Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Παγκαλιστάν



Οι πληροφορίες της στήλης "Δήθεν" αναφέρουν ό,τι βρίσκετε στα σκαριά μια κίνηση 58 (ο συγκεκριμένος αριθμός φαίνεται να διαθέτει κάποιες μεταφυσικές ιδιότητες) επώνυμων προσώπων, αυτοπαραιτημένων  της πολιτικής (αν ήθελαν ας έκαναν διαφορετικά), αλλά και της αργοσχολάζουσας διανόησης, με σκοπό να ιδρύσουν αυτόνομο κράτος ή έστω κρατίδιο τέλος πάντων, αν παρ' ελπίδα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. 



Έχουν δηλώσει επανειλημμένα ό,τι δεν θα ανεχτούν αυτό το πράγμα που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα. Αυτή την άθλια ιδεολογία. Επομένως, πρέπει να θεωρείτε σχεδόν σίγουρο ό,τι θα προβούν οσονούπω στην δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου, και για έναν επί πλέον λόγο. Θεωρούν ό,τι πρότερα ήταν απείρως καλύτερα, όταν αυτοί είχαν στα χέρια τους το τιμόνι. Βέβαια, αν το καράβι κατέληξε στα βράχια δεν αποτελεί ευθύνη τους, ας όψεται ο άστατος καιρός και το άσβεστο μένος του Ποσειδώνα, που δεν εννοεί να αποδεχτεί ό,τι για εκείνη την επιλογή δεν είναι δυνατόν να φέρουν ευθύνη αυτοί. 


Δεν θα επιτρέψουν να κυβερνηθεί η χώρα και ειδικότερα οι ίδιοι, μαζί με τους συγγενείς τους μέχρι έβδομου βαθμού, από ανεπάγγελτους νεανίες, που η μόνη τους δραστηριότητα ήταν να καταλαμβάνουν σχολεία όταν αυτοί έχυναν τόνους ιδρώτα, εργαζόμενοι σκληρά, τρώγοντας, και ρισκάροντας, μάλιστα, πολλές φορές την ίδια την υγεία τους, από το περίσσευμα των δανείων και των διάφορων πακέτων της ΕΕ, καθότι αυτά είχαν ημερομηνία λήξης και κινδύνευαν να υποστούν αλλοίωση και να καταλήξουν στη χωματερή.

Πλην όμως, οι πρωτομάστορες αυτής της κίνησης διαπιστώνουν ορισμένα εμπόδια και προβληματίζονται και αναζητούν τη λύση. Ένα από αυτά είναι ο προσδιορισμός των συνόρων του νέου κρατιδίου. Θα πρέπει απαρέγκλιτα να συνυπάρχουν τόσο ο Μελιγαλάς όσο και το Βίτσι που θα αποτελέσουν ορόσημα της κοσμοθεωρίας του νέου κρατιδίου, αλλά και η Ελούντα, διότι εκεί έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι της νεότερης ιστορίας και δεν φέρονται διατιθέμενοι να την παραχωρήσουν, ούτε και τον τίτλο τιμής "ούρμπαν - στρούμπαν φύρερ", σε κανέναν ανίδεο, που συνωμοτεί για να σφετεριστεί τόσο την ιστορία όσο και τον τίτλο, καθότι αυτός προορίζεται για τον πολυσχιδή αρχηγό του νέου κρατιδίου, σε ανάμνηση της οικογενειακής προϊστορίας. 

Για την επίλυση του προβλήματος σκέφτονται και τη λύση των καντονίων, αλλά κι αυτό πάλι σκοντάφτει σε ένα δεύτερο και δυσκολότερο πρόβλημα, που έχει την αρχή του στην κοινή ύπαρξη και διαβίωση με τους αισχίστου είδους, τρομοκράτες οπαδούς, του εθνικολαϊκιστικού νεοκομουνιστικού κόμματος, που επιχειρεί την κατάληψη της εξουσίας και επιχαίρει για την κατάλυση, του μετά πολλών κόπων και βασάνων, εγκαθιδρυμένου βασιλείου της ρεμούλας, αλλά και στην ανάγκη που προκύπτει από την κοινή διαβίωση, για συνεχή διαβούλευση με το κράτος των τρομοκρατών, που μερίδα των υπηκόων του, έχουν την κατάπτυστη συνήθεια να δωρίζουν γαλακτοκομικά, σε επιφανείς εκφραστές της μπρουρδολογίας

Την κίνηση αυτή παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τόσο ο πρώην υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, διότι σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στο εν λόγο κρατίδιο, όταν αυτό επιτέλους δημιουργηθεί, αλλά και ο κ. Γ. Παπανδρέου, αν και ως προς αυτόν τα μηνύματα που υπάρχουν είναι συγκρουόμενα, διότι από ορισμένους θεωρείτε το "καρφί", αφού ξεμπρόστιασε όσους έτρωγαν - έτρωγαν - έτρωγαν και δεν χόρταιναν, εκφράζοντας την ανεκδιήγητη άποψη δημοσίως ό,τι "λεφτά υπήρχαν" με αποτέλεσμα να μείνει ρετσινιά σε ορισμένους. 

Πως βγαίνεις και λες, κύριε, αυτές τις κουβέντες, όταν τα λεφτά καλά καλά δεν επαρκούσαν για τους ημέτερους

Λέγεται ό,τι πρώην συναγωνιστής του υποψηφίου για την αρχηγία του νέου κρατιδίου, του έστειλε ένα οργίλο γράμμα γιατί θεώρησε ό,τι εσκεμμένα καθυστερούσε την κήρυξη της αυτονομίας του νέου κρατιδίου, ώστε να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και να φυλακιστεί για να στερηθεί του δικαιώματος του πολιτικού ασύλου που σκόπευε κι αυτός να ζητήσει καθότι και μαζί τα τρώγανε, για συνεχόμενα χρόνια και μαζί κάνανε τις δουλειές, υπογράφοντας τις αναθέσεις. 

Σχετικά με τα οφίκια του κρατιδίου ακούγεται ό,τι ήδη έγινε μια πρώτη μοιρασιά, αλλά βέβαια, δεν αποκλείεται να γίνουν και κάποιες αλλαγές λόγω "καραμπόλας", έτσι μέχρι τώρα θεωρείται βέβαιο ό,τι κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει ένας μάγιστρος του Μεσαιωνικού Κάστρου του DOL, μαιτρ των πολιτικών talk show, με το χαρακτηριστικό "βλέμμα της αγελάδας". Για το υπουργείο παιδείας υποψήφια είναι η Σώτη ελλείψει δεύτερης ξανθιάς, εκτός κι αν η Άννα αλλάξει εκλογική περιφέρεια και καταφέρει επιτέλους να βγει βουλευτής και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση της υπουργού παιδείας μια και γνωρίζει πολύ καλύτερα το αντικείμενο, οπότε η Σώτη θα αναλάβει το υπουργείο διαφωτισμού

Ως προς τα υπόλοιπα υπουργία ακούγονται διάφορα ονόματα γνωστών και μη εξαιρουμένων αλλά όλα είναι ρευστά καθότι ο υποψήφιος αρχηγός του νεοσύστατου κρατιδίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, "ώστις επιθυμεί πίσω μου ελθείν" μπορεί να επικοινωνήσει με τον ραδιοφωνικό σταθμό 99,5 στα FM, ευγενή χορηγία του DOL, που θα αποτελέσει τη "φωνή του Παγκαλιστάν" και να αφήσει τα στοιχεία του μαζί με το βιογραφικό του, απαραίτητα, για να μην μπουκάρουν προοδευτικούληδες και κόψει το αυγολέμονο.

Φημολογείται ό,τι προβλέπεται και μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο του νεοσύστατου κρατιδίου για τον κ. Σαμαρά, ως διαχειριστή των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων, εάν βέβαια καταφέρει να ξεπεράσει το σοκ της χρεωκοπίας και δεν καταλήξει στον πυθμένα του λιμανιού με καμιά βαριοπούλα δεμένη στο λαιμό του, αντί γραβάτας, λόγω των ισχυρών συναισθημάτων ευθύνης και καθήκοντος προς την πατρίδα και τους πολίτες της από τα οποία διακατέχεται. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έγινε ιδιαίτερη σύσταση προς τους σωματοφύλακες να προσέχουν ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών του, μην τυχόν και λυθούν και τα πατήσει, διότι αν πέσεις μια φορά δύσκολα σηκώνεσαι. 

Το σλόγκαν που θα εκφράζει τα ιδεώδη του "Παγκαλιστάν", επιλέχτηκε κατόπιν διαγωνισμού, μέσα από πληθώρα προτάσεων και είναι το παρακάτω: 
"Όλοι οι αποτυχημένοι χωράμε". 

Λέγεται ότι η επιλογή αυτή ήταν δάχτυλος του Ευάγγελου, αλλά η εκδοχή αυτή δύσκολα μπορεί να αποδειχτεί.



* Το κείμενο αυτό και οι φωτογραφίες, αποτελούν σύνθεση με σκοπό τη σάτιρα, διαδώστε το.

4 σχόλια:

  1. Δεν βλεπω..Που ειναι το...Αστειο....
    Οτι δεν..Θα γινει τελικα;;;
    Η..
    Οτι θα...Γινει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, είσαι της άποψης ό,τι ο αστερίσκος στο τέλος είναι περιττός; Ε, δεν θα διαφωνήσω. Φίλε μου, καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  2. όταν διάβασα την "είδηση" το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν: μα καλά πόσο ηλίθιους μας περνάνε;
    απ' ότι φαίνεται πολύ περισσότερο από το πολύ που είμαστε...
    το Παγκαλιστάν είναι η χώρα που επιλέγουμε να ζούμε, κάθε φορά που ψηφίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις κάτι; Αυτή η επιλογή μας είναι σε όλα της σωστή. Αν κάναμε μια λάθος επιλογή, ξέρεις που θα είχαν πάει αυτοί; Καλό σου βράδυ, Βίκυ.

      Διαγραφή