Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αντώνης Σαμαράς για Πρόεδρος Δημοκρατίας.









(Ο κ. πρωθυπουργός, για να γλυτώσει απ’ το ρεζιλίκι, όταν θα αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές, ετοιμάζεται να αυτοπροταθεί για Πρόεδρος Δημοκρατίας. Έτσι, θα γλυτώσει το ρεζιλίκι των πρόωρων εκλογών, όμως, δεν θα αποφύγει τις πρόωρες εκλογές και θα ρεζιλευτεί διπλά, αφού, δεν θα τον ψηφίσουν ούτε και οι δικοί του βουλευτές, που δεν τον θέλουν, όχι για Πρόεδρο Δημοκρατίας, αλλά ούτε για αρχηγό τους.)


 
Ο κ. πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ό,τι θα καταφέρει τελικά να εκλέξει από τη σημερινή βουλή Πρόεδρο Δημοκρατίας. Μπορεί η κυβέρνηση του να διαθέτει μόνον 155 βουλευτές, μετά και την τελευταία αναδόμηση, που ήταν σαρωτική, αφού προσχώρησε σ' αυτή μέσω "ελαιώνα" και το πολλά υποσχόμενο κόμμα του κ. Λοβέρδου (και ο ίδιος βεβαίως), υπολείπονται μέχρι τον μαγικό αριθμό μόνον 25 κουκιά. 

Ο κ. Λοβέρδος, ήταν αυτός που ζητούσε επίμονα, και αντίθετα με τον πρόεδρο του κόμματος του, την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, γιατί θεωρούσε τον εαυτό του κατάλληλο να υπουργεί, κι επειδή ο κ. Βενιζέλος δεν του έκανε το χατίρι, θύμωσε ο αγάς, όπως λέει και η παροιμία, έκοψε τ' αρχίδια του και έκανε μ' αυτά δικό του κόμμα, αλλά τώρα τα συγκόλλησε, γιατί δεν είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση να μην διαθέτει "αρχίδια". Μάλιστα, του δώσανε και αρχιδάτο υπουργείο. Άλλωστε, δεν είναι όποιος-όποιος ο κ. Λοβέρδος


Βέβαια, υπάρχουν ακόμη 145 βουλευτές, που αν εξαιρεθούν αυτοί του "Συριζα", του "ΚΚΕ" και των "Ανελ" ίσως, αφού ο πρόεδρος κ. Καμένος δήλωσε ό,τι θα αξιοποιήσει κάθε μέσο που του παρέχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες για να πάμε σε εκλογές (δεν είπε αν ρώτησε τους βουλευτές του), αλλά και της Χ.Α. που κι αυτοί δήλωσαν ό,τι δεν επιθυμούν να εκλεγεί πρόεδρος απ' αυτή τη βουλή (κορόϊδα είναι; αφού τα ποσοστά τους ανεβαίνουν!), τότε η δεξαμενή απ' όπου μπορεί να αντλήσει ψήφους ο κ. πρωθυπουργός αριθμεί 32 βουλευτές έτοιμους για όλα. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ

Σ’ ένα επί πλέον σημείο που ποντάρει ο κ. πρωθυπουργός είναι η διαφαινόμενη ανεργία των 32 παλικαριών, αν τολμήσουν και τον στείλουν σε εκλογές. Εν μέρει, αυτή η πεποίθηση του είναι βάσιμη, γιατί αρκετά απ' αυτά τα παλικάρια περιμένουν, πως και πως, την ώρα που θα αποκτήσουν οντότητα και μαζί μ' αυτή και τα παρελκόμενα της, γιατί δεν θα παραμείνουν στον αιώνα τον άπαντα κορόϊδα. Αφού βλέπουν τα πράγματα από τρίτη ματιά.  

Αν συμβεί αυτό, που ελπίζει βάσιμα ο κ. πρωθυπουργός, τότε, είναι πολύ πιθανό, για τον ίδιο, να εξαντλήσει την τετραετία. Γιατί αυτό που θέλει, είναι ακριβώς αυτό. Νέος Πρόεδρος, αλλά όχι νέα τετραετία. Γιατί έτσι όπως πάει, δύσκολο να υπάρξουν άλλες τετραετίες, όχι γι' αυτόν, αλλά και για μας.

Οπότε, ελπίζει να ευτυχήσει, και να πετύχει, ώστε, να αλλάξει και την συνολική εικόνα της κυβέρνησης του, κι από μαύρη που είναι να την κάνει γκρίζα. Εναλλακτικά, κατάμαυρη. Για να πάει στις επόμενες εκλογές με ψυχολογία "τραβεστί". 

Είναι εντελώς διαφορετικό, να εξαναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, επειδή το ζητάνε συνεχώς και επίμονα κάποιοι άλλοι, που δεν ξέρουν τι εστί βερίκοκο κυβέρνηση, από το να τις κάνει στο τέλος της τετραετίας.

Είναι σαν να υπογράφει την οριστική του απόλυση, ούτε καν μετάταξη, ούτε καν διαθεσιμότητα. Με τι αιτιολογικό θα ζητήσει ξανά την ψήφο μας όταν ο ίδιος με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα παραδεχτεί την αποτυχία του;  

Ρωτάτε από που αντλεί αυτή την αισιοδοξία του ο κ. πρωθυπουργός! Μα απ' το χαρακτήρα του. Είναι αθεράπευτα υπερ-αισιόδοξος. Αν και δεν το δείχνει. Γιατί είναι της άποψης, παν μέτρον άριστον. Μάλιστα, το εφαρμόζει σε κάθε μέτρο που κόβει και ράβει.

Είναι έτσι όπως θα ’πρεπε να είναι, ένας μεγάλος ηγέτης κι ένας σύγχρονος πρωθυπουργός βορειοδυτικού τύπου. Γιατί αυτοί έχουν κεραίες και λαμβάνουν τα μηνύματα των καιρών, σαν βόρειοι που είναι, και προσαρμόζουν το τρίχωμα τους ανάλογα με τις οικονομικοπολιτικές θερμοκρασίες που επικρατούν.  

Αυτήν την αισιοδοξία του, την έχουμε εμπεδώσει τόσο, που έχουμε γίνει κι εμείς κομματάκι της. Μπορεί να μην βγήκαμε απ’ το τούνελ, παλαιότερα λέγονταν στενωπός, να που κάτι αλλάζει επί τέλους, όμως, το φως το βλέπουμε, αλλά ακόμη κι αν δεν το βλέπουμε, βλέπουμε τον πρωθυπουργό μας που το βλέπει, αλλά ακόμη κι αν δεν το βλέπει κι αυτός, τον ακούμε να μας λέει ό,τι όπου να 'ναι θα το δει, και θα μας μοιράσει φωτογραφίες για να το δούμε και μείς.

Μπορεί να μην απογειωθήκαμε τον Σεπτέμβριο, όπως επίσης μας έλεγε ο κ. πρωθυπουργός μας, όμως υπάρχουν και άλλοι Σεπτέμβριοι που ελπίζει να μας φέρει, για να μας αποδείξει ό,τι κρατάει το λόγο του, οπότε, κάποιος από αυτούς θα μας απογειώσει. Θ' ανοίξουμε τα φτερά μας για να πάμε ψηλά, πολύ ψηλά, απ’ όπου θα βλέπουμε αυτά που μας βασάνιζαν και θα λέμε, ευτυχώς πέρασαν, κι ευτυχώς δεν θα γυρίσουμε ξανά σ' αυτά.  

Όπως βλέπουμε κάποιες γυναίκες να τρώνε ξύλο, και λέμε, ευτυχώς δεν είμαστε στη θέση τους. Να στέκονται όρθιες και να αγωνίζονται μόνες τους εναντίων αντρών που από σύμπτωση (ή από λάθος;) φοράνε παντελόνια.

Αλλά και κάποιων γυναικών, που κι αυτές τα φοράνε, γιατί θέλουν να το παίξουν αντράκια. Καλή ώρα, αυτή η ωραία εκπρόσωπος, αλλά και η άλλη, η διπρόσωπος, που έγινε κι αυτή εκπρόσωπος της πολυπρόσωπης και πολυδιάστατης, με το μακρύ και το κοντό της. 

Σε καμία περίπτωση δεν αντλεί αυτή την αισιοδοξία του ο κ. πρωθυπουργός από την κοινοβουλευτική δύναμη της κυβερνώσας αγέλης των φιλοτομαριστών, και κάποιων ακόμη που κρυφοκοιτούν να συνταχτούν μαζί τους, γιατί κι αυτοί έχουν τομάρι, και προπάντων τριχωτό, κι αυτό που θέλουν είναι απλώς μια χτένα, για να το χτενίζουν.  

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. πρωθυπουργός ό,τι πατάει πάνω σε κινούμενη άμμο και τα πόδια που τον στηρίζουν μπορεί εύκολα να λυγίσουν και να βρεθούν όλοι μαζί στο βόθρο, που άνοιξε για να κρυφτεί, απ’ τον απόηχο των προηγούμενων υποσχέσεων του, που υποτίθεται, ήταν και δεσμεύσεις του. 

Είναι, λέει, ειδικευμένος ισορροπιστής. Ποιος αμφιβάλει; Άλλωστε, έδειξε το ταλέντο του και παλαιότερα. Πρέπει να τα έχει καλά με όλους. Γιατί απ’ όλους είναι αγαπητός και όλους τους αγαπάει εξ ίσου. Αλλά αυτό πρακτικά είναι πολλαπλά δύσκολο. Γιατί άλλο πράγμα είναι να λες ό,τι τους αγαπάς όλους και άλλο είναι να ζητάς να σε αγαπήσουν όλοι μ’ αυτά που έχεις κάνει.

Γι' αυτό άρχισε από τώρα να ψάχνει για την ισορροπία του. Για τα νέα δεκανίκια. Το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που του ’ρθε κατακούτελα, του άφησε δυο γεύσεις. Μια πικρή και μια πικρόγλυκια.

Η πρώτη, του ήρθε εντελώς αυθόρμητα, αν όχι υπερβολικά αυθόρμητα, όταν είδε το κόμμα του να χάνει την πρώτη θέση και τα ποσοστά του να συρρικνώνονται.

Η δεύτερη, δεν ήρθε από μόνη της. Προέκυψε λόγω ανάγκης. Αυτός, απλώς την αποδέχτηκε. Πικρή γιατί αναγκάστηκε να πικράνει κάποιους απ’ τους δικούς του και γλυκιά γιατί κατάφερε να περάσει ανώδυνα, προς το παρών, η πικρία των δικών του, μέχρι να αντιληφθούν ό,τι έπεσαν σε κενό αέρος και να αρχίσουν οι αναταράξεις. Αυτό θα πει να τους αγαπάς όλους.  

Ο κ. αντι-πρωθυπουργός, που δεν φημίζεται για τις εξισορροπιστικές του ικανότητες, την ξινίλα που τρώει την έκανε καραμέλα και τη γλύφει. Αν θέλει, ας πράξει διαφορετικά. Μπορεί;

Όσο παρατείνεται η ζωή αυτής της κυβέρνησης, εξυπηρετούνται και τα αγελαία ένστικτά του. Υπάρχει απόλυτη ταύτιση πρωθυπουργού και αντι-πρωθυπουργού. Ποιος αμφιβάλει! 

Κράτα με να σε κρατώ ν' ανεβούμε το βουνό. Μόνο που το βουνό έχει και χαράδρες, και μπορεί εύκολα, αντί για πάνω, να βρεθεί κάτω. Μάλιστα, πολύ κάτω. Τόσο κάτω, που πιο κάτω δεν γίνεται. Γιατί από κει δεν μπορείς να φύγεις παρά μόνο με ελικόπτερο. Και θα συναντήσει παλιούς του γνώριμους. Και θα κάνουν καλή παρέα.

Τα 32 παλικάρια, που θα έχουν την τιμητική τους από δω και πέρα, και θα μάθουμε ακόμη και τι χρώμα εσώρουχο φοράνε (το "παντελόνι καμπάνα" ήδη γράφτηκε συνδρομητής στο zougla.gr), είναι, όπως λένε και οι αριθμοί, 

οι 14 της "Δημαρ", που κανείς δεν γνωρίζει τι κουβαλάει ο καθένας απ' αυτούς μέσα στο μυαλό του, που δεν θα πρέπει να θεωρούνται συμπαγής ομάδα, αφού κάποιοι απ' αυτούς έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεργαστεί το κόμμα τους με τον "Συριζα",

και οι 18 ανεξάρτητοι, που προέρχονται απ' όλα τα κόμματα πλην του "ΚΚΕ". Ενδεχόμενα οι ανεξάρτητοι να αυξηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις στα δυο κόμματα "Ανελ" και "Δημαρ".

Πρώτοι στο στόχαστρο του κ. πρωθυπουργού είναι οι 18 ανεξάρτητοι. Δεν είναι, όμως, αρκετοί από μόνοι τους, όταν μάλιστα, πολλοί από αυτούς, ήδη έχουν εκφραστεί διαφορετικά.

Με μια ματιά και μ' αυτά που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα μπορούμε να πούμε ό,τι οι 18 των ανεξάρτητων που προέρχονται: 

(4) από την Ν.Δ. (Πολύδωρας, Κακλαμάνης, Νικολόπουλος, Κασαπίδης), δεν είναι όλοι σίγουροι αφού για τρεις απ' αυτούς το πρόβλημα τους είναι και προσωπικό, επίσης 

(4) από το "Πασοκ" (Ανδρουλάκης, Παραστατίδης, Μπόλαρης, Τζάκρη), από τους οποίους οι δυο τουλάχιστον βρίσκονται σε παράλληλη τροχιά με τον "Συριζα",  

(2) από την "Δημαρ" (Βουδούρης, Μουτσινάς), που επίσης βρίσκονται σε παράλληλη τροχιά με τον "Συριζα", 

(1) του "Συριζα" (Τατσόπουλος), που δήλωσε ό,τι θα ακολουθήσει στο θέμα της εκλογής Προέδρου το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο για το πρόσωπο αυτό, 

(5) των "Ανελ" (Νταβρής, Γιοβανόπουλος, Γιαταγάνα, Κουράκος, Καπερνάρος), που είναι άγνωστες οι βουλές των κυρίων, και τέλος 

(2) της Χ.Α. (Μπούκουρας, Αλεξόπουλος) που πρέπει να θεωρούνται, λόγω και του προσωπικού τους, οι πιο ευάλωτοι στις διαθέσεις του κ. πρωθυπουργού, που θα τους κάνει γαργάρα.   

Αν επιχειρήσουμε μια σούμα, θα έχουμε, απ' τους ανεξάρτητους 10 πιθανά κουκιά για τον κ. πρωθυπουργό μας, που για να συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό θα του λείπουν άλλα 15 και θα πρέπει να κατευθυνθεί και να απευθυνθεί σ' όσους βρίσκονται ακόμη μέσα στην "Δημαρ" και στους "Ανελ", μόνο που υπό φυσιολογικές συνθήκες πολύ δύσκολα θα βρεθούν οι 15.

Αλλά ακόμη κι αν βρεθούν αυτοί οι 25, ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί μετά απ’ αυτό το αλισβερίσι, θα έχει το θάρρος να πει ό,τι είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων;

Όταν γνωρίζει ό,τι δυο κόμματα που εκφράζουν μόνον το 30% του λαού μαζί με κάποιους, που δεν ανήκουν πουθενά και δεν εννοώ κόμματα (και ίσως όχι στον εαυτό τους), τον εξέλεξαν για Πρόεδρο Δημοκρατίας!  



Υ.γ.   το αριστερό μπατζάκι του "παντελόνι καμπάνα" γνωρίζει τη λύση, αλλά λόγω δεοντολογίας δεν την δημοσιοποιεί, περιμένει από τον κ. πρωθυπουργό να επικοινωνήσει μαζί του για να του την αποκαλύψει. 


6 σχόλια:

  1. Είδα τον τίτλο και νόμιζα ότι λες ανέκδοτα :-Ρ
    Το δεξί σου μπατζάκι να φανταστώ ότι έχει άγνοια!

    Το χιούμορ κάνει πιο ανεκτές πολιτικές αναλύσεις. Μπράβο Παντελόνι Καμπάνα:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, διάβασα μια δήλωση του του κανίς της Μέρκελ και είπα, μα είναι δυνατόν να έχει τόσο ανεπτυγμένο χιούμορ!

      Να σου πω και την δεύτερη αλήθεια; Το δεξί μπατζάκι το έκοψα, λίγο πάνω από το γόνατο, γιατί το ένα θα δουλεύει για να πληρώνει και το άλλο θα πάει διακοπές μια και κατέβασε το κανίς (ή μήπως, ο κανείς καλύτερα;) το Φ.Π.Α. εστίασης.

      καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
  2. ω ναι. θα πάμε τόσο ψηλά που δεν θα μπορέσουμε εδώ κάτω στη γη ποτέ πια να κατεύουμε...
    αυτός θα μετρά τα κουκιά του κι εμείς, όσοι απομείνουμε, τ' άδεια πιάτα μας...

    να είσαι καλά και πάντα έτσι τις λύσεις να ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις διάβασα ένα άρθρο που βασίζεται σε μελέτη της Endeavor Greece, δεν την ξέρω αλλά στο άρθρο αναφέρετε ως παγκόσμιος οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τη στήριξης της επιχειρηματικότητας. τι λέει το άρθρο; ό,τι θα χρειαστούν είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Να γιατί δεν αντιδρούμε. γιατί θα έχουμε αποδημήσει σε λιγότερα χρόνια.

      να είσαι καλά, αλλά νομίζω τη λύση την ξέρει, γι' αυτό και δεν με παίρνει τηλέφωνο.

      Διαγραφή
  3. Δεν με εκπλήσσει τίποτα. Από την στιγμή που κυβερνάει το 20%+8% όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και προπαντός είναι πολλοί οι πρόθυμοι να πουληθούν! Το βλέπω να βγάζει τετραετία ο Σαμαράς, εμείς πάλι όχι...... Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τελικά καταφέρει να μαζέψει 25 γυρολόγους χαλάλι του. Αυτό θα δείξει σε τι βαθμό έχει φτάσει η σαπίλα στο πολιτικό μας σύστημα. κι εμείς βέβαια στο βαθύ μας ύπνο.

      καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή