Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Je suis "Αυγή"



Αν ο κος Σόϊμπλε ήταν ΝΑΖΙ θα έστελνε τα SS του να σκοτώσουν τους γελοιογράφους της "Αυγής". Μάλιστα, δεν θα φορούσαν κουκούλες, γιατί τις κουκούλες τις φοράνε άλλοι. Οι ΝΑΖΙ, δεν είχαν και δεν έχουν πρόβλημα με το πρόσωπό τους. Δεν το κρύβουν. Γιατί αυτό είναι το κατατεθέν σήμα τους. Και όχι η στολή τους.



Όμως, ο κος Σόϊμπλε δεν είναι ΝΑΖΙ. Είναι Γερμανός πολιτικός. Και οι Γερμανοί πολιτικοί σήμερα δεν φοράνε τη στολή τους. Δεν τους χρειάζεται, γιατί είναι αναγνωρίσιμοι διαφορετικά. Κι ας φοράνε προσωπείο. Το πρόσωπο δεν κρύβεται. 

Οι Γερμανοί πολιτικοί σήμερα, δεν κάνουν σαπούνι με το λίπος των πολιτών από τις "κτήσεις" τους. Διότι είναι αντιοικονομικό. Απαιτεί εγκαταστάσεις ανάλογες και οι παλιές δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν. Είναι παλιάς τεχνολογίας. 

Βέβαια, την τεχνογνωσία την έχουν, αλλά αυτό είναι κάπως αντιεπαγγελματικό. Διότι σήμερα είναι της ελεύθερης αγοράς και όχι του εθνικοσοσιαλισμού. Άλλωστε η επιστήμη προχώρησε. Προτιμούν να παράγουν σαπούνι από "γουρουνίσιο" λίπος. Απ' τα "χοιροτροφία" που έχουν εγκαταστήσει στην Ευρώπη. Έτσι κερδίζουν περισσότερα. Και μάλιστα αφορολόγητα.


Ο κος Σόϊμπλε, σαν καλός Γερμανός πολιτικός που είναι, δεν φοράει ποτέ τη στολή του. Δεν τη χρειάζεται. Του τη φοράνε όμως οι γελοιογράφοι στις γελοιογραφίες τους. Όχι γιατί είναι γελοίος με τη στολή, αλλά γιατί είναι για πολλά γέλια, ακόμη και χωρίς τη στολή. Και οι γελοιογράφοι αυτό κάνουν. Όποιος είναι για γέλια έχει την τιμητική του. Οπότε, για να εξανίσταται ο κος Σόϊμπλε, μάλλον κάποιος σπόρος έχει μείνει.

Αλλά ο κος Σόϊμπλε, σαν Γερμανός, είτε με τη στολή είτε χωρίς αυτήν, δεν γελάει ποτέ. Διότι αν γελούσε, θα έπρεπε πρώτα να γελάει με τον εαυτό του. Να αυτοσαρκάζεται που λένε οι Έλληνες. Γιατί είπαμε, είναι για πολλά γέλια. Ο κος Σόϊμπλε, όμως, έχει διαφορετική άποψη για τη σάτιρα. Όπως λ.χ. όταν αναφέρεται στους Έλληνες. 


Που του ζητάνε να πληρώσει όσα έκαναν και όσα χρωστάνε οι στολές με τις οποίες τον ντύνουν οι γελοιογράφοι. 

Αν έχουν δίκαιο οι γελοιογράφοι τότε αυτός είναι άδικος. Αν είναι άδικοι οι γελοιογράφοι τότε αυτός έχει το δίκαιο με το μέρος του, οπότε, δεν χρειάζεται να το αποδείξει, μπορεί να πει ευθαρσώς ότι όσα έκαναν οι στολές, με τις οποίες τον ντύνουν οι γελοιογράφοι, το έκαναν διότι τα θύματα δεν συνεμορφώθησαν με τας υποδείξεις.

Διαφορετικά, αν ο κος Σόϊμπλε επιθυμεί να ντρέπονται οι γελοιογράφοι που τον εμφανίζουν με τη στολή, ας παραδεχτεί όλα όσα έκαναν και όλα όσα χρωστάνε οι στολές του στα θύματα. 

Κι ας μην αναφέρεται στην ελευθερία της έκφρασης σαν να είναι ο υπουργός προπαγάνδας του 4ου Ραϊχ


Η ελευθερία της έκφρασης περιλαμβάνει κι αυτόν με τη στολή του. Εφόσον θέλει να είναι τιμητής της και να αρνείται τη γενοκτονία του Ελληνικού λαού. 



4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, το είπε η νέα φίλη μας πιο κάτω. Ο παραλογισμός των ισχυρών κατέστρεψε, και συνεχίζει, τον κόσμο.
      Ελπίζω ό,τι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να λέει την αλήθεια....
      και οι εμπνευσμένοι γελοιογράφοι να κουρελιάζουν τα "ανθρωποειδή"

      Διαγραφή
  2. Αυτό το παράλογο να ζητάει ο θύτης τα ρέστα από το θύμα που στον κόσμο!!!!
    Χαίρομαι που σε βρήκα,καυστικός και εύστοχος ο τρόπος σου,μ'αρέσει!
    Καλή εβδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καλωσορίζω και σε ευχαριστώ...
      εύχομαι αυτή η εβδομάδα να είναι καλή
      όπως την θέλουμε και όπως την περιμένουμε
      να είσαι καλά

      Διαγραφή