Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ασυνείδητος έκανε φάρσα στο Μαξίμου

Αποτέλεσμα εικόνας για κότα στο Μαξίμου



Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ήταν αρκετό να βάλει φωτιά στο Μαξίμου, που όπως φαίνεται εξελίσσετε σε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα ο κ. Τόσκας να στείλει την πυροσβεστική και τρεις διμοιρίες ΜΑΤ για να συλλάβουν τον παρείσακτο. Μάλιστα, το τηλεφώνημα, όπως λέγετε, έγινε από το τηλεφωνικό κέντρο του κτιρίου Europa στις Βρυξέλλες γι' αυτό και θεωρήθηκε έγκυρο. Σε λίγο, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναμένεται να φτάσει στο Μαξίμου και η κ. Μπέτυ Μπαζιάνα.

Άγνωστος, ο οποίος μιλούσε με σπασμένα Ελληνικά και με Κρητική προφορά, γεγονός που ερμηνεύτηκε από τον στρατηγικό σύμβουλο ό,τι επρόκειτο για κάποιον φιλέλληνα που έμαθε τα Ελληνικά επισκεπτόμενος τα Μάταλα της Κρήτης, είπε ό,τι εργάζεται στο γραφείο που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης στο κτίριο Europa κι ό,τι κατά τη διάρκεια επιδιόρθωσης κάποιας βλάβης στο υπόγειο του κτιρίου έγινε αυτήκοος μάρτυρας ενός παράδοξου γεγονότος.

Κατά την διάρκεια της εργασίας του, όπως αποκάλυψε, άκουσε μια φωνή που ερχόταν πίσω από έναν τοίχο αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς, ούτε το σημείο, ούτε τι έλεγε η φωνή, κι ό,τι απ' τον τόνο και την ένταση της φωνής υπέθεσε ότι μάλλον κάποιος καλούσε σε βοήθεια. Προκειμένου να διαπιστώσει το σημείο απ' όπου ερχόταν η φωνή, ώστε να καταφέρει να επικοινωνήσει με κάποιο τρόπο με τον άνθρωπο που καλούσε σε βοήθεια, άρχισε να χτυπάει τον τοίχο με ένα εργαλείο της δουλειάς του.

Όταν κάποια στιγμή έφτασε σε ένα σημείο όπου ο ήχος από το χτύπημα ήταν διαφορετικός, σαν να υπήρχε ένας ανοικτός χώρος πίσω από τον τοίχο, ο άγνωστος από την άλλη πλευρά του τοίχου ανταπέδωσε τα χτυπήματα. Αμέσως έβγαλε από τον εργαλειοφόρο το εγκόλπιο του καλού αριστερού και πήγε στη σελίδα με τον κώδικα που χρησιμοποιούσαν οι κομουνιστές για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ή με τον έξω κόσμο, όταν ήταν φυλακισμένοι ή υπό περιορισμό και με κωδικοποιημένα χτυπήματα τον ρώτησε πως βρέθηκε πίσω από τον τοίχο.

Ο άγνωστος άρχισε να χτυπάει τον τοίχο και ο υδραυλικός κατέγραφε σ' ένα τεφτέρι τα χτυπήματα χρησιμοποιώντας τα σημεία στίξης, τελείες, μικρές και μεγάλες παύλες, κι όταν σταμάτησαν τα χτυπήματα συμβουλεύτηκε τον κώδικα για να διαβάσει τι του έλεγε ο άγνωστος. Το πρόσωπό του χλόμιασε. Ο άγνωστος του είπε ό,τι δεν γνωρίζει πως βρέθηκε εκεί. Όταν ξύπνησε, ήταν παγιδευμένος μέσα σ' αυτόν τον χώρο.

Ο υδραυλικός τον ρώτησε για πόσο καιρό είναι μέσα σ' αυτόν το χώρο και ο άγνωστος του απάντησε ό,τι ούτε αυτό το γνωρίζει αφού δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα για να περνάει το φως και δεν έχει, ούτε ρολόι, ούτε ημερολόγιο για να μετράει τις μέρες. Βρίσκεται μέσα σε ένα κουτί με τέσσερις τοίχους, πάτωμα και οροφή. Ο υδραυλικός παραξενεύτηκε και τον ρώτησε πως ζει, τι τρώει, κι ο άγνωστος του απάντησε, τρώει ότι πέφτει από μια τρύπα στην οροφή και του ζήτησε να τον βοηθήσει να βγει απ' την απομόνωση.

Φοβούμενος ο υδραυλικός την απόλυση από τα αφεντικά του, άλλωστε υπάλληλος είναι, διότι για να τον ελευθερώσει θα έπρεπε να ρίξει μέρος του τοίχου για να δημιουργήσει άνοιγμα, που ενδεχομένως θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη στο κτίριο, του είπε ό,τι αυτό δεν μπορεί να το κάνει και τον ρώτησε αν θέλει κάτι άλλο για το οποίο θα μπορούσε να τον βοηθήσει.

Ο άγνωστος του απάντησε, αφού πρώτα τον ρώτησε να τον πληροφορήσει που ακριβώς βρίσκεται, κι ο υδραυλικός τον ενημέρωσε, ό,τι θα ήθελε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του και να της πει πως είναι ζωντανός, κι ό,τι είναι φυλακισμένος στο υπόγειο του Europa, γιατί φοβάται πως η σύζυγός του θα νομίζει ότι την παράτησε για να ζήσει κρυφά με κάποια Γερμανίδα. Ο υδραυλικός τον ρώτησε ποια είναι η σύζυγός του και ο άγνωστος του είπε ότι είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο φρουρός της πύλης του Μαξίμου, ειδοποίησε τους θαμώνες του ό,τι έφτασε η κ. Μπαζιάνα, οπότε ο στρατηγικός σύμβουλος βγήκε στην είσοδο του μεγάρου να την υποδεχτεί, μιας και γνωρίζονται χρόνια τώρα, από τις συναθροίσεις τους στα καπηλειά.

"Που το έχετε;" τον ρώτησε η έκδηλα αναστατωμένη κ. Μπαζιάνα μόλις τον είδε.

"Στο πίσω δωμάτιο. Αλλά Μπέτυ μου ηρέμησε. Δεν είναι ώρα για επονενοημένες ενέργειες, διότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Άλλο που δεν θέλουν τα κανάλια να μας κάνουν βούκινο. Πρέπει πρώτα να δράσουμε, να δούμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση, που είναι πολύ κρίσιμη, κι από την έκβασή της εξαρτάται κυριολεκτικά η επιβίωση μας."

"Δεν με ενδιαφέρει η επιβίωση σας, εγώ είναι αριστερή αντάμ παπαντάμ και δεν καταλαβαίνω από τέτοια. Θέλω να τον δω, εδώ και τώρα. Απαιτώ να μάθω γατί το έκανε αυτό. Ποιος τον έβαλε να το κάνει. Τι θα πω στον άντρα μου; Μου λες; Ό,τι κοιμόμουνα τρία χρόνια με έναν άγνωστο που του έμοιαζε;" είπε και όρμησε να παραβιάσει την πόρτα του πίσω δωματίου.

Ο στρατηγικός σύμβουλος, που έτρεχε ξωπίσω της, έφραξε με το σώμα του την είσοδο του πίσω γραφείου και την εκλιπαρούσε.

"Μπέτυ μη! Μη σε παρακαλώ! Πρέπει να περιμένουμε την επιβεβαίωση. Δεν πρέπει να μας κυριεύσει ο πανικός. Αυτό επιδιώκουν οι αντίπαλοι μας για να μας ανατρέψουν. Όμως εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς, άλλωστε είμαστε αριστεροί, αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις διαλεκτικά."

"Για ποια επιβεβαίωση μου μιλάς; Δεν βλέπεις ό,τι είναι φως φανάρι! Δεν βλέπεις ό,τι όλα όσα έγιναν στη χώρα ήταν προμελετημένα; Να μας αναγκάσουν να ξεπουλήσουμε όσο-όσο τη χώρα και να συρθούν στα σκλαβοπάζαρα οι εργαζόμενοι; Και μου μιλάς για επιβεβαίωση; Τι να επιβεβαιωθεί! Όλα αυτά δεν θα τα έκαμνε ο Αλέξης. Ο Αλέξης δεν είναι ούτε σαν τον Σαμαρά, ούτε σαν τον Μητσοτάκη. Ο Αλέξης είναι μαχητής. Δεν θα εκβιάζονταν και δεν θα παραδίδονταν. Θα τους έλεγε μολών λαβέ και θα επέστρεφε σαν ήρωας κι όχι με την ουρά στα σκέλια. Αυτό να ξέρεις για τον Αλέξη. Γιατί εσύ δεν τον ξέρεις καλά. Ο Αλέξης δεν θα πρόδιδε, δεν θα εξαπατούσε και δεν θα έλεγε ψέματα."

Μπέτυ μου, να χαρείς!

Τι να χαρώ βρε! Που τρία χρόνια τώρα κοιμάμαι με έναν ξένο!

Καλά, βρε Μπέτυ, δεν κατάλαβες τίποτε όλον αυτόν τον καιρό; Δεν υπήρξε κάποια αλλαγή που να σου προκαλέσει υποψία; Στις προτιμήσεις του, ας πούμε; Στο φαγητό, ή τη νύχτα; Τίποτε!

Τέτοια ομοιότητα, βρε Νίκο! Πως τα καταφέρνουν; Μάσκα φοράει σαν τον Φαντομά;

Όχι Μπέτυ μου, με πλαστικές εγχειρήσεις γίνεται η δουλειά.”

Και την ελιά; Με πλαστική εγχείρηση την έκαναν κι αυτήν; Και που γνώριζαν ό,τι έχει ελιά; Αφού δεν φαίνεται ακόμη κι όταν φορά μαγιό στην παραλία!

Μάλλον είναι τατουάζ, αλλά δεν σου προκάλεσε υποψία γιατί συνήθισες να τη βλέπεις. Αυτοί Μπέτυ μου, όλα τα γνωρίζουν και δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη.”

Γι’ αυτό σου λέω, Νίκο μου, ο Αλέξης δεν θα έκαμνε τίποτε απ’ όσα έκανε αυτός. Αλλά και συ βρε Νίκο, που είσαι κάθε μέρα μαζί του, τίποτε δεν κατάλαβες! Αφού τον ξέρεις, απ’ όταν τρέχατε στις διαδηλώσεις.”

Τι να σου πω, Μπέτυ μου. Κι εγώ τα έχω χαμένα. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί. Τι να έχει πάθει ο Αλέξης.

Ένα να ξέρεις, ό,τι όταν θα γυρίσει με το καλό ο Αλέξης όλα αυτά θα διορθωθούν. Δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο να συνεχιστεί αυτό το ξεπούλημα. Να παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη οι Τράπεζες για ένα ξεροκόμματο.”

Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ερχόμενος από το δωμάτιο του στρατηγικού σχεδιασμού με ένα non paper στα χέρια ο αντ’ αυτού.

Κύριοι, ήρθε η επιβεβαίωση. Πρόκειται για φάρσα από έναν ασυνείδητο. Ο ίδιος ο Γιουνκέρ, του οποίου είναι γνωστά τα συναισθήματα που τρέφει για τον Αλέξη και του εύχεται, εκτός από καλή χρονιά, να μην αντιμετωπίσει ξανά ανάλογες καταστάσεις, μας πληροφορεί ό,τι συνελήφθη ο φαρσέρ και ομολόγησε ό,τι το έκανε για να εξυπηρετήσει έναν φίλο του Κριτικό με γουρλωμένα μάτια, κι ό,τι δεν γνώριζε πως η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Δηλαδή, δεν υπάρχει σωσίας!” Ψέλλισε η κ. Μπαζιάνα και ζήτησε το μπράτσο του στρατηγικού σύμβουλου για να στηριχτεί.

Μόλις ένοιωσε καλύτερα όρμησε να μπει στο πίσω δωμάτιο. Αυτή τη φορά δεν την εμπόδισε ο στρατηγικός σύμβουλος. Άνοιξε την πόρτα και όρμησε σαν σίφουνας να πέσει στην αγκαλιά του Αλέξη και να του πει ό,τι λύθηκε η παρεξήγηση. Πίσω της ακολούθησαν ο αντ’ αυτού και ο στρατηγικός σύμβουλος που είδαν την κ. Μπαζιάνα να στέκει σαν στήλη άλατος. Μέσα στο δωμάτιο δεν υπήρχε κανείς και το παράθυρο που έβλεπε στον κήπο ήταν ανοιχτό.

Έφυγε ο Αλέξης.” Κλαψούρισε η κ. Μπαζιάνα και ζήτησε τον ώμο του στρατηγικού συμβούλου για να κρύψει τα δάκρυα που κυλούσαν στα μάγουλα της.

Αχ, βρε Μπέτυ μου! Σου το είπα. Και οι τοίχοι έχουν αυτιά.

Ο αντ’ αυτού σήκωσε ένα σημείωμα από το γραφείο και άρχισε να διαβάζει το περιεχόμενο του.

Την κωλοτούμπα πολλοί ηγάπησαν, τον κολωτούμπα ουδείς. Γι’ αυτό, στο εξής, πορευθείτε μόνοι σας.

Η κ. Μπαζιάνα που ήταν σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να αποφασίσει αν έπρεπε να ακολουθήσει τον Αλέξη και να βγει από το παράθυρο ή αν θα έπρεπε να βγει από την κύρια έξοδο με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους.

Νίκο μου, πρέπει να φύγω. Πρέπει να πάω σπίτι. Πρέπει να βρω τον Αλέξη πριν κάνει κανένα κακό στον εαυτό του. Με χρειάζεται. Πάντα σε τέτοιες στιγμές μου έλεγε τον πόνο του και τον παρηγορούσα. Θα του πω πως, δεν πειράζει. Θα του πω πως, αφού τα έκανες όλα αυτά εσύ, τότε έπρεπε να γίνουν από εσένα. Κανένας άλλος δεν θα τα κατάφερνε καλύτερα από εσένα. Θα του πω ό,τι είμαι περήφανη γι’ αυτόν.”

Ναι Μπέτυ μου, αυτό πρέπει να του πεις. Και να του πεις να γυρίσει γρήγορα. Τι θ’ απογίνουμε εμείς χωρίς αυτόν;

Εξερχόμενη του Μαξίμου η κ. Μπαζιάνα έπεσε πάνω σε ένα πλήθος δημοσιογράφων που όταν έμαθαν για την επίσκεψή της στο Μαξίμου έτρεξαν να πληροφορηθούν το λόγο. Κάποιος από αυτούς την ρώτησε "ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης" αλλά αντί της κ. Μπαζιάνα απάντησε ο στρατηγικός σύμβουλος λέγοντας ό,τι "ήρθε για τσίπουρο", οπότε κάποια δημοσιογράφος την ρώτησε αν "ήταν καλό" και η κ. Μπαζιάνα απάντησε "τι να σας πω! εγώ νύφη είμαι".

Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της υπόθεσης μπορείτε να τις πληροφορηθείτε απ' τη συνέντευξη της κ. Μπαζιάνα στην "Εφημερίδα των Συντακτών".



Υ.Γ.     Κυοφορείται έτερον ξεπούλημα. Αφού κατάφεραν να ξεπουλήσουν τη χώρα, όλοι μαζί, τώρα, όλοι μαζί, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν την ιστορία της.

Απ’ το ξεπούλημα της χώρας εισέπραξαν τρία μνημόνια. 

Απ’ το ξεπούλημα της ιστορίας, τι θα εισπράξουν ακριβώς; 

Οψόμεθα. Εδώ είμαστε και θα τα πούμε λίαν συντόμως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου