Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο Μαρκουλάκης θα μετακομίσει Ευρώπη αν δεν ψηφίσουμε ΝΑΙ. (σκασίλα μας)




Υποστηρίζω, με θέρμη, το ΟΧΙ. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω (ψύχραιμα) στον Μαρκουλάκη τι είναι ο Μαρκουλάκης.

1. Ο Μαρκουλάκης, θεωρητικά, είναι η επιτομή, της ελβετικής σοκολάτας. Όλοι αρέσκονται στις ελβετικές σοκολάτες. Είπε, λοιπόν, ο Μαρκουλάκης: Ε, να μη γίνω ελβετική σοκολάτα; Και έγινε.

2. Ο Μαρκουλάκης, πρακτικά, δεν είναι πάντα η επιτομή της ελβετικής σοκολάτας: Διότι, σοκολάτες κάνει και ο Λουμίδης, κάνει και η ΙΟΝ.

3. Η σοκολάτα, στην ουσία, χρειάζεται τρεις βασικές παραμέτρους για να δέσει: γάλα, κακάο και ζάχαρη

4. Η συγκεκριμένη σοκολάτα (η "Μαρκουλάκης") δεν περιέχει καμία από τις τρεις. Είναι δηλαδή σοκολάτα see thru. 


I. Για το χρόνο που απαιτείτε να παραχθεί το γάλα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία: Βάζεις τον ταύρο να βατέψει την αγελάδα και περιμένεις να έρθει η ώρα να γεννηθεί το μοσχάρι. Μετά το ταΐζεις μέχρι να γίνει αγελάδα και στη συνέχεια το αρμέγεις. (οι Ελβετοί δίνουν περιθώριο 900 μέρες) 

II. Το ερώτημα για το πως παράγεται η σοκολάτα (η "Μαρκουλάκης") δεν είναι ξεκάθαρο. Ακόμη χειρότερα, αν το γάλα ξινίσει και αντί για σοκολάτα "Μαρκουλάκης", γίνει ξινόγαλο "Μαρκουλάκης". Στο ερώτημα αν η σοκολάτα περιέχει περισσότερα λιπαρά από το ξινόγαλο θα πρέπει να ερωτηθεί η αγελάδα, δημοκρατικά, αν έφαγε χόρτο ή κουτόχορτο, για να πληροφορηθούν και οι καταναλωτές, αν, μαζί με τη σοκολάτα ή το ξινόγαλο "Μαρκουλάκης", εκτός από τα λιπαρά θα πάρουν και μια δόση κουτόχορτο. 

• Το μόνο ερώτημα εθνικής σημασίας, άξιο να απαντήσει στο δίλημμα, αν η σοκολάτα ή το ξινόγαλο έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία, είναι το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη σοκολάτα. Σ' αυτό όμως το ερώτημα, βέβαια, δόθηκε η απάντηση και όλοι δήλωσαν προτίμηση στη σοκολάτα. Υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν επιθυμούν τη σοκολάτα και έρχονται σε ρήξη με την αγελάδα για να ξινίσει το γάλα της και τελικά, αντί για σοκολάτα, να μας σερβίρουν ξινόγαλο. Αυτό όμως δεν θα τους περάσει. Η σοκολάτα "Μαρκουλάκης" είναι πλειοψηφία. 

• Το ερώτημα, όπως τίθεται για τις ποσότητες του κακάο και της ζάχαρης, είναι λειψό. Αποσιωπά την πρόταση ό,τι αν αυξηθεί η ποσότητα του κακάο σε βάρος της ζάχαρης, τότε, δεν θα βγει σοκολάτα, αλλά πικρός καφές. Και αν τελικά αποσυρθεί το κακάο, τότε, η σοκολάτα θα γίνει μπουρμπούτσαλα. 

• Κάτι για την ίδια τη σοκολάτα: Δεν έχω πειστεί ότι επιθυμία της αγελάδας, είναι, το γάλα της να γίνετε σοκολάτα και όχι ξινόγαλο. Αισθάνομαι πως, παρά την επιθυμία της αγελάδας να χρησιμοποιείτε και σε άλλες χρήσεις, όπως, σε κουλουράκια για βουτήματα, προστατεύεται προνομιακά για χάριν του κακάο και της ζάχαρης, πράγμα που είναι αδιανόητο.  

III. Από το ένα σκέλος του ερωτήματος απουσιάζει η καθαρή αναφορά στις συνέπειες, αν δηλαδή, η αγελάδα, αντί για κανονικό γάλα βγάλει συμπυκνωμένο ή ζαχαρούχο, και, δεν ξέρουμε βέβαια, αν βγάλει και κύβους γάλακτος, οπότε, αν πούμε "ναι", θα έχουμε σοκολάτα σε μέγεθος και σχήμα αγγουριού, κι αν πούμε "όχι", θα φάμε αντί για τη σοκολάτα το αγγούρι. Τι σημαίνει να φάμε το αγγούρι; 

Το τι ακριβώς θα συμβεί, κανείς απ' όσους το έφαγαν δεν το εξήγησε καθαρά. Τους πόνεσε, δεν τους πόνεσε; Βγήκε, δεν βγήκε; Έμεινε μέσα και το κουβαλάνε; Όταν κάθονται πάει πιο βαθιά; Πάντως ένα είναι σίγουρο. Η σοκολάτα λιώνει μέσα και δεν πονάει και, όσο να 'ναι, είναι και πιο γλυκιά.    

(προτρέπω, λοιπόν, τον κ. Μαργουλάκη, να γίνει ο "Δικαιόπολις" και να έρθει σε συμφωνία με τους "θεσμούς". Για τον εαυτό του, την οικογένειά του και τα κτήματά του. Να δεχτεί όλα τα δώρα που του προσφέρουν αφειδώς οι "θεσμοί". Εν ανάγκη ας στείλει ως "Αμφίθεο" τον Άδωνη. Αν και δεν χρειάζεται να μεταβεί στας Βρυξέλλας. Σήμερον οι συμφωνίες κλείνονται με email και με το twitter.)   

4 σχόλια:

  1. Όσο έφυγαν οι "όξω από δω: άδωνις-πάγκαλος", όξω από δω!!

    Υ.Γ Θέλω σοκολάτα ! Αχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ήταν μια προσπάθεια για ειρωνεία για όσα έγραψε αυτός ο μεγάλος της διανόησης (δες http://www.topnews.gr/k-markoulakis-tha-psifiso-ne-sto-dimopsifisma-giati/)

      Διαγραφή
  2. Το τι ακριβώς θα συμβεί, κανείς απ' όσους το έφαγαν δεν το εξήγησε καθαρά. Τους πόνεσε, δεν τους πόνεσε; Βγήκε, δεν βγήκε; Έμεινε μέσα και το κουβαλάνε; Όταν κάθονται πάει πιο βαθιά; Πάντως ένα είναι σίγουρο. Η σοκολάτα λιώνει μέσα και δεν πονάει και, όσο να 'ναι, είναι και πιο γλυκιά.

    ΘΕΟΣ!

    (δεν τρώω σοκολάτα☺)

    ΑπάντησηΔιαγραφή