Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Troika go home




Ο κ. Σαμαράς, τελικά, έκανε πραγματικότητα μια εξαγγελία του από τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Έσχισε τα μνημόνια και έδιωξε την τρόϊκα. "Troika go home", είπε, σαν άλλος ήρωας του '21, με βροντερή φωνή που ακούστηκε μέχρι την Νέα Υόρκη, την έδρα του ΔΝΤ και τρόμαξε την κ. Λαγκάρτ, η οποία τον πήρε ευθύς αμέσως τηλέφωνο και του είπε: "Ντροπή σου, σε μένα τα κάνεις αυτά; Που σου έδωσα τη λίστα με τους φοροφυγάδες της χώρας σου για να γεμίσεις τα ταμεία σου;" Του είπε μάλιστα ό,τι την επόμενη λίστα θα την παραδώσει αυτοπροσώπως στον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Σαμαράς, που τρόμαξε με την αντίδραση της κ. Λαγκάρντ, γιατί νόμιζε ό,τι θα είχε καταλάβει το λόγο που έδιωξε την τρόϊκα και έσχισε (χρατς-χρουτς) τα μνημόνια, προσπάθησε να της εξηγήσει ό,τι εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί, συνηθίζεται, άλλα να λέγουν, άλλα να εννοούν και άλλα να κάνουν, αλλά η κ. Λαγκάρντ που δεν γνωρίζει από Ελληνικά κόλπα, αλλά μόνο από Γαλλικά, του είπε ό,τι αυτή, αναγνωρίζει μεν το λάθος της, αλλά δεν το διορθώνει γιατί τότε τι νόημα θα είχε να κάνει λάθη.



Οπότε, ο κ. Σαμαράς, αναφώνησε, "mega culpa". Γιατί αυτός αναγνωρίζει το λάθος του, αλλά παρόλα αυτά, επαναλαμβάνει το ίδιο, γιατί τότε, δεν θα ήταν αυτός που είναι και ζήτησε να μην έρθει η τρόϊκα στην Αθήνα, και γίνει του Κουτρούλη ο γάμος, με τα πήγαινε έλα από υπουργείο σε πρωθυπουργείο και από πρωθυπουργείο σε υπουργείο και οργιάζουν τα τσοντοκάναλα, να αυτό ζήτησε η τρόϊκα, να το άλλο είπε ο δικός μας, άσε που μπορεί να περιμένουν τους τροϊκανούς στο δρόμο και στις εισόδους των υπουργείων με τα σκουπόξυλα παρά πόδας, στο κάτω κάτω τι φταίνε οι άνθρωποι, τη δουλειά τους κάνουν, μπορεί να είναι βρόμικη, μπορεί να είναι αποκρουστική, μπορεί να σου τη δίνει και να θέλεις να ξεσχίσεις τον κάθε π@#*^~ που τα υπέγραψε, όμως δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις ό,τι την κάνουν σωστά, γι' αυτό πληρώνονται άλλωστε, ζήτησε, λοιπόν, ο κανένας, Ωωωω! συγγνώμην, ο κ. Σαμαράς, να πάει κλιμάκιο της συγκυβέρνησης στο Παρίσι για να δει με την ευκαιρία και τον πύργο του Άϊφελ, γιατί αυτά που είναι να συμφωνήσουν τα έχουν ήδη συμφωνήσει, μόνον κάτι υπογραφές μένουν, οπότε, έχουν χρόνο και για ψώνια.



Η κ. Λαγκάρντ δεν είχε ουσιαστικό λόγο να αρνηθεί, γιατί έμαθε ό,τι η Ελλάδα εκτός έδρας συνήθως χάνει, αντίθετα απ' όταν αγωνίζεται εντός έδρας, όπου μπορούν να συμβούν διάφορα ευτράπελα, ακόμη και να μπουκάρουν στο γήπεδο οι εξαγριωμένοι ομολογιούχοι, που τους ζούληξαν με το έτσι θέλω τις οικονομίες μιας ζωής και να γίνει της πουτάνας το κάγκελο, και να τρέχει στις σκάλες να κρυφτεί εκείνος ο, πως τον λένε δεν τον θυμάμαι, που μόνο που τον βλέπεις σου 'ρχεται να ξεράσεις, σαν να κουνάει κύμα οχτώ μέτρων, και να μην έχεις και σακούλα, και να βγάζεις το κεφάλι απ' το παράθυρο κι ο αέρας να τα γυρίζει όλα πάνω σου, και να πληρώνεις στο τέλος και το στεγνό καθάρισμα.

Να τι παθαίνεις αν είσαι μαλακούλης από κούνια, κι όταν το χώνεις στο φάκελο δεν κοιτάζεις πιο ρεντίκολο σταύρωσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου