Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο τηλεπωλητής αποκάλυψε το "πλαν Β" στην Μαρία Πενταγιώτησα





Η "στήλη" έχει συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες για το έργο "Καταργήστε τη Δημόσια υγεία" που παίζεται τις τελευταίες μέρες στους διαδρόμους του υπουργείου υγείας και των παρα-κυβερνητικών τηλεοπτικών σταθμών, προς όφελος αδιευκρίνιστων συμφερόντων προς το παρόν, και σας τις παρουσιάζει, προς γνώση και συμμόρφωση
  
Ο κύριος που υποδύεται το ρόλο του υπουργού υγείας, ένα ρόλο που του ανατέθηκε από τον σκηνοθέτη και συμφώνησε, βεβαίως, επαυξάνοντας κι ο βοηθός, αποκάλυψε ό,τι: 

"Αν συνεχίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, θα πάρει άλλου είδους μέτρα, για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαιώματα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, που το έχασαν εξ αιτίας της αύξησης του ποσοστού στη συμμετοχή των φαρμάκων, της μείωσης των συνάξεων και των μισθών τους, αλλά και της βάναυσης φορολογίας, που συνεχίζει μέχρι τελικής πτώσης." 

Εδώ, θα πρέπει να συμφωνήσουμε, η στήλη συμφωνεί απόλυτα, με τον ταλαντούχο κομπάρσο που υποδύεται τον υπουργό, ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη, από δικαίωμα, έγινε όνειρο θερινής νυκτός.

Οι πληροφορίες που έχει η "στήλη" αναφέρουν ό,τι τα μέτρα αυτά, που αποκάλυψε εν συντομία και κατ΄ιδίαν στην Μαρία Πενταγιώτησα, θα είναι τα παρακάτω:

πρώτον: "Θα απολυθούν όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και θα πάνε στην ευχή της Παναγίας. Έτσι θα σταματήσουν επιτέλους και οι απεργίες. Δεν είναι δυνατόν οι ασθενείς που έχουν στερηθεί ακόμη και την ασπιρίνη τους, που τους γέννησαν απλές μάνες, να αποζημιώνουν τους γιατρούς για να τους γεμίζουν αυταπάτες. Ο ασθενής δεν χρειάζεται τις ψεύτικες ελπίδες".     

δεύτερον: "Στη θέση των γιατρών θα προσληφθεί ένας ικανός αριθμός από χαρτορίχτρες, καφετζούδες και ξεματιάστρες. Έτσι η διάγνωση θα είναι γρήγορη και ακριβής, οι δε ασθενείς θα γνωρίζουν αν θα ζήσουν ή όχι, μια και οι χαρτορίχτρες μπορούν να προβλέπουν το μέλλον και θα αποφαίνονται, παρ' αυτά, αν ο ασθενής χρίζει θεραπείας ή κάτι άλλο, οπότε και θα παραπέμπεται στις ξεματιάστρες".

τρίτον: "Αυτό που συμβαίνει με την αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων στα φάρμακα θα σταματήσει. Τα φάρμακα κοστίζουν και δεν είναι δυνατόν να πληρώνει το κράτος, δηλαδή ο πολίτης, δηλαδή οι υγιείς πολίτες, για τους ασθενείς. Ο άρρωστος δεν χρειάζεται φάρμακα, αυτό που χρειάζεται είναι ένας τάφος, προτιμώ να δίνω σύνταξη σε έναν ζωντανό, από το να δίνω φάρμακα σε έναν άρρωστο μελλοθάνατο. Οι ασθενείς πρέπει να το κατανοήσουν, δεν γίνεται να συνεχίσουν να επιβαρύνουν τους υγιείς".


τέταρτον: "Όλοι όσοι έχουν ασθενείς στην οικογένεια τους καλόν είναι να γνωρίζουν τις πρώτες βοήθειες που χρειάζεται ο ασθενής, διαφορετικά, θα πρέπει να απευθύνονται και να ζητούν βοήθεια από αποκλειστικές νοσοκόμες. Το κόστος της νοσηλείας δεν μπορεί να μεταφέρεται ες αεί στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών".  


πέμπτον:"Θα καταργηθούν τα ασθενοφόρα. Είναι παμπάλαια και αποτελούν εστίες μόλυνσης. Εκτός αυτού, όλοι διαμαρτύρονται ό,τι πάντα αργοπορούν και φτάνουν στον προορισμό τους κατόπιν εορτής. Οι μετακινήσεις των ασθενών θα γίνονται απ' ευθείας από τα γραφεία κηδειών, έτσι θα εξοικειώνονται οι ασθενείς και θα εξυπηρετούνται μάλιστα με το ίδιο ναύλο".    

Στις παραπάνω προθέσεις του τηλεπωλητού βιβλίων ιστορίας του Ελληνικού έθνους, αντέδρασε έντονα η αντιπολίτευση και τον αποκάλεσε ντίλερ και μάλιστα συμφερόντων ενάντια της τρις-χιλιόχρονης ιστορίας μας και του απηύθυνε ερώτημα αν το γαλάζιο φάρμακο είναι ισχυρότερο του κόκκινου κι αν ο ασθενής αισθάνεται μεγαλύτερη ανακούφιση με το κόκκινο απ' ότι με το γαλάζιο.       

Επίσης, ως παράδειγμα της επικινδυνότητας των φαρμάκων που προσπαθεί να πλασάρει ο ντίλερ, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που θα έχουν τα συγκεκριμένα φάρμακα και συνέστησε να λαμβάνονται από τους ασθενείς αφού πρώτα τοποθετηθούν μέσα σε προφυλακτικό, διότι ελοχεύει ο κίνδυνος μετάλλαξης των γονιδίων με αποτέλεσμα τα παντελόνια να κατέβουν στους αστραγάλους.

Από την πλευρά του, ο μεταλλαγμένος ταλιμπάν της ακροδεξιάς, απάντησε στις συκοφαντίες της αντιπολίτευσης, δίνοντας στην δημοσιότητα αποτύπωμα από το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να βάλει και άλλα συμφέροντα στη λεπτή υπόθεση των φαρμάκων πέραν των αποδεκτών

Η "στήλη" δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αν ο τηλεπωλητής, προσφάτως και φαρμακοτρίφτης, ζήτησε να μην τον αποκαλούν φασίστα, καθότι, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος, είναι αρχιφασίστας. Αν κάποιος γνωρίζει περί αυτού παρακαλείται να ενημερώσει την στήλη γιατί είναι μεγίστης σημασίας, ειδικότερα, αν το είπε το πρωί, αν το είπε το μεσημέρι ή αν το είπε το βράδυ, ώστε να διαγνωσθεί ποια ώρα αρχίζει και "χάνει λάδια".



* Το κείμενο αυτό και οι φωτογραφίες, αποτελούν σύνθεση με σκοπό τη σάτιρα, με μια αμυδρά επιφύλαξη για την απόσταση από την πραγματικότητα. 

4 σχόλια:

  1. το κείμενο αυτό και οι φωτογραφίες αποτελούν ακριβέστατη σύνθεση της πραγματικότητας, με μια αμυδρά επιφύλαξη για την απόσταση από τη σάτιρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια πραγματικότητα που της αξίζει ο Κωκυτός και η Γοργύρα, να εκλείψει από προσώπου γης, χωρίς καμιά επιφύλαξη.

      Διαγραφή
  2. Μεταξύ αστείου: ω, ναι! οι νεκροφόρες είναι σαφώς περισσότερες από τα ασθενοφόρα (και πιο.....σίγουρες ως επένδυση!!), γιατί να κάθονται;;...Και σοβαρού: "αυτό" το πράμα που παριστάνει τον υπουργό, δεν θέλω να το βλέπω ούτε μέσω σάτιρας. Θέλω απλά να ψοφήσει! Γιατί είμαι και ανώτερος άνθρωπος εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζεσαι να υποστεί καρδιακό επεισόδιο και οι οικείοι του να ψάχνουν ασθενοφόρο; Πρώτος θα τηλεφωνούσα για......

      Διαγραφή