Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο Σαμαράς δεν γυρίζει πίσω. Πάει με την όπισθεν.




Την Πέμπτη το βράδυ οι παλμογράφοι του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση στο κέντρο της Αθήνας. Το μέγεθος του σεισμού ήταν της τάξης των 30+ της κλίμακας Πρετεντέρ.

Ο δήμαρχος, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ό,τι παρέδωσε κατεστραμμένη πόλη, έστειλε τους μηχανικούς του για αυτοψία. Οι μηχανικοί, έντρομοι, διαπίστωσαν καθίζηση του εδάφους και πρότειναν στον δήμαρχο άμεση αποκατάσταση.

Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της περίστασης δήλωσε ό,τι δεν χρειάζεται αποκατάσταση γιατί την ευθύνη την φέρουν οι μετανάστες που έφερε με τα καράβια ο Σύριζα. Είπε μάλιστα ό,τι αυτό πρέπει να το δουν οι ψηφοφόροι της χρυσής αυγής, γιατί από τη Δευτέρα δεν θα βρίσκουν άδειο ούτε παγκάκι στα πάρκα και στις πλατείες.

Αυτός, δεν ζητάει την ψήφο των νεοναζί, έτσι είπε, άσε που έχει και αλλεργία με τα συσσίτια τους, αλλά αν αυτοί θέλουν να αυτοτιμωρηθούν, ψηφίζοντας τον υποψήφιο του Σύριζα, που θέλει να φέρει κι άλλα καράβια με μετανάστες, ας το σκεφτούν καλά, κι ας το κάνουν μετά λόγου γνώσεως.        



Την επομένη, ημέρα Παρασκευή της εβδομάδος, οι παλμογράφοι του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν κι άλλη σεισμική δόνηση, έναν υποτονικό μετασεισμό μεγέθους 20- της κλίμακας Πρετεντέρ με επίκεντρο μερικές εκατοντάδες μέτρα παρά πέρα.

Κάποιος, ονόματι Τζεπέτο Σαμαράς, είδε την πλατεία άδεια και κάλεσε την παιδική χαρά της γειτονιάς του για ένα πικ νικ. Μια και μαζεύτηκαν, χαρά γεμάτοι, βρήκε την ευκαιρία να τους πει και ένα παραμύθι, τι διάολο παραμυθάς είναι. 

Φώναζε απ' τα μεγάφωνα, "θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, στο χάος". Κι εν το μεταξύ, η παιδική χαρά που δεν αντιλαμβάνονταν τι εννοούσε ο Σαμαράς, κοιτούσε πίσω να δει μήπως έρχεται ο χάος, αλλά πουθενά αυτός, αφού ήταν μπροστά τους.

Το πίσω του Σαμαρά είναι τα Ζάππεια. Αν ο Σαμαράς εφάρμοζε όσα έλεγε στα Ζάππεια σήμερα θα είχαμε χάος. Δηλαδή, το χάος στην εποχή των Ζαππείων ήταν ο Σαμαράς.

Ευτυχώς, να το λέμε κι αυτό, που είναι παραμυθάς. Και ευτυχώς που συναίνεσε στα μνημόνια που μας προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς. Να τα λέμε όλα δηλαδή. Ευτυχώς που αποφύγαμε το χάος των Ζαππείων, γιατί σήμερα δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε το χαράτσι.

Είπε ό,τι θέλει να συνεχίσει, γιατί μισές δουλειές αυτός δεν κάνει, και ζήτησε να τον στηρίξει η παιδική χαρά. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στα Ζάππεια, δηλαδή στο χάος, τα μνημόνια είναι το μέλλον μας. Δεν πρέπει να μας συμβεί ατύχημα, είπε.

Εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο. Τρία απανωτά ατυχήματα πάει πολύ. Το ένα ατύχημα έφερνε το άλλο. Καραμπόλα δηλαδή. Τρία ατυχήματα ίσον ένα δυστύχημα. Ναι, το είπε κι αυτό.

Είπε ό,τι θα αποκαταστήσει τις αδικίες κι ό,τι θα σχίσει τα μνημόνια. Βέβαια, εννοούσε αυτά που εφαρμόστηκαν, γιατί αυτά που έρχονται δεν γίνεται να τα σχίσει, αφού έρχονται για να εφαρμοστούν.

Μάλιστα κάθε μέρα, είπε, έσχιζε και από ένα, γιατί δεν ήταν ολοκληρωμένο. Όταν ολοκληρώνονταν το ψήφιζε γιατί βιαζόταν να βγούμε από την κρίση. Και σήμερα βιάζετε. Φοβάται μην του πέσει η κυβέρνηση πριν ξεσχίσει τα μνημόνια και τα βρει ο Τσίπρας. .    

Κι όταν θα τα ξεσχίσει, "Τι θ' απογίνουμε χωρίς μνημόνια;"

Τελικά, αυτοί που είμαστε, μας αξίζουν Σαμαράδες. Και όχι μόνο. Και πλιατσικολόγοι και φασίστες νεοναζί και διάφορα άλλα ζαρζαβατικά. Αυτό που δεν μας αξίζει είναι καλύτερη ζωή, και μην ακούσω αντιρρήσεις. 

Ό,τι δήθεν υπάρχουν άσπρα, υπάρχουν και μαύρα πρόβατα. Γιατί και τα άσπρα αλλά και τα μαύρα, πάλι πρόβατα είναι και θέλουν έναν τσομπάνο να τα κουμαντάρει. 

Σαν ζωάκια αγαθά και άβουλα που είναι και υπομένουν τη μαζική σφαγή, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, πως να ξεχωρίσουν ποιος απ' τους τσομπάνους είναι ο καλύτερος;        

2 σχόλια:

  1. Ακόμα δεν έμαθε ο Έλληνας να ψηφίζει; Ή ακόμα δεν μάθαμε πως ψηφίζει ο Έλληνας;, Με το βλέμμα στο συμφέρον, έστω κι αν είναι ενάντια στα συμφέροντα του αυτά που επιλέγει... Περιμένω με κομμένη την ανάσα, να δω αν κατάλαβε ο λαός τι έχει πάθει, ή απλά ακόμα είναι σε έναν δικό του μαγικό κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μαγικοί κόσμοι είναι στα παραμύθια, όσο συνεχίζουμε να ζούμε με τα παραμύθια τόσο θα ανοίγει η ψαλίδα στα συμφέροντα. Αν δεν θέλουμε να το καταλάβουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

      Διαγραφή