Σάββατο 26 Μαΐου 2018

καταδικάζεις την υποκρισία απ' όπου κι αν προέρχεται;


tsipras-mpoutaris_main01


Μίλησε για νίκη ο κ. Τσίπρας, ενώπιον του μακεδονοκλάστη δήμαρχου [μακεδονο- + αρχ. ρ. κλασ- (κλῶ) `σπάζω΄ -της] Μάλιστα, μίλησε για μεγάλη νίκη, αν μπροστά στο "Μακεδονία" μπει κάποιος προσδιορισμός, καθότι ο κ. Τσίπρας πολεμιστής. Μεγάλες μάχες κατήγαγε και λάμπρυνε τη χώρα με νίκες που έριξαν τα τείχη.     

παρένθεση πρώτη : η βία είναι καταδικαστέα απ' όπου κι αν προέρχεται (ακόμη και η ΝΔ την καταδίκασε) κι ο καθένας έχει άποψη, την εκφράζει, πολύ καλά κάνει, και πρέπει να κρίνεται γι' αυτήν με επιχειρήματα, η βία χαρακτηρίζει όντα μειωμένης (ή καθόλου) νοημοσύνης, ή σε αγρίαν κατάσταση, κλείνει η παρένθεση 

 Άδραξε τη σάρισα, φόρεσε την περικεφαλαία, έριξε και δέκα δράμια μακεδονικό χαλβά στο ταγάρι για το δρόμο και κίνησε για να πάρει πίσω το (σκέτο) "Μακεδονία" προσφέροντας το "Μακεδονία" με προσδιορισμό. Είπε, λοιπόν, είναι άδικο και δεν μας αξίζει να αποκαλούν τη χώρα τους οι γείτονες "Μακεδονία". Χειροκροτούμε τον χαχανίζοντα.

παρένθεση δευτέρα : η Μακεδονία έπαψε να υφίσταται ως βασίλειο από καταλύσεώς της το 136 (προ γεννήσεως του θεανθρώπου, μοναχογιού του θεού), όπως και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, η Βυζαντινή, η Οθωμανική, η Ιωνία, το βραχύβιο κράτος του Πόντου κ.ο.κ. Αποτελεί συναισθηματική ανάμνηση για τους επιγόνους και παγκόσμια ιστορική κληρονομιά, γι' αυτό και ιστορικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η καπηλεία. Όσοι "υπερευαίσθητοι" της αυτοδιάθεσης εγκαλούν τους "παθόντες" ας ερευνήσουν τα αίτια που η πλαστογραφία, σε κάθε μορφή της, αποτελεί μια προσφιλή πράξη εκείνων που επιδιώκουν τον έλεγχο της ιστορίας.

Το δίκαιο, για τον κ. Τσίπρα, που μας αξίζει, επειδή κάποιος πριν από εβδομήντα χρόνια στα όρια της επικράτειας που διαφέντευε χαρακτήρισε την Vardarska "Μακεδονία" και "Μακεδόνες" τους Σλαβοβούλγαρους, είναι να μπει μπροστά ένας προσδιορισμός. Όπως ο προσδιορισμός "χρήσιμος" μπροστά από το "ηλίθιος" αποτελεί την επιτομή του διαπραγματευτή, που πήρε πίσω τα μνημόνια βάζοντας μπροστά ένα 3. Κι ενώ σπρώχτηκε απ' το λαό για να νικήσει, έπαθε οσφυοκαμψία.

Σε όλα συμφώνησαν εκτός του ονόματος. Συμφώνησαν, μήπως, στην εθνική ταυτότητα των γειτόνων, που γι' αυτούς είναι απ' τα αδιαπραγμάτευτα όπως και ο χαρακτηρισμός της γλώσσας τους ως "Μακεδονικής"; Αυτά τα δυο είναι η μαγιά για την επόμενη έκφανση του αλυτρωτισμού των γειτόνων. Το όραμά τους θα παραμείνει ζωντανό ακόμη κι αν αλλάξουν κάποια άρθρα του Συντάγματος τους. Άλλωστε, τα Συντάγματα, όπως έχει επικρατήσει είναι για να παραβιάζονται, ή να τηρούνται επιλεκτικά.

Είτε δεχτεί το "Νέα", είτε το "Βόρεια", είτε το "Άνω", που όλα τους θα παραπέμπουν, είτε στην ανασύσταση, είτε στην διχοτόμηση, αυτό που θα μείνει είναι ότι, εκτός της ιστορίας, πούλησε και την νεότευκτη χώρα της κεντρικής βαλκανικής στους αμερικάνους, για να στήσουν μόνιμη στρατιωτική βάση χωροφύλακα στα Βαλκάνια. 

Ίσως, τελικά, να μην μπορεί να κάνει αλλιώς.



2 σχόλια: