Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

μένουμε Άνω Παρτάλι - μένουνε Κάτω Παρτάλι



Σήμερα, έχουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα οι λιτοδίαιτοι. Ενώ χθες, είχαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα οι κρατικοδίαιτοι.



Οι λιτοδίαιτοι δεν έχουν ανάγκη τροφής για να συντηρούνται. Έχουν μάθει τα μυστικά της γιόγκα και ρυθμίζουν την ποσότητα της τροφής τους. Μπορούν να τρέφονται ακόμη και με αέρα. Κατά προτίμηση κοπανιστό. 


Οι κρατικοδίαιτοι δεν έχουν μάθει τα μυστικά της γιόγκα και χρειάζονται την τροφή για να συντηρηθούν. Ένεκα, όμως, που μπατίρησε το κράτος που τους έτρεφε, αναζητούν τροφή στα υπολείμματα των λιτοδίαιτων, μιας και αυτοί δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες, οπότε, τους περισσεύει λίγος αέρας κοπανιστός.

Το Σύνταγμα, δηλαδή, είναι κοινός τόπος των λιτοδίαιτων και των κρατικοδίαιτων και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά και τους μεν, και τους δε. 

Να κρυφτεί κάποιος κρατικοδίαιτος μεταξύ των λιτοδίαιτων είναι φύση αδύνατον. Όπως και να κρυφτεί κάποιος λιτοδίαιτος μεταξύ των κρατικοδίαιτων. Κάνει μπαμ από μακρυά.

Οι λιτοδίαιτοι μένουν Άνω Παρτάλι και είναι ευρωπαίοι αντάμ-παπαντάμ. 

Οι κρατικοδίαιτοι μένουν Κάτω Παρτάλι, αλλά ευρωπαίους δεν τους λες, γιατί, άλλο Άνω Παρτάλι και άλλο Κάτω Παρτάλι.  


Το Άνω Παρτάλι δεν μπορεί να εξισωθεί με το Κάτω Παρτάλι. Ούτε το Κάτω Παρτάλι μπορεί να ανυψωθεί και να γίνει Άνω Παρτάλι. Δεν μπορεί να είναι όλα τα παρτάλια ευρωπαίοι. 

Πρέπει να μπορεί να γίνεται διαχωρισμός στα παρτάλια. Άλλωστε, μην ξεχνάμε, τα παρτάλια τα χωρίζει μια κάποια υψομετρική διαφορά. 

Άλλο να είσαι παρτάλι, από το Άνω Παρτάλι και, άλλο να είσαι παρτάλι, από το Κάτω Παρτάλι. Είναι εντελώς διαφορετικό. 

Οι Άνω Παρταλιώτες αγωνιούν για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. 

Μάλιστα, σήμερα στη συγκέντρωση, ο κάθε Άνω Παρταλιώτης, για να αναγνωρίζεται ό,τι είναι κάτοικος Άνω Παρταλιού και όχι Κάτω Παρταλιούθα έχει μαζί του και μια σφυρίχτρα. 

Με τις σφυρίχτρες οι Άνω Παρταλιώτες θα σφυρίζουν για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ό,τι αυτοί μένουν Άνω Παρτάλι και δεν μένουν Κάτω Παρτάλι.

Και ό,τι θα προστατεύσουν και θα διαφυλάξουν τις κατακτήσεις δυο γενεών. Της γενιάς της ΝΔ και της γενιάς του ΠΑΣΟΚ. Διότι, αυτές οι δυο γενιές έφεραν τις κατακτήσεις.

Η κυβέρνηση που θα πάρει το μήνυμα θα το διαβιβάσει στους θεσμούς για να αποφασίσουν, ποια παρτάλια θα αποκαλούνται Ευρωπαίοι παρτάλια και ποια παρτάλια Ευρωπαίοι.

Οι Κάτω Παρταλιώτες που δεν αγωνιούν για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, έκαναν χθες συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι Κάτω Παρταλιώτες δεν είχαν σφυρίχτρες για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και έτσι δεν της έστειλαν ηχηρό μήνυμα. Της έστειλαν χλιαρό μήνυμα.

Ό,τι δεν αγωνιούν για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης αλλά αγωνιούν για την κατάληξη της ζωής τους. Έστειλαν, δηλαδή, διαφορετικό μήνυμα στην κυβέρνηση, γιατί, η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μηνύματα. Απ' όπου κι αν προέρχονται.



2 σχόλια:

  1. Πόσο γελοίοι και φαιδροί και παρτάκηδες είναι οι ανωπαρταλιώτες;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν αυτοκτονούσαν οι συμπολίτες τους, όταν συνάνθρωποι συνωστιζόντουσαν στα συσσίτια για να φάνε, όταν πεθαίνανε άνθρωποι από μαγκάλια κι οι νέοι μεταναστεύανε, δεν τους είδα να διαδηλώνουν και να ανησυχούν. Τώρα τους πήρε ο πόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή