεις, μόνο ξύλο που δεν έφαγα.

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά τα χάνω μαζί τους. Θυμώνω μαζί τους!
    Αντί να τα βάζω με τους υπαίτιους όλων των δεινών μας.....
    Υπέροχο, καυστικό όσο χρειάζεται κείμενο Παντελόνι!
    Καλή λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τους αγνοήσουμε, θα λιώσουν σαν κεράκια, αργά-αργά αλλά θα λιώσουν.
      Με τη ΝΙΚΗ,
      το γράφω με κεφαλαία γιατί θα είναι μεγάλη.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Άρχισα να μαθαίνω Ισπανικά. Στις εκλογές πάμε Ισπανία για προεκλογικό αγώνα.

      Διαγραφή