Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Λάθος ο Σαμαράς! Λαθάρα ο Αντωνάκης.





Στον Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορεί να προσάψει κανείς τίποτε. Ειδικότερα, να τον αποκαλέσει άσχετο και ανεύθυνο. Γιατί είναι ο πιο σχετικός και ο πιο υπεύθυνος πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση κι εδώ.


Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και ΓΑΠ, έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Για τον Κωστάκη τον Καραμανλή ούτε λόγος. 

Εκείνος κοιμόταν με τα τσαρούχια. Ενώ, ο Αντώνης Σαμαράς τα βγάζει πριν πέσει στο κρεβάτι. Παρόλο που είναι ράκος απ' την κούραση. Απ' τις συνεχόμενες συσκέψεις με τον συνέταιρο του τον Βενιζέλο. 

Ο οποίος, επειδή αμφισβητείται τελευταία στο κόμμα του, συσκέπτεται συνεχώς με τον πρωθυπουργό για να υπενθυμίζει στους αμφισβητίες του ό,τι είναι απαραίτητος για την εφαρμογή των μνημονίων.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός που λέει την αλήθεια. Γιατί είναι η προσωποποίηση της ίδιας της αλήθειας. Λέει τη σκάφη-σκάφη και τα σύκα-σύκα. 



Μάλιστα, χωρίς φόβο και με μεγάλο πάθος είπε την αλήθεια. Ό,τι μια χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. 

Κι αυτά που λέγανε μέχρι χθες οι υπουργοί του ήταν παραμύθια της Χαλιμάς. Με τα οποία ο ίδιος διαφωνεί κάθετα. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς απεχθάνεται το παραμύθι. Απ' όπου κι αν προέρχεται. 

Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει τα πάντα για να μειώσει το χρέος. Μέχρι και λάθη κάνει. Τα οποία αναγνωρίζει, εκ των υστέρων, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αλλά δεν τα διορθώνει, για να μην φανεί ασυνεπής στους δανειστές.


Μάλιστα, αναγνωρίζει και τα λάθη που πρόκειται να κάνει στο μέλλον. Ένα από αυτά είναι η διάλυση της παιδείας. Όπως έγινε και με την υγεία. Που θα γίνει με την αναβάθμιση των Ματατζήδων σε εκπαιδευτικούς και των εκπαιδευτικών σε Ματατζήδες.   

Διότι ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ακόμη και το μέλλον. Έχει στενή επαφή με το υπερπέραν και τακτική αλληλογραφία με τις κοσμικές δυνάμεις που καθορίζουν το μέλλον της πατρίδας. Τελευταία, τον ειδοποίησαν ό,τι έρχεται η ανάπτυξη μέσα σε νεκροφόρα. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, ως υπεύθυνος πολιτικός που είναι, αφού αναγνώρισε το λάθος του για τις εκατό δόσεις, παραδέχτηκε ό,τι δεν κυβερνάει αυτός αλλά η τρόϊκα. Γιατί εμείς, οι ρομαντικοί, πιστεύαμε ακόμη ό,τι μας κυβερνάει ο Αντώνης Σαμαράς. 

Τώρα που μάθαμε ό,τι δεν μας κυβερνάει αυτός αλλά η τρόϊκα, μεσώ αυτού, θα πουλήσουμε το σπίτι μας οικειοθελώς. Γιατί, αν το κρατήσουμε και δεν πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ θα μας το πάρει η τρόϊκα, μέσω του Σαμαρά. 

Οπότε, από το να μας το πάρει η τρόϊκα, καλύτερα είναι να μην έχουμε σπίτι. Έτσι, θα γλυτώσουμε κι απ' τον ΕΝΦΙΑ. Και θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. 

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς, για άλλη μια φορά, αναγνώρισε το λάθος του, που ήταν η αφορμή να γίνουν ρεντίκολο οι βουλευτές του. Που τη μια ψήφισαν για τις εκατό δόσεις και την άλλη για να καταργήσουν την προηγούμενη ψήφο τους. Και να φανεί έτσι ό,τι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, τους είπε ό,τι όντως έγινε ένα μικρό μπάχαλο με τις δόσεις και ό,τι αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουν τι ψηφίζουν. 

Βέβαια υπήρχαν και κάποιοι φασαρτζήδες βουλευτές, που δεν σήκωναν κουβέντα. Οπότε, ο Αντώνης Σαμαράς, με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια, απάντησε σε κάποιον απ' αυτούς: 

"Γιατί ρε συ Γιώργο τέτοια φασαρία; Σιγά το πράγμα, δηλαδή. Για ψύλλου πήδημα κάνουμε την κλωστή, τριχιά; Πρώτη φορά είναι, δηλαδή; Εντάξει, έγινε ένα λαθάκι, μην το κάνουμε και καραλαθάρα!"

Και ο φασαρτζής βουλευτής, που φάνηκε να θίχτηκε, γιατί τον αποκάλεσε τζάμπα μάγκα, και του είπε ό,τι οι μαγκιές του δεν περνάνε στην τρόϊκα, δικαιολογήθηκε ό,τι το θέμα δεν είναι η ουσία της ρύθμισης, αλλά το ό,τι ο κόσμος τους περνάει για μαλάκες. Λες και τώρα τους μαθαίνει ο κόσμος.

Τζάμπα φασαρία δηλαδή. Αφού, και την προηγούμενη ψήφο τους πήραν πίσω, και μαλάκες έγιναν στα μάτια του κόσμου.


1 σχόλιο: