Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της υποκρισίας




Θα περίμενε κανείς ο κ. Γεωργιάδης, που τώρα πλέον είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και όχι υπουργός, είναι αλήθεια ό,τι υπέστη έναν ανεπαίσθητο υποβιβασμό, αλλά και μια αρκετά αισθητή μείωση αποδοχών, γι' αυτό και τοις προάλλες μίλησε για απώλεια εισοδήματος των βουλευτών, εννοώντας βέβαια, αυτών που ήταν υπουργοί και αναδομήθηκαν, γιατί οι υπόλοιποι όσα έπαιρναν όταν ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός, τα ίδια παίρνουν και τώρα που έγινε κλητήρας. 

Θα περίμενε, λοιπόν, κάποιος να δει τον  κ. Γεωργιάδη να πανηγυρίζει και να τον ακούσει να λέει ό,τι αυτός τα έλεγε αλλά εμείς δεν τον παίρναμε στα σοβαρά, αν και σοβαρός ο ίδιος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κωλοτούμπες όταν γίνει κυβέρνηση και ό,τι αντιγράφει την πολιτική και το πρόγραμμα του κόμματος που υπηρετεί και ότι αυτός και το κόμμα που υπηρετεί είναι οι μόνοι γνήσιοι εκφραστές αυτής της πολιτικής και αντί γ' αυτά ο κ. Γεωργιάδης μας είπε ό,τι η Ρένα Δούρου εφαρμόζει τον διαγωνισμό του Σγουρού, αντί να τον ακυρώσει και να προσλάβει τις καθαρίστριες που απέλυσε το υπουργείο οικονομικών, ώστε να ησυχάσει επί τέλους το υπουργείο απ' αυτές και να είναι και αυτή συνεπής σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

νοσηρός εγκέφαλος





Έχω πει πολλές φορές ό,τι μ' αυτόν τον γυρολόγο της πολιτικής, ίσως και των κομμάτων, που παρά την ηλικία και την διαύγεια αν αποφάσιζε να επιστρέψει στην πολιτική ίσως να τον βλέπαμε στον φυσικό του χώρο, γιατί αυτό είναι, ένας γυρολόγος της πολιτικής, όπου φυσάει ο άνεμος κι όπου γυαλίζει, και βέβαια, όσο περνάν τα χρόνια και τα ανακλαστικά ατονούν το γυάλισμα έρχεται απ' την πλευρά όπου υπάρχουν αντικείμενα που εκπέμπουν, που η απληστία κληρονομούμενη μετέχοντας επικεντρώνεται ακριβώς εκεί, και η απόκτηση άλλων, ηπιότερων, απέχει λόγω ολικής παρατονίας. Αν έμεινε χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ο λόγος ήταν ό,τι το κόμμα αυτό είχε καβαλήσει την εξουσία, ακριβώς δηλαδή αυτό που επιζητούσε, αυτό το τέρας της πολιτικής ζωής, γιατί μόνον έτσι μπορούσε να αποκτήσει οντότητα, να αποκτήσει υψηλούς "φίλους" και παρατρεχάμενους. Που, αν είχε τη δυνατότητα να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του δεν θα δίσταζε και θα έκανε ό,τι και ο παππούς του. 

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πιο χαμηλά... πετροΛόλα.

....να, έτσι....


-Καλά... Τι να σου πω τώρα! 

-Τη γνώμη σου παιδί μου να μου πεις. 
-Που το βρήκες ρε παιδάκι μου και το πήρες; 
-Μην μου πεις πως δεν σου αρέσει. 
-Δεν θέλω να πω αυτό. 
-Είναι κομμάτι μοναδικό. 
-Το πήρες από μαγαζί; 
-Ααα! Φυσικά από μαγαζί το πήρα. Από που ήθελες να το πάρω. 
-Ξέρω κι εγώ; Μου μοιάζει... 
-Μη λες ανοησίες. 

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

το μήλο κάτω απ' τη μηλιά σαπίζει




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας έμπειρος πολιτικός. Μάλιστα, είναι τόσο έμπειρος που οι υπόλοιποι μπροστά του μοιάζουν με κηπουροί. Μέχρι και πρωθυπουργός μπορεί να γίνει κάποια μέρα. Όπως και ο πατέρας του. 

Μπορεί να είναι σχετικά νέος στην πολιτική, όμως τις εμπειρίες του τις έχει. Αυτό είναι που μετράει. Άλλωστε από μικρός διδάσκονταν απ' τον πατέρα του. Μεγαλώνοντας, έπαιρνε μαθήματα από την αδερφή του. Είναι γέννημα θρέμμα Μητσοτάκης, δηλαδή. 

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης έμαθε την πολιτική απ' όταν ήταν στο νηπιαγωγείο. Όταν οι άλλοι κατουρούσαν τις ποδιές τους αυτός διάβαζε τους λόγους του πατέρα του μπροστά στον καθρέφτη. 

Ήθελε να μοιάσει σ΄αυτό το τέρας της πολιτικής ζωής που έγινε πρωθυπουργός με παγκόσμια πρωτοτυπία. Εξαιτίας ενός εριφίου που πήδηξε το φράχτη και βρέθηκε κατά λάθος στη στάνη του πατέρα του. 

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

παρόλα αυτά κυβερνάνε!!!




Ο κ. Καλαντζής, που είναι και αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι από τους βουλευτές είναι εξωνυμένοι και αργυρώνητοι. Το δήλωσε μιλώντας στον Real Fm

Μόνον ονόματα δεν είπε, γιατί όπως είπε, δεν μπορεί να τα ανακοινώσει πριν τα αποκαλύψει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όταν και όποτε φιλοτιμηθεί να τον καλέσει για εξηγήσεις. 

Κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα, αφού η δικαιοσύνη, όπως άφησε να εννοηθεί, δεν έχει προτιμήσεις. Άλλωστε υπάρχει και το προηγούμενο με τις δηλώσεις του Σκουρλέτη.

"Όποιος από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ των ΑΝ.ΕΛ. αλλά και τους Ανεξάρτητους δεν ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θα είναι αργυρώνητος από τον ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο κ. Καλαντζής. 

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

"συγκαλυμμένο μνημόνιο ή εκλογές;" το δίλημμα του Σαμαρά




Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ολοένα και μειώνεται. Αδιάψευστος μάρτυρας οι σφυγμομετρήσεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς. Ακόμη και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται στο πλευρό της κυβέρνησης. 

Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των δημοσκοπήσεων από την κυβέρνηση δείχνει και το μέγεθος του πανικού της και φανερώνει αυτό που γνωρίζει, και γνωρίζουμε πολύ καλά ό,τι τα ψωμιά της λιγοστεύουν, για να μην πούμε ό,τι τελειώνουν. 

Το πολύ να φτάσει μέχρι την καθορισμένη αλλά και οριακή ημερομηνία, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κι αν δεν καταφέρει να δημιουργήσει τις συνθήκες για να επιστρέψουν στην Κ.Ο. οι αποχωρήσαντες και οι διαγραφέντες δικοί της βουλευτές, δεν θα πρέπει να περιμένει ό,τι θα προσελκύσει βουλευτές που εκλέχτηκαν με άλλα κόμματα και σήμερα είναι ανεξάρτητοι, ώστε να υπάρξει θετική έκβαση απ' αυτήν την ψηφοφορία

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Φώτης Κουβέλης: "Η χώρα χρειάζεται μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση"




Ο Φώτης Κουβέλης συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά τους πρώην ομοτράπεζους του. Βέβαια, αυτοί, ουδέποτε ξέχασαν τις υπηρεσίες που τους προσέφερε στις δύσκολες στιγμές τους. Πάντοτε τον είχαν στα πλάνα τους. Για να μην πούμε στα ώπα-ώπα. 

Ειδικότερα, τώρα που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το συνέδριο του κόμματος του. Γιατί με 155 είναι δύσκολα τα πράγματα. Μετά τα ώπα-ώπα, θα αρχίσουν τα παλαμάκια και τα γαρύφαλλα να πέφτουν.

Είναι εντελώς διαφορετικό όταν έχει νωπή την εντολή του κόμματος του, από το να αμφισβητείτε διαρκώς. Μάλιστα, από την τελευταία τρύπα του ζουρνά. Όπου ζουρνάς βάλτε Δημαρ και τελευταία τρύπα βάλτε Λυκούδης

Αν και αυτή η τρύπα έκλεισε, πάει, λέει, για κουμπότρυπα σε άλλο παλτό, οπότε και ο ζουρνάς έμεινε με λιγότερες τρύπες. Κι όπως πάει, μάλλον θα αποτελέσει νέο μουσικό και μουσειακό όργανο. Ζουρνάς χωρίς τρύπες.   

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

γούρι, όπως λέμε.... αγ-γούρι




Ο κ. Σαμαράς, είναι τακτικός θαμώνας του καφενείου της Βουλής. Όποτε δεν υπάρχει σοβαρός λόγος επισκέφτεται τη Βουλή για έναν καφέ. Βέβαια, υπάρχει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του, αλλά αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος για να σηκωθεί πρωί - πρωί με τη δροσούλα και να πάει στη Βουλή. 

Αν ήταν σοβαρός λόγος θα έκανε αυτό που κάνει πάντα. Δεν θα περνούσε ούτε απ' έξω απ' τη Βουλή. Διότι είναι σταθερός στις συνήθειες του. Και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τώρα τις συνήθειες του επειδή κάποιοι αμφισβητούν την κυβέρνηση του.   

Με το που μπήκε ο κ. Σαμαράς στο καφενείο της Βουλής, γιατί εκεί θα γίνει η κυρίως συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του, όλοι σύσσωμοι οι γαλάζιοι βουλευτές προθυμοποιήθηκαν να κεράσουν τον καφέ του. Μάλιστα κάποιος από αυτούς του είπε να τον κεράσει δυο, έναν να τον πιει στο καφενείο και έναν να του των τυλίξουν στη χαρτοπετσέτα για το σπίτι. 

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

κουνάνε μαντίλι



Ο σοφός λαός λέει, "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια", οπότε, ο κ. Βενιζέλος πρέπει να είναι φτωχός. Και μάλιστα, πρέπει να είναι πολύ φτωχός. Μάλλον, πάμφτωχος, δηλαδή. Αυτό φαίνεται και από το κόμμα του. Βέβαια, δεν το κατάντησε φτωχοκομείο, αλλά με το που έγινε κομματάρχης, χτύπησε φαλιμέντο. Δήλωσε αφερέγγυο και μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης και αναγκαστικής εκκαθάρισης. Ότι απέμεινε απ' αυτό, δόθηκε για επιτήρηση στη ΝΔ του κ. Σαμαρά, με αντάλλαγμα την ασυλία του.

Ο κ. Βενιζέλος, θυμήθηκε πως ήταν όταν πήγαινε και πως είναι τώρα που τον επιστρέφουν. Γιατί, όταν είσαι στο δρόμο του πηγαιμού, είσαι όλο χαρές και γλύκες. Κάνεις όνειρα τρελά. Μέχρι ό,τι μια μέρα θα καταφέρεις να καβαλήσεις την εξουσία και η κυρία σου θα γίνει η πρώτη, και θα φωτογραφίζεται με τις άλλες πρώτες κυρίες. Ο δρόμος του γυρισμού είναι που σε αποτρελαίνει. Όταν μάλιστα τα όνειρα αποδείχτηκαν φρούδα. 

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

εν αναμονή του ναυαγίου






«Επιστροφή στα Αντικύθηρα» ονομάστηκε η αποστολή της ενάλιας ανασκαφής του ναυαγίου της Ρωμαϊκής εποχής στα νερά των Αντικυθήρων, όπου βρέθηκε πριν από 114 χρόνια από σφουγγαράδες της Σύμης ο περίφημος "μηχανισμός των Αντικυθήρων". 

Σ΄αυτή την αποστολή, που διενεργείται υπό την εποπτεία της "Εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων", συμμετέχει διεθνής ομάδα αρχαιολόγων, καθώς και εκπρόσωποι του ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woodshole της Μασαχουσέτης. 

Χορηγοί της επιχείρησης είναι, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του ιδρύματος "Αικατερίνη Λασκαρίδη", ο οποίος διέθεσε και το σκάφος του για τις ανάγκες της αποστολής. Επίσης, ο ΟΤΕ και η Cosmote

Μάλιστα, για τις ανάγκες της ανασκαφής διατέθηκε και η υπερσύγχρονη διαστημική στολή "Exosuit" με την οποία θα συνεχιστούν οι καταδύσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. 

Το βράδυ της Παρασκευής στο Καψάλι Κυθήρων έγινε εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, ο δήμαρχος Κυθήρων, ο πρέσβης της Ελβετίας, μέλη του "Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Μασσαχουσέτης", Έλλήνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι, δύτες και πλήθος κόσμου, από την Ελλάδα αλλά και πολλά μέρη του κόσμου για να ακούσουν τις ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα ευρήματα της ανασκαφής που κατά πληροφορίες είναι και αρκετά αλλά και σημαντικά. 

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

αποσαφήνιση, η δυσκολία της "εύκολης" λύσης



Κι εκεί που όλα έδειχναν ό,τι τους πήρε το ποτάμι, όχι το "Ποτάμι", αλλά της "Λαρίσης", γιατί το "Ποτάμι", ακόμη συγκεντρώνει τα νερά του. Κάτι "απόβλητα" από φαλιρισμένες "βιομηχανίες". Για να σηκωθεί η στάθμη του λίγο ψηλότερα. Να φουσκώσει και να αφρίσει σαν μανιασμένος ταύρος, μπροστά στο κόκκινο πανί. Που λέγεται ό,τι έχει αχρωματοψία. Όχι το "Ποτάμι", ο ταύρος. Αλλά ποιος έγινε ταύρος για να το βεβαιώσει; Ίσως ο (Σ)ταύρος. Φουριόζος όπως είναι, και πατριώτης, βλέπει το "πανί" στον ιστό, που παλεύει με τους δώδεκα αέρηδες και τον πιάνει το αλλεργικό του. Μην τυχών και λεκιάσει το "πανί". 

Το "Ποτάμι", αντίθετα με τον ταύρο, δεν έχει αχρωματοψία, βλέπει όλα τα χρώματα και αρμέγει από παντού. Κι από δεξιά, κι από αριστερά. Και ψάχνει να κεντραριστεί. Στη θολούρα. Γιατί χωρίς κέντρο, είναι σουβλάκι χωρίς τζατζίκι. Ονειρεύεται να το παίξει "ΛΑΟΣ", ή και ΔΗΜΑΡ ακόμη. Αλλά το πρόβλημα, προς το παρόν, δεν είναι το "Ποτάμι", αλλά ο Σαμαράς. Που πήρε τα πατήματα του "Μεγάλου" και το παίζει "Αντρέας". Κι αναρωτιέται κανείς, πως κι έχει αγαπηθεί τόσο βαθιά, και με πάθος, με τον Μπένυ; Βέβαια, ο Μπένυ, δεν είναι "Αντρέας", αν και θα το ήθελε πολύ.

Η υπόθεση "συγκυβέρνηση" μέρα τη μέρα γίνεται δυσκολότερη. Καζάνι που βράζει είναι. Όχι γιατί τους λείπει η θέληση για να συγκυβερνήσουν. Και όλοι, οι από γύρω, κρατάνε απόσταση ασφαλείας για τα "μη χειρότερα". Η εικόνα που παρουσιάζει έγινε παραδεκτή από όλους όσους στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και δεν αναφέρομαι μόνον στους βουλευτές. Οι ανάγκες για την παραμονή της υπαγορεύονται από παράγοντες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική θέληση της πλειοψηφίας του λαού. Που τους φορτώθηκε, κακήν κακώς. Εξαιτίας της εφευρετικότητας των εκλογονομοπαρασκευαστών. Οι ίδιοι που εκδηλώθηκαν πρόσφατα για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ονειρεύονται, ίσως, εκείνον που, ενώ ήρθε δεύτερη η ΕΡΕ, πήρε πλειοψηφία στη βουλή.