Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ο κουμπαράς, αντί για ευρώ είχε δραχμές

Αποτέλεσμα εικόνας για γαϊδούρια



Μεγάλο χαμό προκάλεσε στους συνταξιούχους η διαρροή από το υπουργείο Εργασίας ό,τι ο κ. Κατρούγκαλος σκέφτεται να τους ζητήσει να αυτοκτονήσουν μαζικά. Λέγεται ό,τι έδωσε εντολή να ετοιμαστούν λάκκοι για μαζική ταφή, ώστε να μειωθούν τα έξοδα ταφής.

Προκειμένου να συνηθίσουν στην ιδέα, μαζί με τη σύνταξη του επόμενου μήνα, θα τους δοθεί δώρο ένα πειραγμένο πιεσόμετρο, χορηγία Πολάκη, που θα δείχνει σταθερά πίεση πάνω από είκοσι. Οπότε, σιγά-σιγά θα το πάρουν απόφαση ό,τι δεν γλυτώνουν το εγκεφαλικό. Κι ό,τι καλύτερα, μια ώρα αρχύτερα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο κ. Κατούγκαλος φέρεται να είπε σε στενό συνεργάτη του ό,τι αν αυτοκτονήσουν οι μισοί συνταξιούχοι, ίσως να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν τα εγγόνια τους, αν και όταν φτάσουν στο όριο ηλικίας.

Οπότε, είναι προτιμότερο να μειωθεί ο πληθυσμός σήμερα, που το έχει ανάγκη η χώρα, ώστε, μετά από πενήντα χρόνια να δει χαΐρι η Ελλάδα.

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να μην δει χαΐρι ούτε μετά από εκατό χρόνια. Αλλά, κάθε αρχή και δύσκολη, όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Γι' αυτό, μια προσπάθεια πρέπει να γίνει. Όπως με την πρώτη φορά αριστερά.



Αν πάλι, οι συνταξιούχοι αρνηθούν να αυτοκτονήσουν, τότε ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει άλλη λύση από το να τους κόψει εντελώς τη σύνταξη. Διότι, με τις συνεχόμενες μειώσεις, μπορεί να συνηθίσουν και να πιάσουν τα εκατό. Οπότε, θα τινάξουν στον αέρα το σύστημα Κατρούγκαλου.

Βέβαια, διαφορετική γνώμη έχει ο κ. Τσίπρας ο οποίος διαμήνυσε στον κ. Κατρούγκαλο ό,τι δεν πρέπει να εξωθηθούν σε αυτοκτονία οι συνταξιούχοι πριν ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Για τον κ. Τσίπρα, οι συνταξιούχοι είναι προνομιούχοι, εκτός, βέβαια, απ' την πελατεία του τους μισθωτούς του δημόσιου, διότι παίρνουν κάποια χρήματα κάθε μήνα. Λίγα αλλά αρκετά για να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και να ανάβουν ένα κερί στην Παναγία να τους έχει καλά μέχρι τις εκλογές.

Επίσης, είναι αυτοί που στηρίζουν σήμερα την οικονομία. Έστω κι αν τους έχει πετσοκόψει τη σύνταξη. Με το κουλούρι και το γιαουρτάκι των συνταξιούχων ζούνε κάποιες οικογένειες μικροεπαγγελματιών.

Μάλιστα, προτίθεται να τους δωρίσει μετά τις εκλογές, αντί για πιεσόμετρο από μια πειραγμένη μάσκα για τα χημικά. Για να τη σπάσει και στους μαλάκες ματατζήδες που πετάνε τα χημικά λες και είναι κουφέτα. Ο κ. Τσίπρας, τιμάει τα περήφανα γηρατειά.

Γι' αυτό και καλωσόρισε τον Φώτη Κουβέλη στο συνέδριο του Συριζα. Ο Φώτης Κουβέλης είναι αγαπητός στους συνταξιούχους, γιατί είναι δικός τους άνθρωπος. Αλλά τώρα με την προσχώρηση του στο Συριζα, ο Φώτης Κουβέλης, θα μπει στη δεύτερη εφηβεία του. Οπότε, ίσως να κάνει και την επανάσταση του. Που δεν του βγήκε στην πρώτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου