Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Σήμερα γάμος γίνεται.



Ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια Ελληνική γλώσσα. Από φωνασκούντες ευκαιριακούς ομιλητές. Δοθείσης ευκαιρίας. Τη συνοδεία αμίμητων κινήσεων του σώματος και εκφράσεων πλαστικοποιημένων προσώπων. 

Ευκαιρία να θαυμάσουμε την "ελαστικότητα" της αυθαιρεσίας και της υποκρισίας, μέσα από τον δαιδαλώδη χειρισμό του (πολιτικού) λόγου. Με ευκαιριακές αναφορές σε κάθε είδους, επ' ευκαιρία, αναλύσεις. 

Ενδεδυμένοι, με πολύχρωμα και πολυσχέδια σύνολα και συνολάκια. Ανεμίζοντα. Στην αύρα της χρήσης, εντέχνως παραμορφωμένων, φθαρμένων λέξεων και εννοιών. Συνέχεια ιδικής τους απεξάρτησης εκ της ηθικής. 

Ως προσωπεία. Αποκρύπτοντας το βάθος, το απροσμέτρητο, της κηδεμονίας τους. Και αποκαλύπτοντας τον ξεπεσμό νοημάτων και ιστορικών αληθειών. Την μισαλλοδοξία βαφτίζοντας πατριωτισμό, την δουλικότητα φιλία. 


Ευνοημένη εκ (εκλογικών) νόμων, κατηγορία, κατά τα άλλα συμπαθητικών,  αισθητικώς, αλλά όχι συμπασχόντων, όπως, δήθεν αληθώς, ισχυρίζονται, συμπολιτών μας. 

Που, με την υπογραφή τους τιμούν τα "συμφέροντα" και υποτιμούν τα διαφαινόμενα. Προετοιμάζονται διακαώς να επιβραβεύσουν και δια της ψήφου τους, τα όσα (δις) μύρια φόρτωσαν στις πλάτες της άβουλης πατρίδας μας. Καθότι αυτή ποτέ δεν πεθαίνει. Και όχι βεβαίως, όπως ψευδώς λέγεται, στις δικές μας πλάτες. 

Οι προστάτιδες δυνάμεις, συνέβαλαν οικειοθελώς και ανέλαβαν με βαριά την καρδία, αληθώς αυτό, την εκ νέου σωτηρίας της. Ε, τώρα πλέον δεν μας είναι απαραίτητα τα υποβρύχια. Άλλωστε είναι γνωστό ό,τι δρουν "υπογείως". Τα υποβρύχια; "Υποθαλασσίως".   

Ους ο "μερκελισμός" συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω. 

Υπάρχει μια διαφωνία ως προς το χρώμα του νυφικού. Μερικοί το προτιμούν γαλάζιο, οι περισσότεροι πράσινο και καυτό. Αναμένονται οδηγίες για την εκτύπωση των προσκλητηρίων. Τα δε κουφέτα θα έχουν το μέγεθος αυγού στρουθοκαμήλου.

Μια μομφή, φέρνει χαρές και πανηγύρια, αλλά και ένα "παρών". Τι κρίμα!!! Μια κουμπαριά θα ήταν μια ανάσα. Κι ένας κόμπος στο μαντήλι, κατά πως κάνουν και οι πρόσκοποι. Κι ο κόμπος, αποτελεί υπενθύμιση, για την καλή τους πράξη.    

Άντε και με τις ευχές όλων μας: "Βαγγέλης Σαμαράς;" ή "Αντώνης Βενιζέλος;" Ιδού το ερώτημα. 

Κουμπάρος; Ένας και μοναδικός. Παντός καιρού, χρώματος και ποικίλης ύλης. Πάγκαλος με τ' όνομα, και τη χάρη, βεβαίως. Μια διαδρομή σε κακοτράχαλους δρόμους, ήρθε η ώρα να αναφωνήσει, "ο αγώνας τώρα δικαιώνεται". Η φωνή από τα έγκατα της γης που ανίχνευσε ο σεισμογράφος και αναφέρει, "τι φίδι φύλαγα στον κόρφο μου", προέρχεται από υποκλοπή.  

Εξαπτέρυγα και παράνυμφοι, οι πολυσχιδείς, Καήλος, Χρύσαυγος, Μακάκης, Πάπαρις, εις εκ των 45, ο δε τελευταίος, αναζητείται, καθότι έπεσε σε μποτιλιάρισμα, γι' αυτό και το "βαρίδι" με τον "πλασιέ" συνωθούνται, ποιος θα κρατήσει εκ δεξιών το νυφικό.

Δεν λειτουργεί και το μαντείο των Δελφών. Ατυχία. Κι απ' τον Στουρνάρη δεν βγάζεις άκρη. Τι ξημερώνει την επαύριο;  Τι έχει το μενού; Φόροι; Νέοι; Καθότι οι παλαιοί, πάλιωσαν! Μειώσεις μισθών; Αυξήσεις τιμολογίων; 

Όλα καλά και τίμια θα γίνουν. Άλλωστε ένας γάμος, για να διατηρηθεί, έχει και τα έξοδά του. 

  

2 σχόλια:

  1. Σήμερα έγινε ο γάμος;;;
    Περιμένω να δω τι θα κάνει παρακάτω ο ΣΥΡΙΖΑ...... Έχω μια περιέργεια (αν και έχω και μια καχυποψία έως βεβαιότητα, ότι θα κάνει μια τρύπα στο νερό... κρίμα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ααααα με συγχωρείται πολύ δε θα μπορέσω να έρθω.
    είμαι καλεσμένη αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή