Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τσίπρας πάσης Ελλάδος



Ο Τσίπρας κάνει αυτό που του πρέπει και καλά κάνει που δεν ρωτάει κανέναν. Και ποιον να ρωτήσει στο κάτω-κάτω; Αυτούς που δεν τους γνώριζε, ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας; Εδώ μιλάμε για το μέλλον της αριστεράς και του σοσιαλισμού. 

Κανένας εχέφρων και δη κατά δήλωση αριστερός πολιτικός, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η εξέλιξη χρειάζεται τη μοίρα της κι ο Αλέξης είναι υπέρ του δέοντος προνοητικός. Έπιασε την ευκαιρία απ' τη ρίζα. Προς το παρόν, είναι απασχολημένος με κάποιες άλλες λεπτομέρειες που έχουν ημερομηνία λήξης. Όταν τις διευθετήσει θα βγει στο δρόμο για τον σοσιαλισμό.  

Σου λέει. Τι θέλει το διευθυντήριο; Μια σταθερή κυβέρνηση για να μην υπάρξουν εμπόδια στην ολοκλήρωση. Αν ρωτάτε ποια η ολοκλήρωση, δεν μπορώ να απαντήσω. Εκτός από δύσκολο, είναι και ανεπίτρεπτο. 

Τι θέλει η χώρα; Μια σταθερή κυβέρνηση που δεν θα ορθώνει εμπόδια στο διευθυντήριο. Διότι το διευθυντήριο όταν βρίσκει εμπόδια καλεί τους θεσμούς, και οι θεσμοί : "Στέλλα φύγε, κρατώ μαχαίρι". Αλλά πως να φύγει η Στέλλα; Με ΝΑΙ ή με ΟΧΙ; 

Τι θέλει η σταθερή κυβέρνηση; Έναν πρωθυπουργό που θα ισοπεδώνει εμπόδια. Ο προηγούμενος δεν τα κατάφερε, χάλασε γρανάζι της μπουλντόζας και αποχώρησε καταϊδρωμένος, ελάχιστα πριν μας απογειώσει στον ιδεατό σαμαρόκοκοσμο. Ο σημερινός χειρίζεται καλύτερα τη μπουλντόζα, ποιος το αμφισβητεί; Για τον επόμενο υπάρχει ένα ερωτηματικό. Αν γνωρίζει να οδηγεί μπουλντόζα, βασικό αυτό, για να μην πάρει σβάρνα μαζί με τα υπό κατεδάφιση κι ό,τι άλλο κινείται, ή αν καταφύγει στα εκρηκτικά όταν του μείνει το χειριστήριο παλούκι στο χέρι.   

Λέτε να μην ξέρει τι κάνει ο Αλέξης; Χθεσινός είναι; Κι αν κάτι του ξεφύγει, δεν έχει συμβούλους;

Όποιος τον κατηγορεί για την νέα κυβερνητική συλλογή του, αργά ή γρήγορα θα καταλάβει το λάθος του και θα του ζητήσει άφεση αμαρτιών. Αν θεωρεί τον Αλέξη βλάκα, ηλίθιο και ανεπίδεκτο μαθήσεως, δεν ξέρει τι του γίνεται. Μεγάλο λάθος. Ο Αλέξης είναι πολυμήχανος. Λέτε τυχαία πήγε στην Ιθάκη; Καθόλου. Ιδού το αποτέλεσμα. Όλοι για τον Αλέξη κάνουν τάμα στην Παναγία να τον έχει καλά.  

Ανέπνευσε απ' τον αέρα που ανάπνεε ο Οδυσσέας, ήπιε απ' το νερό που έπινε ο Οδυσσέας και ανάγκασε τους πρώην υβριστές του να γίνουν υμνητές του. Λίγο είναι; Οι μνηστήρες για τη θέση του κινδυνεύουν να καταλήξουν υπουργοί του στον επόμενο ανασχηματισμό.    

Εκτός από τον Κυριάκο. Είναι γεννημένος για άλλες. Μεγαλύτερες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου