Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σαμαράς ευαίσθητος



«Και είναι πράγματι ντροπή για τη χώρα μας, για τον πολιτισμό μας, να μην βρίσκονται ελάχιστα κονδύλια, όπως αυτό των 6 χιλιάδων ευρώ το χρόνο και να είναι, ακόμα και σήμερα, κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας "18 Άνω"» 

Τα παραπάνω είναι δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη του στην θεραπευτική κοινότητα "18 Άνω", και συνέχισε : 

«Και, πράγματι, θεωρούμε ότι αυτή η ντροπή είναι ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί στη σημερινή κυβέρνηση για το πώς οι συνάνθρωποί μας, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο περιθώριο, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία». 

Για να καταλήξει : 


«Ελπίζω και εύχομαι άμεσα να λυθεί το πρόβλημα αυτό, όπως ελπίζω αυτή η δύναμη ψυχής των ανθρώπων που σήμερα συναντήσαμε να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία, για το πώς πρέπει να αγωνιστούμε να διεκδικήσουμε και να βγούμε από την κρίση» 

Διαβάζοντας τη δήλωση αυτή θυμήθηκα δυο παρόμοιες περιπτώσεις που ο κ. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός της χώρας, έδειξε την "ευαισθησία" του και με δική του εντολή έγινε η αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η δική του (πάλι) πολιτική. 

Η πρώτη περίπτωση ήταν, όταν ο κ. Σαμαράς "δέχτηκε" τα παράπονα ενός 13χρονου αθλητή της κολύμβησης που δεν μπορούσε να προπονηθεί στο Ζάππειο κολυμβητήριο, αφού λόγω της έλλειψης πετρελαίου δεν θερμαίνονταν η πισίνα. 

Για τον αθλητή της κολύμβησης, αλλά και τους συναθλητές του, αυτό ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα. Όλως τυχαίως, σε μια "τυχαία" συνάντηση με τον πρωθυπουργό κατά το βραδινό δείπνο τους, στην ίδια ταβέρνα, ο 13χρονος κολυμβητής φρόντισε να του εκθέσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Ο κ. Σαμαράς, με παρέμβαση του, έλυσε το πρόβλημα της πισίνας, παρά το ό,τι σε ολόκληρη την επικράτεια, σχολεία ολόκληρα, αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και οι μαθητές προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο τους, μαζί με τα βιβλία, κουβαλούσαν καθημερινά και μερικά ξύλα για την ξυλόσομπα.

Αυτοί, δεν είχαν κερδίσει μετάλλιο σε αγώνες κολύμβησης για να το χαρίσουν, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στον κ. Σαμαρά.

Η δεύτερη περίπτωση, που είναι και πιο πρόσφατη, είναι η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από την ΕΠΑ Αττικής στο Άσυλο Ανιάτων, που λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις πληρωμές των λογαριασμών.

Όταν το πληροφορήθηκε ο κ. πρωθυπουργός έδωσε εντολή να γίνει επανασύνδεση και να αποδοθούν ευθύνες στον υπεύθυνο της διακοπής, ο οποίος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 14-7-2013 του ιδρύματος είναι ο ΕΟΠΥΥ, που όφειλε από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι την ημέρα δημοσίευσης του δελτίου τύπου στο Άσυλο Ανιάτων 1,7 εκατομμύρια ευρώ από νοσήλια των ασφαλισμένων του. Η όψιμη ευαισθησία του κ. πρωθυπουργού δείχνει και την αμετροέπεια του.   

Σε τι μπορούν να ελπίζουν οι θεραπευόμενοι μαθητές της κοινότητας "18 Άνω"; Ό,τι ο πρωθυπουργός της χώρας θα δείξει και σ' αυτούς την ευαισθησία του όπως έκανε στις άλλες δυο περιπτώσεις και θα δώσει την εντολή να λειτουργήσει το σχολείο τους; 

Ή μήπως ο πρωθυπουργός της χώρας έχει διαφορετική άποψη για τις ανάγκες των τοξικοεξαρτημένων; Για την θεραπεία τους και τον αγώνα τους για επανένταξη; 

Ο κ. Σαμαράς όμως, είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα αν η πλειοψηφία των πολιτών δεν το επιθυμεί και παραμένει στη θέση του ελέω Μέρκελ. 

Είναι μια ευκαιρία, λοιπόν, να αποδείξει τα πραγματικά του συναισθήματα. Αν είναι αληθινά ευαίσθητος, γιατί πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων δεν επιθυμεί ο ίδιος να είναι, ή αν είναι ένας ανάλγητος καιροσκόπος.



1 σχόλιο: