Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ο κ. Παπασταύρου δεν είναι ιδιοκτήτης του ονόματός του




Ο κ. Παπασταύρου έχει δυο αδιαμφισβήτητα προσόντα. Το ένα είναι η εχεμύθεια του και το άλλο η εμπιστοσύνη που εμπνέει στους συνεργάτες του. Όλα τα φάρμακα που κατάπιε ο Ξηρός να του χώσουν λέξη δεν θα πει. Ονοματάκι δεν θα βγει από το στοματάκι του. Μπορείς να του εμπιστευθείς ακόμη και τη γυναίκα σου. Θα σου την επιστρέψει όπως του την άφησες. Ρωτήστε και τον Κυριάκο.

Αν και ο Κυριάκος είπε ό,τι η γυναίκα του εμπιστεύτηκε τον κ. Παπασταύρου και όχι αυτός τη γυναίκα του στον κ. Παπασταύρου. Μάλιστα, χωρίς να τον ρωτήσει. Διότι, αν τον ρώταγε θα της έλεγε ό,τι είναι άνθρωπος του κ. Σαμαρά και δεν πρέπει να τον εμπιστεύεται. Αυτό έλειπε, να εμπιστευτεί τη γυναίκα του στον κολλητό του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς εμπιστεύονταν τον κ. Παπασταύρου σε όλα τα υπόλοιπα εκτός από το να κάνει δουλειές η γυναίκα του μαζί του. Τις έκαμνε ο ίδιος. Διότι, η γυναίκα του Καίσαρα... και τα λοιπά και τα λοιπά. Αυτό ο Κυριάκος το ξέχασε. Βέβαια, τα είχαν τσουγκρίσει λιγάκι και δεν γνωρίζει με ποιον από τους δέκα Παπασταύρους έκανε τις δουλειές της. Πάντως, αυτός που συμμετείχε στην εταιρεία της επιτελούσε άψογα τα καθήκοντά του.



Αυτό είναι ο κ. Παπασταύρου. Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται η εμπιστοσύνη. Ή μάλλον στο όνομά του. Είναι το ιδανικό όνομα για να συμμετέχει στα οικογενειακά Ιδρύματα. Είναι το όνομα για όλες τις δουλειές. Όποιος θέλει να ιδρύσει μια offshore αυτό το όνομα εμπιστεύεται. Αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται. Τα υπόλοιπα ονόματα είναι απλώς ονόματα.

Οπότε, η ευθύνη για τη συμμετοχή του ονόματός τους σ' αυτές τις επιχειρήσεις αφορούν του ιδρυτές τους και όχι τον ίδιο. Άλλωστε, το όνομα του αναφέρετε και όχι ο ίδιος. Με αποτέλεσμα να υπάρχει το όνομά του σε όλες τις λίστες των φοροφυγάδων και να κατηγορείται αδίκως των αδίκων ο ίδιος. Και να πληρώνει και πρόστιμα από πάνω.

Τη μόνη ευθύνη που είχε ο κ. Παπασταύρου για τη συμμετοχή του στις offshore ήταν η διασφάλιση της εκτέλεσης των εντολών των ιδιοκτητών τους σε περίπτωση θανάτου τους. Βέβαια, όλοι τους είναι εν ζωή, οπότε, αχρείαστος είναι ο κ. Παπασταύρου και άδικα των αδίκων κατηγορείται.

2 σχόλια:

  1. "Και τι δουλειά κάνεις ρε Γκρούεζα;"
    Την καλησπέρα μου Παντελόνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεία του είναι να μας δουλεύει
      έναντι αμοιβής, βεβαίως βεβαίως

      Διαγραφή