Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μέρκελ είπε, θα μας χορέψει ζεϊμπέκικο.


Την ιδιαίτερη αγάπη της για την Ελλάδα τόνισε για άλλη μια φορά η κ. Μέρκελ, αμέσως μετά την συντριπτική νίκη της στις εκλογές. Αυτά που της έχουν μείνει αξέχαστα από την Ελλάδα, είπε, είναι ο γύρος με πίτα, οι λαχανοντολμάδες και το Σαντορινιώτικο "Νυχτέρι" της ελληνικής ταβέρνας στο Βερολίνο. Επίσης, εκμυστηρεύτηκε κι ένα πολύ μεγάλο μυστικό ό,τι από δω και στο εξής αυτή θα χορεύει κι εμείς θα της χτυπάμε παλαμάκια.                                                                         

Μόλις ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα άρχισαν να καταφθάνουν και τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα. Πρώτος απ' όλους της ευχήθηκε ένας παλιός γνώριμος και φίλος. "Γερά και με τσαμπουκά", της έγραψε στο τηλεγράφημα, "εμείς είμαστε μαζί σου, η Ελλάδα είναι μαζί σου, σε ευγνωμονεί, μην δείξεις οίκτο, πάρτους το κεφάλι όλους, στείλε τους στη γωνία, κι αν θες βοήθεια να σου στείλω τον Φαήλο και τον Χρύσανθο".                         

Όταν διάβασε το τηλεγράφημα η κ. Μέρκελ, πήρε κατευθείαν τηλέφωνο τον Σόϊμπλε και του είπε, "εκείνος ο Έλληνας μου έστειλε το ίδιο τηλεγράφημα για δεύτερη φορά, για κοίταξε, μήπως έχει πάθει κάτι, είναι στα καλά του ο άνθρωπος;" κι ο Σόϊμπλε επικοινώνησε κατεπειγόντως με τον γνωστό ομοϊδεάτη του υπουργό ο οποίος δήλωσε άγνοια και υποσχέθηκε ό,τι θα το διερευνήσει, με την ευκαιρία ζήτησε από τον  Σόϊμπλε να μεταφέρει στην κ. Μέρκελ τα συγχαρητήρια του και να της πει ό,τι η κόμμωση της είναι υπέροχη και δεν χρειάζεται κούρεμα.                                                          

 Ο Φαήλος που άκουσε τα εξ αμάξης, είπε ό,τι πρόκειται για σαμποτάζ, αυτός δεν είχε καμιά ευθύνη γιατί την ώρα που στάλθηκε το τηλεγράφημα δεν βρισκόταν στη "βίλα ανωμαλία" είχε βγει έξω προς αναζήτηση χαρτόκουτων. Έδειξε ως υπέυθυνο το αναρχοκομούνι τον Χρύσανθο λέγοντας ό,τι δεν έχει ανανήψει πλήρως, κι ό,τι διατηρεί ακόμη αντισώματα που πολλές φορές χωρίς να το αντιληφθεί και ο ίδιος ενεργεί ως πράχτρορας του εχθρού. Υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την παρεξήγηση στέλνοντας στην κ. Μέρκελ ένα μαντήλι καλαματιανό για να το δέσει στο λαιμό.                                                                          
Η κ. Μέρκελ με το που το άκουσε, εξεμάνει, νόμισε πως κρύβεται κάποιο υπονοούμενο πίσω από το μαντήλι, αλλά ο Φαήλος την καθησύχασε λέγοντας της ό,τι εμείς το χρησιμοποιούμε για να σύρουμε τον καλαματιανό. Η κ. Μέρκελ έκανε μια γκριμάτσα όταν άκουσε τα περί καλαματιανού και απάντησε ό,τι από δω και στο εξής θα μας χορεύει μόνον ζεϊμπέκικο και μάλιστα Γερμανικό.


*Το κείμενο αυτό και οι φωτογραφίες, αποτελούν σύνθεση με σκοπό τη σάτιρα, διαδώστε το.

4 σχόλια:

  1. Και ο ΚΑΡΣΙΛΑΜΑΣ;;;
    Που ειναι εθνικος μας χορος ρε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε παρακαλω, με παρεξηγησες..Η Θεια Μαρτζυ ειναι αψογη με μπικινακι στον εθνικο μας χορο...
    Κι ας ειναι και ΝΤΙΡΛΑ!!!

    Ετσι την..Αποκληρωσε ο κληρικος,πατηρ της..Και πηγε στο κομμα,να βγαλει καννα φραγκο..!!

    Ε..
    Τα αλλα τα ξερεις,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή