Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ανακοινώθηκε το σχέδιο νόμου καταπολέμησης της αιθαλομίχλης.



Όπως δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος, οι υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης στο οποίο ως γνωστόν ανήκει και η δικαιοδοσία επί των δασών, που απ' ό,τι φημολογείται το επόμενο καλοκαίρι θα καταργηθεί ελλείψει αντικειμένου, αλλά και το υπουργείο υγείας λόγω συνάφειας, αν και αυτό σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες θα συνεχίσει για ένα εξάμηνο, άντε δυο το πολύ ακόμη, λόγω της σθεναρής αντίστασης που προβάλει ο υπουργός απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα, που έχουν βάλει στόχο την κατάλυση του συστήματος υγείας προς ίδιον όφελος, έχουν επεξεργαστεί από κοινού σχέδιο νόμου σχετικά με το φλέγον θέμα των τζακιών και των θερμαστρών που χρησιμοποιούν ως καύσιμο ύλη το ξύλο και προτίθεται, όπως δήλωσε ο υπουργός, να το καταθέσει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή για να εφαρμοστεί πριν την έλευση των βόρειων ανέμων και την αναπόφευκτη πτώση της θερμοκρασίας.



Οι πληροφορίες λένε ό,τι στα άρθρα του υπό ψήφιση νομοσχεδίου που εξασφάλισε η στήλη για σας και τα δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα, περιλαμβάνονται βαριά πρόστιμα και τιμωρίες για τους παραβάτες. 

Άρθρον 1ον: Σε όσους αισθάνονται αδικαιολόγητα την πτώση της θερμοκρασίας και το τσουχτερό κρύο θα τους επιβάλετε εφάπαξ πρόστιμο τριακοσίων ευρώ και τριήμερος αποκλεισμός από κάθε εστία θέρμανσης προς γνώση και συνετισμό. 


Άρθρον 2ον: Αν διαπιστωθεί ό,τι εκφράζουν αδικαιολογήτως παράπονα για δήθεν έλλειψη θέρμανσης θα θεωρούνται ως προβοκάτορες κι αφού συλλαμβάνονται θα παραπέμπονται με την διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, η δε ποινή που θα τους επιβάλετε θα είναι εξαγοράσιμη προς 150 ευρώ την ημέρα. 

Άρθρον 3ον: Αι παραβάται που θα συλλαμβάνονται δια δευτέραν φοράν, για το ίδιο παράπτωμα, θα εξαναγκάζονται σε ψυχρό νυχτερινό ντους δημοσίως προς παραδειγματισμό, συν το πρόστιμο.



Άρθρον 4ον: Όποιοι συλλαμβάνονται για παράνομη υλοτόμηση, αυτόματα θα τους παραχωρείται και το αντίστοιχο τμήμα του δάσους, αρκεί να δηλώσουν σε υπεύθυνη δήλωση του Ν.105 ό,τι δεν θα χρησιμοποιήσουν τα ξύλα για το τζάκι και τις σόμπες και ό,τι θα αποδεχτούν την πληρωμή του φόρου ακίνητης περιουσίας που θα αποκτήσουν από την παραχώρηση.  


Άρθρον 5ον: Όσοι προτιμήσουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, αντί των συνήθων ενεργοβόρων, θα λαμβάνουν ως επίδομα θέρμανσης, αφού βέβαια υποβάλουν εμπρόθεσμα την σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που θα εξετασθούν το πολύ σε έξι μήνες από την παραλαβή τους, θα τους αποδίδεται το ένα δεκάκις χιλιοστό των προστίμων που θα εισπραχθούν μαζί με εύφημο μνεία σε κορνίζα, σε μέγεθος Α4, με την υπογραφή των τριών υπουργών, την οποία θα παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως, από τους ίδιους μάλιστα τους υπουργούς.


Άρθρον 6ον: Απαγορεύεται αυστηρά και δια ροπάλου, κοινού ή πτυσσόμενου, η χρήση μάσκας αερίων, ή άλλων, νόμιμων ή μη αναπνευστικών συστημάτων, κοινών ή περίπλοκων, καθότι η εικόνα αυτή που θα εκπέμπετε, θα λειτουργήσει εις τας Ευρώπας δυσφημιστικά για τη χώρα, με αποτέλεσμα τη μείωση των εισαγόμενων ρύπων, (σ.σ. εδώ ο νομοθέτης μάλλον ήθελε να ειπεί την "μείωση του εισαγόμενου τουρισμού") και την απώλεια κρατικών εσόδων μέσω του ΦΠΑ εστίασης κατά την τουριστική περίοδο.  



Άρθρον 7ον : Κομάντος του υπουργείου υγείας θα εισέρχονται άνευ αδείας και απροειδοποίητα εις όλας τας οικίας κατά τας νυχτερινάς ώρας δια να ελέγχουν αν όλα τα μέλη της οικογενείας κατακλείνονται ομαδικώς για την μέγιστη εκμετάλλευση της απόδοσης της θερμοκρασίας του σώματος και ειδικότερα αν κατακλείνονται με τα κάτω άκρα προς την εστία θερμότητας καθότι είναι γνωστόν ό,τι απ' τα πόδια κρυώνει το κεφάλι.

Άρθρον 8ον (τελευταίον): Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι, προς ενημέρωση τους, να προμηθευτούν τα ειδικά πληροφοριακά έντυπα του υπουργείου υγείας σχετικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις που πρέπει να λάβουν και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν για την αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων από την εισπνοή του μονοξειδίου του άνθρακα και να μην απευθύνονται για ψύλλου πήδημα στο ΕΚΑΒ διότι θα επιβαρύνονται με τα έξοδα κίνησης του ασθενοφόρου.

Ακολουθούν οι υπογραφές των τριών υπουργών.


* Το κείμενο αυτό και οι φωτογραφίες, αποτελούν σύνθεση με σκοπό τη σάτιρα, αν και δεν απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου