Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Λοβερδίαση η ασθένεια του Υπουργείου Παιδείας






Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Λοβέρδος φέρεται να υπέβαλε αίτηση στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών για την απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Μάλιστα, ζήτησε να κατοχυρωθεί υπέρ αυτού η πατέντα που υπέβαλε και η οποία αποτελεί πνευματική του ιδιοκτησία.

Σκέφτεται να υποβάλει την ίδια πατέντα και στα αντίστοιχα γραφεία όλων των προηγμένων χωρών για την αποφυγή της κλοπής και του copyright. 

Ώστε να μην χάσει τα οφέλη από αυτές τις χώρες, οι οποίες θα είναι υποχρεωμένες να μνημονεύουν το όνομα του κ. Λοβέρδου όταν θα εφαρμόζουν την πατέντα του.

Εκτός βέβαια των υποανάπτυκτων χωρών, αφού εκεί η εργασία δεν αποτελεί δικαίωμα και ως εκ τούτου η πληρωμή της εργασίας δεν αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη, γιατί στις υπανάπτυκτες χώρες ζει και βασιλεύει η δουλεία και το δουλεμπόριο. 


Βέβαια, η χώρα μας δεν ανήκει και ουδεμία σχέση έχει με τις υπανάπτυκτες χώρες, ούτε ο κ. Λοβέρδος ανήκει σ' αυτούς.

Η χώρα μας, αλλά και ο ίδιος, ανήκει στις αναπτυσσόμενες, αφού οσονούπω τελειώνουμε με τα μνημόνια και βγαίνουμε στις αγορές, όπου θα ψωνίζουμε ό,τι χρήμα θέλουμε, ακόμη και τις Κυριακές.

Ο κ. Λοβέρδος, θέλει, να καλύψει άμεσα χίλιες εκατό θέσεις εκπαιδευτικών ώστε επιτέλους να λειτουργήσουν τα σχολεία για να μορφωθούν τα παιδιά μας και να μάθουν τα γράμματα που έμαθε και ο ίδιος, γιατί είναι τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην πιάτσα. 

Για να μπορέσει κάποτε αυτή η χώρα να λειτουργήσει ως υπόδειγμα εθελοντικής μαλακίας. Στην οποία πιστεύει απεριόριστα ο κ. υπουργός.

Ο κ. υπουργός, σκέφτεται, να εφαρμόσει στους εκπαιδευτικούς το αντίστοιχο του "πίστευε και μη ερεύνα". 

Όμως, επειδή δεν γνωρίζει, αν πιστεύει και σε τι, ερεύνησε και βρήκε ό,τι είναι προτιμότερο αντί για μισθό, στους χίλιους εκατό εκπαιδευτικούς που ψάχνει για να λειτουργήσουν τα σχολεία, να τους στέλνει στο τέλος κάθε μήνα από ένα μόριο στη λαδόκολλα.

Βέβαια, αυτά τα μόρια δεν πρέπει να καταναλώνονται αλλά να συγκεντρώνονται και όταν γίνουν αρκετά τότε οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να περηφανεύονται για τη συλλογή μορίων που θα έχουν. 

Ο κ. υπουργός δεν ζητάει πολλά από τους εκπαιδευτικούς, το μόνο που τους ζητάει είναι να γίνουν μοριοσυλλέκτες, ώστε κάποτε να χρησιμοποιήσουν τη συλλογή τους θετικά. 

Να ανέβουν κάποια σκαλοπάτια παραπάνω από αυτούς που δεν θα έχουν στη συλλογή τους μόρια και θα νοιώθουν παρακατιανοί.

Μόλις το πληροφορήθηκαν οι εκπαιδευτικοί, που δεν αμείβονται με μόρια, αλλά με κάτι από ευρώ, αποφάσισαν να παραιτηθούν από την αμοιβή τους και να αμείβονται κι αυτοί με μόρια.

Διότι, άλλο πράγμα είναι να αμείβεσαι με κάτι από ευρώ και άλλο πράγμα να αμείβεσαι με μόρια, που σου δίνει και ηθική ικανοποίηση.

Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος υπήρξε συλλέκτης και μάλιστα από τους πιο μανιώδεις και σήμερα έχει στην κατοχή του μια μεγάλη συλλογή από μόρια που τον επέτρεψαν να γίνει υπουργός. 

Μάλιστα, είπε ό,τι είναι πολύ περήφανος γι' αυτήν όταν την δείχνει με κάθε ευκαιρία, αρκεί να του τάξουν υπουργείο. 

Το ίδιο ζητάει και από τους εκπαιδευτικούς. Να είναι περήφανοι που τους δίνεται η ευκαιρία για να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων. 

Αν όχι για να υπουγροποιηθούν, τουλάχιστον για να ελπίζουν κάποτε ό,τι θα σταματήσουν να αμείβονται με μόρια και θα αρχίσουν να αμείβονται με κάτι σαν ευρώ.

Τελικά, ο κ. Λοβέρδος είναι ακριβώς αυτός που ήταν, δεν άλλαξε ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο. Έμεινε στάσιμος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου