Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

αν στην κ. Ζορμπά δινόταν το ΥΠ.ΟΙΚ. θα έλεγε τα ίδια με τον Ευκλείδη;



Η κυβέρνηση προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με την ανακοίνωση ό,τι δήθεν τα μνημεία και ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Τώρα, μάλιστα! Μας έπεισε γιατί πασχίζει. Το υπερταμείο που έφτιαξε προστατεύει την περιουσία του Ελληνικού λαού, όπως και η συμφωνία στις Πρέσπες προστατεύει τον αρχαίο πολιτισμό. Πιο συχνά θα έπρεπε να γίνονται οι κυβερνητικές αναδομήσεις. 

Οι νέοι που αναλαμβάνουν, συχνά πυκνά, πιάνονται απροσδόκητα απροετοίμαστοι(1ο-;). Όπως η κ. Ζορμπα λ.χ. που ανέλαβε το πολιτισμού και σε νεκρό χρόνο(2ο-;) μας πληροφόρησε για τη μεταβίβαση των αρχαιολογικών μνημείων στο υπερταμείο. Όταν κατάλαβε την πατάτα(3ο-;) το γύρισε στην τρελίτσα. "Φασαρία για το τίποτε", είπε κι έβαλε, τσακ μπαμ, τα πράγματα στη θέση τους. Μπορεί να έχει δίκαιο η κ. Ζορμπά. Η φασαρία γίνεται για το τίποτε, διότι κατά τα άλλα, δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Ομοίως και ο σοφιστής Ευκλείδης.

Που, θέλοντας και μη συμφωνώ μαζί του και θα υπερασπίζομαι μέχρι αηδίας το δικαίωμα του να λέει τη γνώμη του, είπε : "το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον". Αν ξεχνάει να του θυμίσω ό,τι πριν τον επισκεφτεί θα δει ένα άλλο ο κυνικός απόρροια των πεπραγμένων του και, ναι, αυτό θα το δει και θα το απολαύσει, ίσως με παρηγοριά ένα t-shirt με τυπωμένη την καψούρα του. Μια παροιμία λέει, "απ' τον μικρό κι απ' τον τρελό μαθαίνεις την αλήθεια" και η κ. Ζορμπά έχει τα χρονάκια της αρκετά και για μουρλή, εξ όψεως τουλάχιστον, δεν την παίρνεις. 

Εκεί που όλα πήγαιναν ρολόι το γύρισε σε double face κι έβγαλε στη φόρα κάτι που ουδείς άλλος εγνώριζε!!! Ό,τι η κυβέρνηση και τα μνημεία μας τα έβαλε για πούλημα και την πολιτιστική μας κληρονομιά προστατεύει. Αν το δούμε με την συριζαϊκή λογική δεν μπορούμε παρά συγκαταβατικά να συμφωνήσουμε, διότι, η λογική απ' τον Σύριζα και δώθε απέκτησε και δεύτερη όψη. Κι αν δεν το δούμε με την συριζαϊκή λογική, πάλι θα συμφωνήσουμε. Ό,τι η λογική τους είναι "φευγάτη" και "προχωρημένη" και δεν είναι για τους λογικούς. Αυτό που λέει η συριζαϊκή λογική είναι ό,τι μπορεί να πωλήθηκαν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα τραίνα, οι εθνικοί δρόμοι, αλλά δεν μετακινήθηκαν. 

Βρίσκονται στην ίδια θέση, οπότε η φασαρία είναι για το τίποτε. Το ερώτημα του τίτλου δεν είναι ρητορικό. Βρίσκεται στο πλαίσιο που χάραξε ο Τσίπρας για την κυβέρνηση του. Μετά την ωμή παραδοχή και την ψήφιση των προαπαιτούμενων, με την υπόδειξη των αγοραστών, τίποτε για όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν, δεν μπορεί να αποδοθεί σε λάθος. Όλα όσα συμφωνήθηκαν θα τηρηθούν κατά γράμμα είτε από αυτήν την κυβέρνηση, είτε από την επόμενη, που μπορεί να είναι οι ίδιοι με κάποιες άλλες συμμαχίες, είτε κάποιοι άλλοι. Ήταν, λοιπόν, απροετοίμαστη η κ. Ζορμπά; 

Η συζήτηση για τα μνημεία, μια και μπαίνουμε οσονούπω σε προεκλογική περίοδο, έπρεπε να ανοίξει ώστε να ενσωματωθεί στην κατεύθυνση που είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση. Δεν έκανε καμιά πατάτα η κ. Ζορμπά. Ήταν μέσα στο πλαίσιο της κυβέρνησης Τσίπρα, το πλοίο το κουμαντάρει ο καπετάνιος, και ήταν υπό τις οδηγίες του. Ως η νέα υπουργός ήταν αυτή που υποτίθεται θα διαπίστωνε την εκχώρηση των μνημείων στο υπερταμείο. Το taiming ήταν ιδανικό να ξεκινήσει η συζήτηση. 

Είναι ανόητοι; Είναι κυνικοί

Όχι. Είναι οι κυβερνήτες μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου