Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

κουνάνε μαντίλι



Ο σοφός λαός λέει, "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια", οπότε, ο κ. Βενιζέλος πρέπει να είναι φτωχός. Και μάλιστα, πρέπει να είναι πολύ φτωχός. Μάλλον, πάμφτωχος, δηλαδή. Αυτό φαίνεται και από το κόμμα του. Βέβαια, δεν το κατάντησε φτωχοκομείο, αλλά με το που έγινε κομματάρχης, χτύπησε φαλιμέντο. Δήλωσε αφερέγγυο και μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης και αναγκαστικής εκκαθάρισης. Ότι απέμεινε απ' αυτό, δόθηκε για επιτήρηση στη ΝΔ του κ. Σαμαρά, με αντάλλαγμα την ασυλία του.

Ο κ. Βενιζέλος, θυμήθηκε πως ήταν όταν πήγαινε και πως είναι τώρα που τον επιστρέφουν. Γιατί, όταν είσαι στο δρόμο του πηγαιμού, είσαι όλο χαρές και γλύκες. Κάνεις όνειρα τρελά. Μέχρι ό,τι μια μέρα θα καταφέρεις να καβαλήσεις την εξουσία και η κυρία σου θα γίνει η πρώτη, και θα φωτογραφίζεται με τις άλλες πρώτες κυρίες. Ο δρόμος του γυρισμού είναι που σε αποτρελαίνει. Όταν μάλιστα τα όνειρα αποδείχτηκαν φρούδα. 


Όταν πήγαινε ο κ. Βενιζέλος, πήγαινε με Φεράρι, αν και ήθελε να πάει με Ρολς-Ρόϊς, αλλά αυτή, του έπεφτε κομματάκι ακριβή. Τώρα στο γυρισμό του, καβάλησε τα πατίνια που του απέμειναν. Αν κι αυτά είναι σκουριασμένα και ξεχαρβαλωμένα και αναγκάζεται να τα σέρνει με το ζόρι. Γιατί, ούτε για ανακύκλωση δεν τα δέχονται και μόνον για τη χωματερή είναι. Αλλά κι εκεί, όπως λένε, με τη σκουριά και τα τοξικά που κουβαλάνε, μπορεί να δημιουργήσουν μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Οπότε, καλύτερα είναι να τα εκτοξεύσουν στο διάστημα. 

Βρήκε σε τιμή ευκαιρίας εισιτήριο με επιστροφή και το καπάρωσε. Σου λέει, παρ' το για να βρίσκεται κι ας είναι αχρείαστο. Που ξέρεις; Ίσως να χρειαστεί. Γιατί, όπως είπε, τώρα αυτός γυρίζει, ενώ κάποιος άλλος, τώρα πηγαίνει. Μάλιστα, έχοντας αποκομίσει γνώσεις, αλλά και πολλά άλλα. Διότι ο κ. Βενιζέλος είναι προνοητικός. Όπως λέει και ο σοφός λαός, "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Γιατί οι καιροί, αλλάζουν. Έρχονται γεράματα, κι όσο να' ναι, ένα αποκούμπι χρειάζεται. 

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος είπε ό,τι αυτός ξέρει από "πήγαινε". Γιατί αυτός έχει πάει. Κι αυτός που δεν ξέρει από "πήγαινε", είναι αυτός που δεν έχει πάει, ακόμη. Γι' αυτό, είναι καλύτερα να συμβουλευτεί τον κ. Βενιζέλο. Για να μην πάθει ό,τι έπαθε, και γυρίσει όπως γύρισε. Γιατί ο κ. Βενιζέλος, δεν ήθελε, λέει, να βάλει την υπογραφή του αλλά του τη ζήτησαν και δεν μπορούσε να αρνηθεί. Αφού ό,τι του ζητάνε του κ. Βενιζέλου το κάνει και με το παραπάνω μάλιστα. Δεν κάνει μόνον αυτά που του ζητάει ο λαός. Γιατί ο λαός, δεν γνωρίζει από πολιτική συναίνεση, όπως τη γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος.

Είπε ο κ. Βενιζέλος, "Όταν εμείς γυρίζαμε, ο κ. Τσίπρας ακόμη πήγαινε." Χρησιμοποίησε, δηλαδή, το "εμείς". Τι εννοούσε με αυτό το "εμείς", δεν το εξήγησε. Αν εννοούσε, αυτός και ο Σαμαράς, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά. Αφού, μαζί πήγαιναν, μαζί θα γυρίσουν. Κι αν γυρίσει και ο κ. Σαμαράς όπως γύρισε και ο κ. Βενιζέλος, τότε, αυτός που πάει από εκεί που γυρίζουν αυτοί, μάλλον θα αργήσει πολύ για να γυρίσει.  

1 σχόλιο:

  1. "ΕΜΕΙΣ"...
    Μα ειναι απλο...Ακομα κι αυτοι που βολεψε το ΠΑΣΟΚ στα μεσσουρανια του..Ετοτενες,που στριβαν ΔΡΟΜΟΙ για να περασουνε,μπροστα απο βιλλες....
    Ακομα κι αυτοι..
    Εχουν παει σε αλλες Πολιτειες...
    Μαγευτικες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή