Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

εγώ στο γραφείο μου έχω τον Κούδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Κούδας


Προ μεγάλης εκπλήξεως βρέθηκαν τις πρωινές ώρες τα μέλη πληρώματος απορριμματοφόρου όταν κατά την αποκομιδή των απορριμάτων και στην προσπάθεια τους να μεταφορτώσουν το περιεχόμενο ενός κάδου απορριμάτων αντιλήφθηκαν ό,τι αυτό ήταν ασήκωτο.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό απασχολούσε τους υπαλλήλους καθαριότητας καθώς όποια προσπάθεια και αν κατέβαλαν δεν στάθηκε δυνατό να σηκωθεί ο κάδος για να αδειάσει το περιεχόμενο του στην καρότσα του απορριμματοφόρου.

Είτε με τους βραχίονες του απορριμματοφόρου, είτε με την ταυτόχρονη χειρωνακτική υποβοήθηση από τα μέλη του πληρώματος - να σημειωθεί ό,τι οι δυο εξ αυτών ήταν ντιρέκια, ολόκληρα θηρία, που η εμφάνιση τους θα προκαλούσε δέος ακόμη και στους χαπακωμένους γίγαντες της άρσης βαρών - ο κάδος δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το έδαφος.

Μάλιστα, ο οδηγός του απορριμματοφόρου κατέβηκε από την καμπίνα του φορτηγού κι αφού γονάτισε μπροστά στον κάδο σταυροκοπήθηκε με τα δυο του χέρια και ζήτησε από την Παναγία να κάνει το θαύμα της και να σηκωθεί ο κάδος. Έπρεπε να τελειώσει έγκαιρα τη βάρδια του για να προστρέξει στη γυναίκα του που ήταν ετοιμόγεννη, αλλά η παράκληση του πήγε στο βρόντο. Καθώς η Παναγία δεν ήταν σε θέση ούτε να τον ακούσει, ούτε να τον βοηθήσει, αφού εκεί που βρισκόταν, παρά τη θέληση της, της ήταν αδύνατο να κουνήσει ακόμη και το δαχτυλάκι της.

Τη λύση έδωσε η συνοδηγός του απορριμματοφόρου κάνοντας χρήση του γνωστού αρχαίου ρητού συν Αθηνά και χείρα κίνει, κι αφού πρώτα ασπάστηκε έναν χάλκινο σταυρό που κρεμόταν ως αξεσουάρ στο μπρελόκ με τα κλειδιά και, αφού σκούπισε τον ιδρώτα από το μέτωπό της με το σταυρόπλεκτο κομποσκοίνι που φορούσε σαν κόσμημα στο αριστερό της χέρι.

Να αδειάσουμε τον κάδο για να γίνει ελαφρύτερος είπε, αλλά ο οδηγός διαφώνησε λέγοντας ό,τι θα πρέπει να αδειάσουν ολόκληρο τον κάδο αν, αυτό το βαρύ αντικείμενο που περιείχε και δεν επέτρεπε στο ανεβατόρι του απορριμματοφόρου να σηκώσει τον κάδο, αν βρισκόταν στον πυθμένα του.

Έτσι, μην έχοντας άλλη επιλογή, τα δυο ντιρέκια ετοιμάστηκαν να αδειάσουν τον κάδο με τα χέρια τους, ή όσο απ' το περιεχόμενό του ήταν απαραίτητο ώστε να σηκωθεί ο κάδος. Φόρεσαν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, σήκωσαν το καπάκι του κάδου και άρχισαν να πετάνε στο δρόμο τις πλαστικές σακούλες με το περιεχόμενο τους.

Ο οδηγός και η συνοδηγός ένοιωσαν ένα μεγάλο σοκ και έγιναν μάρτυρες ενός απρόοπτου γεγονότος. Με το που έσκαγαν οι πλαστικές σακούλες στο έδαφος αντί για μπόχα μια ευωδία απλώνονταν στο χώρο. Κάθε σακούλα είχε και διαφορετικό άρωμα.

Όταν ένα από τα ντιρέκια πέταξε στο δρόμο μια σακούλα που περιείχε χαρτική ύλη και ανάμεσα της μια εικόνα ενός οικείου προσώπου που συναντάται συνήθως κρεμάμενο, και, σε γραφεία ευυπόληπτων, αλλά πρωτίστως ευσυνείδητων δημοσίων υπαλλήλων, αναδύθηκε και κυριάρχησε η ευωδία λίβανου και σμύρνας.

Ταυτόχρονα άρχισε αργά-αργά να σηκώνεται μόνος του ο κάδος και να κινείτε προς την σέσουλα, όπου γίνεται το άδειασμα των απορριμμάτων, ενώ γύρω του περιφέρονταν οι σακούλες, που μόλις είχαν πετάξει στο έδαφος τα δυο ντιρέκια.

Η συνοδηγός, έβγαλε από τη σακούλα με τα χαρτικά την εικόνα του οικείου προσώπου και αφού την σήκωσε με τα χέρια της ψηλά την περιέφερε γύρω από το απορριμματοφόρο φωνάζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις "Θαύμα", κι ενώ από μακρυά έφτανε ήχος ψαλμωδίας.

Τα δυο ντιρέκια αποσβολωμένοι παρακολουθούσαν τα γεγονότα. Ο ένας έβγαλε από την τσέπη του το σακουλάκι με τον καπνό και άρχισε να στρίβει τσιγάρο. Ο άλλος πότε κοίταγε τα μαυρισμένα νύχια του και πότε τον ιπτάμενο κάδο.

Ποιο σκάρτη μέρα απ' τη σημερινή δεν μου έτυχε, είπε και άναψε το τσιγάρο.
Μπορείς να μου πεις πως σηκώθηκε ο κάδος μόνος του;
Χεσ'τα.
Και μεις τι κάνουμε, δηλαδή!

Ο οδηγός κάθισε στο τιμόνι και έλυσε το χειρόφρενο.
Άντε τώρα στη γυναίκα σου και σου εύχομαι να αποκτήσεις έναν γιο, του ευχήθηκε η συνοδηγός. Ευχαριστώ, της απάντησε ο οδηγός, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει, είδαμε στο υπερηχογράφημα ό,τι είναι κορίτσι.
Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Κάνε μια προσευχή, κι άμα θέλει η Παναγία όλα γίνονται, του λέει.





  

3 σχόλια:

  1. Με τον Κούδα πάντως δεν έχεις φόβο για αυτομόληση του κάδου:-)
    Το διάβασα σαν "είδηση", γέλασα με το επιχείρημα και τους ισχυρισμούς και τώρα το απόλαυσα σε έκδοση "παρωδία" και ήταν πολύ πιο απολαυστικό.
    Καλό νέο μήνα να έχεις!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως διάβασες και την επιστολή του "Αγίου" (βοήθειά μας. Ας κάνω το σταυρό μου πρώτα και καμιά εκατοστή μετάνοιες). Μπα, σε καλό μου. Πολύ γέλασα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα μπήκα και είδα και είπα να καλησπερίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή