Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μακριά από τον Φώτη Κουβέλη τα περί αποστασίας




Η δεξιά του Φώτη Κουβέλη δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά του. Σ' αυτό ο Φώτης Κουβέλης παραείναι σταθερός. Δεν το συζητάει. Παρόλα αυτά, ο Φώτης Κουβέλης, θέλει και τη δεξιά του, θέλει και την αριστερά του. Και σ' αυτό, είναι υπέρ του δέοντος σταθερός. Σαν βράχος. 

Μάλιστα, ακόμη κι αν η δεξιά του δεν θέλει την αριστερά του. Ή και το αντίθετο. Ούτε αυτό το συζητάει. Τόσο σταθερός είναι. Μαζί να 'ναι, κι όπως να 'ναι. Ακόμα και με περουκίνι, μετά το ξεμάλλιασμα.  Για να μην μείνει ο Φώτης Κουβέλης σαν την καλαμιά στον κάμπο. 

Η αριστερά του Φώτη Κουβέλη δεν απέχει απ' τη δεξιά του, ούτε ένα τσιγάρο δρόμο. Για την ακρίβεια, δεν απέχει ούτε ένα τσιγαρόχαρτο δρόμο. Είναι τουρλού. 


Ο Φώτης Κουβέλης οικτίρει την αποστασία, γιατί ο ίδιος δεν είναι αποστάτης. Μόνο μια φορά το έκανε, αλλά το έκανε, για καλό σκοπό. Ή, τέλος πάντων, είχε καλό σκοπό. Πάντως, όπως και να έχει, το έκανε. Γιατί ο σκοπός, αγιάζει τις αποστασίες.

Ο Φώτης Κουβέλης, μπορεί να μην αγίασε, ο σκοπός όμως πέτυχε. Γι' αυτό, καμιά φορά λένε ό,τι και ο άγιος θέλει τη φοβέρα του. 

Βέβαια, η μια φορά, αν και ήταν διπλή, δεν μετράει. Όπως και η διπλή, επίσης, δεν μετράει, όταν προέρχεται απ' τον Φώτη Κουβέλη. Που δεν τον αγγίζουν οι αποστασίες. 

Την πρώτη φορά, που το έκανε, ήταν όταν αποστάτησε από την αριστερά του για να συμμετέχει με τη Δεξιά στην συγκυβέρνηση. Η δεξιά του, βέβαια, που δεν το γνώριζε, δεν είχε κανένα λόγο να μην συμμετέχει. Αντίθετα μάλιστα, ήταν υποχρεωμένη να συμμετέχει. Γιατί η δεξιά του Φώτη Κουβέλη είναι του καλού σκοπού, ενώ η αριστερά του είναι αδιευκρίνιστο ακόμη το τι θέλει και που το πάει.  

Βέβαια, ο Φώτης Κουβέλης, δεν γνώριζε ακριβώς τι θα έκανε και τι σκοπό είχε η Δεξιά στην συγκυβέρνηση. Γιατί, ο Φώτης Κουβέλης, λόγω σταθερότητας, δεν θέλει να γνωρίζει η αριστερά τι κάνει η δεξιά. Αυτό δεν το συζητάει. Για το Φώτη Κουβέλη, αυτό που μετρούσε, ήταν η απλή συμμετοχή. Τα υπόλοιπα ήταν "μακριά απ' αυτόν". 

Τη δεύτερη φορά, το έκανε, όταν απαρνήθηκε τη συγκυβέρνηση και αποστάτησε απ' τη δεξιά του. Βέβαια, το έκανε για να μην μάθει η αριστερά του τι έκανε η δεξιά του και από τουρλού, καταντήσουν πουρές και ο Φώτης Κουβέλης καλαμιά στον κάμπο.

Ο Φώτης Κουβέλης δεν θέλει ούτε να ακούει για αφορισμούς, αποστασίες, κουμπαράδες, αργυρώνητους και όλα τα σχετικά. Γιατί, ο Φώτης Κουβέλης, υπολογίζει όοολη την πολιτική κατάσταση. Και μέσα σ' αυτή, δεν βλέπει να υπάρχουν αποστάτες, κουμπαράδες και αργυρώνητοι. Για το Φώτη Κουβέλη υπάρχει μόνον ο καλός σκοπός που τα αγιάζει όλα. 

Γι' αυτό, δεν θα θεωρήσει αποστάτη και αργυρώνητο όποιον βουλευτή του κόμματος του ψηφίσει αντίθετα με την απόφαση που πήρε το κόμμα του. Αφού το κόμμα του, δεν είναι μόνον για να παίρνει αποφάσεις, αλλά είναι και για καλό σκοπό. 

Ο Φώτης Κουβέλης, είπε, ότι ο τόπος πρέπει να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων και εξυπηρετούντων. Γιατί, όσο δεν θα απομακρύνεται ο τόπος απ' αυτές τις λογικές, τόσο περισσότεροι βουλευτές του κόμματος του, θα αποκτήσουν καλό σκοπό και ο Φώτης Κουβέλης θα ψάχνει για κάμπο, για να κάνει την καλαμιά. 

Στο κάτω-κάτω, αν είναι ν' αγιάσουν μερικοί, ας είναι από το κόμμα του. Ώστε ν' αγιάσει και το κόμμα, ν' αγιάσει και αυτός. Μέχρι τότε, ο Φώτης Κουβέλης, θα τα αφήνει όλα στο φλου. 

Μέχρι να δει ποιος θα τον προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας για ν' αποστατήσει ανάλογα. Αν θα τον προτείνει η δεξιά, τότε θα αποστατήσει απ΄την αριστερά του. Αν θα τον προτείνει η αριστερά, τότε θα αποστατήσει απ' την δεξιά του. Σημασία δεν έχει από ποιον θ' αποστατήσει, σημασία έχει ο καλός σκοπός. Όλα τα άλλα είναι δευτεροτρίτα.

Όπως και να έχει, η αποστασία θα είναι δεδομένη. Είτε απ' την αριστερά του είτε απ' την δεξιά του. Όμως, θα είναι για καλό σκοπό. Κι αυτό δεν συζητάει ο Φώτης Κουβέλης.

Αυτό που συζητάει ο Φώτης Κουβέλης, είναι, να μη γνωρίζει η δεξιά του τι κάνει η αριστερά του. Γιατί, αν τυχόν μάθει η δεξιά του τι κάνει η αριστερά του, ή και το αντίθετο, τότε ο Φώτης Κουβέλης μπορεί να μείνει σκέτος. 

Παρόλα αυτά, ο Φώτης Κουβέλης, θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί μέχρι τις επόμενες εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου