Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

γούρι, όπως λέμε.... αγ-γούρι




Ο κ. Σαμαράς, είναι τακτικός θαμώνας του καφενείου της Βουλής. Όποτε δεν υπάρχει σοβαρός λόγος επισκέφτεται τη Βουλή για έναν καφέ. Βέβαια, υπάρχει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του, αλλά αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος για να σηκωθεί πρωί - πρωί με τη δροσούλα και να πάει στη Βουλή. 

Αν ήταν σοβαρός λόγος θα έκανε αυτό που κάνει πάντα. Δεν θα περνούσε ούτε απ' έξω απ' τη Βουλή. Διότι είναι σταθερός στις συνήθειες του. Και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τώρα τις συνήθειες του επειδή κάποιοι αμφισβητούν την κυβέρνηση του.   

Με το που μπήκε ο κ. Σαμαράς στο καφενείο της Βουλής, γιατί εκεί θα γίνει η κυρίως συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του, όλοι σύσσωμοι οι γαλάζιοι βουλευτές προθυμοποιήθηκαν να κεράσουν τον καφέ του. Μάλιστα κάποιος από αυτούς του είπε να τον κεράσει δυο, έναν να τον πιει στο καφενείο και έναν να του των τυλίξουν στη χαρτοπετσέτα για το σπίτι. 


Βέβαια, ο κ. Σαμαράς, επειδή αντιλαμβάνεται την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει οι βουλευτές του,  αρνήθηκε ευγενικά και είπε ό,τι θα τους κεράσει αυτός, αρκεί να ψηφίσουν θετικά και να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του. Κι όχι  να σηκώσουν μπαϊράκι και να λένε σαν μερικούς μερικούς ό,τι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό.  

Μετά από πολλά παρακαλετά ενέδωσε ο κ. Σαμαράς και δέχτηκε να τον κεράσουν τους καφέδες. Αφού, όλοι μαζί, όπως λέει και ένα σλόγκαν, μπορούν, να πληρώσουν τους καφέδες του. Άλλωστε είναι μεγάλη τιμή που τους επιτρέπει και που μπορούν να πληρώνουν τους καφέδες του, παρόλο που μερικοί βρίσκονται στο όριο της φτώχεια και έχουν μάθει, μάλιστα, να την περνάνε μόνον με 1500 ευρώ το μήνα.

Οπότε ο κ. Σαμαράς, θέλοντας και μη παράγγειλε τους καφέδες. Αλλά μόλις πήγε να κατεβάσει την πρώτη γουλιά του στάθηκε στο λαιμό και έβηξε και έλουσε τους πιο κοντινούς και του έπεσε το φλιτζάνι από το χέρι και χύθηκε ο καφές. 

Πάγωσαν όλοι γύρω του και έτρεξαν να τον βοηθήσουν μην του συμβεί το κακό και δεν προλάβουν να ψηφίσουν. Αλλά ο κ. Σαμαράς τους απώθησε βίαια και έβγαλε φωνή μεγάλη. 

"Μα τι συμβαίνει εδώ μέσα; Το μνημόσυνο ήταν προχτές. Πικρό καφέ μου φέρατε!"

Οπότε, όπως λέει και ένας αυτόπτης ωτακουστής, κάποιος του φώναξε : 

"Δεν είναι για το μνημόσυνο ο καφές. Για την κηδεία είναι."

Βέβαια, αυτός που το είπε μάλλον ήταν βαλτός από τον Μπαλτάκο. Γιατί, λέει, μ' αυτά που κάνει ο Σαμαράς, που αρνείται τη συγχώνευση με τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις, παραδίδει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε παρενεύει η κ. Πόπη Φουντουκίδου και πέταξε το φουντούκι της. 

"Καλώς να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι απέμεινε στους πολίτες για να τους τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αφού τα έχετε πάρει ήδη εσείς;"

Με το που άκουσε το τελευταίο εξανέστη ο κ. Σαμαράς και φώναξε δις, Ωχ! Ωχ! αφού του χύθηκε και ο δεύτερος καφές που τον είχε για το σπίτι. Μάλιστα, μέσα στην τσέπη του.

Τότε κάποιος καλοθελητής, που μόλις έμπαινε στο καφενείο, φώναξε. 

"Γούρι, γούρι."

Και μάλιστα διπλό. Ένα για το "μνημόσυνο" και ένα για την επερχόμενη "κηδεία". Ζωή σε λόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου